sierra2000 Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 Ja zrobiłem z brazowej butelki po liptonie
przemo Opublikowano 27 Października 2012 Autor Opublikowano 27 Października 2012 Te żeberka tak czy siak się prostują, ale i tak widać to miejsce, inaczej załamuje światło.Tylko, w sumie, nie ma się co aż tak tym przejmować - i tak zostają rysy na powierzchni Tak czy siak ideału nie zrobisz ... wykonałem pierwszą próbę ale niestety butelka była za krótka i nie złapało końca kopyta brakło dosłownie 5 mm ale po przymierzeniu do podłogi pilot mieści się w sam raz muszę tylko "celownik" (kawałek plesky z diodą) przeszlifować z góry bo ma kłopot delikatny ze zmieszczeniem się ... jak to mówią taki problem to nie problem Ja zrobiłem z brazowej butelki po liptonie Tez budowałeś ten model ? Jak tak to bardzo proszę o jakieś zdjęcia mój temat uważam za otwarty na tego typu konstrukcję oczywiście dotyczące tylko i wyłącznie F/A - 22 RAPTOR'a Mi kolor brązowy odpada z racji podświetlania w kabinie i chce aby było to widoczne choć nie są to diody SMD więc z tym może być różnie ale sam fakt wsadzenia czegoś takiego w model wystarczy mi jak na tym etapie w zupełności
przemo Opublikowano 27 Października 2012 Autor Opublikowano 27 Października 2012 Wiwat "kola ordżinal" z biedronki butelki cudne na kabinki a w smaku nawet niczego sobie parę fot z prac nad kabinką. przygotówka przed grzaniem a tu już po grzaniu dodatkowo tak sam od siebie dodałem akcent "Polski" to nic że to myśliwiec z USA i też takie dostanie malowanie i oznaczenia ale kto powiedział że Polski pilot nim nie poleci przymiarka oszklenia do podłogi i jak widać nawet pasuje Przygotowana kabina do malowania ... malowałem spray eco deco color i nieźle kryje również plastik Wersja finalna kabiny troszkę trzeba popoprawiać krawędzie po malowaniu i ta dam i z podświetlaniem pragnę dodać że jestem zadowolony z efektu
robertus Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 pragnę dodać że jestem zadowolony z efektu Ja też 1
sierra2000 Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 Tak czy siak ideału nie zrobisz ... wykonałem pierwszą próbę ale niestety butelka była za krótka i nie złapało końca kopyta brakło dosłownie 5 mm ale po przymierzeniu do podłogi pilot mieści się w sam raz muszę tylko "celownik" (kawałek plesky z diodą) przeszlifować z góry bo ma kłopot delikatny ze zmieszczeniem się ... jak to mówią taki problem to nie problem Tez budowałeś ten model ? Jak tak to bardzo proszę o jakieś zdjęcia mój temat uważam za otwarty na tego typu konstrukcję oczywiście dotyczące tylko i wyłącznie F/A - 22 RAPTOR'a Mi kolor brązowy odpada z racji podświetlania w kabinie i chce aby było to widoczne choć nie są to diody SMD więc z tym może być różnie ale sam fakt wsadzenia czegoś takiego w model wystarczy mi jak na tym etapie w zupełności Na zdjęciu pierwszy mój Raptor i Su 37
przemo Opublikowano 27 Października 2012 Autor Opublikowano 27 Października 2012 Super wyglada Twoj raptor ... mam nadzieje ze wyjdzie mi choc w polowie tak ladny jak Twoj
sierra2000 Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 udało się zmiejszyć zdjęcia .fajnie się lata raptorem choc jest szybki i zwinny .Drugiego tego w paski wystawiłem na Allegro bo koledze bardzo się spodobał a potem doszedł do wniosku że szkoda by go było skretować bo dopiero zaczyna naukę latania a mnie zaczyna brakować juz miejsca na ścianie a w planach budowa SR 71
przemo Opublikowano 27 Października 2012 Autor Opublikowano 27 Października 2012 Widze ze bardzo lubisz ta konstrukcje raptory pierwsza klasa ... Wszysykie sa ze zmiennym wektorem ciagu ?
sierra2000 Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 Widze ze bardzo lubisz ta konstrukcje raptory pierwsza klasa ... Wszysykie sa ze zmiennym wektorem ciagu ? Nie .Dlatego że ten model ma latac jak prawdziwy odrzutowiec a nie jak akrobat i krecić beczki w miejscu.Przy stałym napędzie naprawde lata bardzo fajnie i przy dużym wychyleniu lotek naprawde jest nerwowy .Ja mam ustawione lotki na 30% a wysokoś na 100% i lata się bardzo fajnie .Próbowałem lotki ustawić na 60% i wtedy było nerwowo .Szkoda nerw i modelu.Zwłaszcza że ja latam dość daleko i przy tym kolorze naprawdę ciężko określić w jakim połorzeniu jest model.Dlatego mam zamontowane dwie bardzo jasne diody z przodu a z tyłu 24 diody w wylotach silników co daje niesamowity efekt zwłaszcza bo zmroku.
przemo Opublikowano 27 Października 2012 Autor Opublikowano 27 Października 2012 Z postu na post jest coraz ciekawiej a szczegolnie z tym oswetleniem jak piszesz ze 24 diody ja mam skromnie na silnikach tylko 4 mozesz dac jakies zdjecia lub film z takim oswietleniem strasznie mnie to ciekawi a jeszcze jedno pytanie jaka rozpietosc ?
sierra2000 Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 Z postu na post jest coraz ciekawiej a szczegolnie z tym oswetleniem jak piszesz ze 24 diody ja mam skromnie na silnikach tylko 4 mozesz dac jakies zdjecia lub film z takim oswietleniem strasznie mnie to ciekawi a jeszcze jedno pytanie jaka rozpietosc ? Rozpiętość jak na planach 61 cm .Link do lotu z kamerą i oświetleniem
przemo Opublikowano 27 Października 2012 Autor Opublikowano 27 Października 2012 Powiedz mi jeszcze proszę na jakim wyposażeniu latasz ? Najbardziej chodzi mi o silnik i pakiet a jeszcze o wagę jak bym mógł zapytać
sierra2000 Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Powiedz mi jeszcze proszę na jakim wyposażeniu latasz ? Najbardziej chodzi mi o silnik i pakiet a jeszcze o wagę jak bym mógł zapytać Silnik emax gt2210/09 1780kv, rygiel hk 40 Am, śmigło6x4,pakiet 2200 11.1V, 3 serwa sg90.Waga gotowego do lotu niecałe 600 gram. Na tym wyposarzeniu latam. Czas lotu to około 6 minut na pakiecie zostaje wtedy 3,82V na cele.Teraz zakupiłem silnik IBM2212-8 2200KV .
przemo Opublikowano 28 Października 2012 Autor Opublikowano 28 Października 2012 Teraz zakupiłem silnik IBM2212-8 2200KV . Chyba iBM 2212-6 ... mam dwa silniki z iflight'a i jestem z nich bardzo zadowolony z pewnością będzie służył ja celuje w mniejszy silnik i mniejszy pakiet. Mam już ogólnie dwa parkjety pierwszy to profilowy MIG 29 i jak wsadzam pakiet 2200 lata jak cegła czyli minimum pół gazu a jak wyłączysz gaz to zaczyna "lądować" jak harier ale jak już włożę lżejszy pakiet to nie ten model mogę nim robić niskie wolne przeloty a jak trzeba to też pokazuje pazur a do raptora ląduje pakiet 1300.
sierra2000 Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Chyba iBM 2212-6 ... mam dwa silniki z iflight'a i jestem z nich bardzo zadowolony z pewnością będzie służył ja celuje w mniejszy silnik i mniejszy pakiet. Mam już ogólnie dwa parkjety pierwszy to profilowy MIG 29 i jak wsadzam pakiet 2200 lata jak cegła czyli minimum pół gazu a jak wyłączysz gaz to zaczyna "lądować" jak harier ale jak już włożę lżejszy pakiet to nie ten model mogę nim robić niskie wolne przeloty a jak trzeba to też pokazuje pazur a do raptora ląduje pakiet 1300. Co do tych silników to jak kupiłem to odrazu był uszkodzony .Po reklamacji przysłali drugi i na 3/4 gazu wydaje dziwne dżwięki chyba łożyska .Zobaczymy jak długo wytrzyma .Co do emaxa wylatał już sporo .Ja na pakiecie 1300 miałem problem z wywarzeniem i pierwszy lot zakończył się przy starcie efektowną beczką z kretem. Efekt urwany kokpit zaraz przy skrzydle. Słaby punkt tej konstrukcji .Wzmocniłem w tym miejscu płaskownikami węglowymi i problem rozwiązany.
przemo Opublikowano 28 Października 2012 Autor Opublikowano 28 Października 2012 A gdzie masz SC, tak jak na planach ? EDIT ... Raptor już nie jest biały miejscami powychodziły małe zlewy ale tragedii nie ma ... teraz schnie a z bristolu już powycinałem formatki na ciemniejsze plamy ... co do kalkomanii myślałem że zrobię ją metodą decoupage ale chyba kupie arkusze do zadruku kalkomanii na allegro.
przemo Opublikowano 28 Października 2012 Autor Opublikowano 28 Października 2012 Podsumowanie dzisiejszych prac ... do końca malowania pozostało jeszcze roboty a robot
GiulioN Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Całkiem ładny Wczoraj, robiąc porządki, wykopałem sklejone plany tego modelu, które od dwóch lat leżały, a modelu się nie doczekały. Ale tak jakoś zacząłem nagle myśleć o parkjecie
Wojtek Sz Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Na forum nie zaglądałem przez kilka dni, a tu proszę jaki postęp. Ładny , to kiedy lecimy?.
Rekomendowane odpowiedzi