marcelizor Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 No to przelej do szczelniejszego opakowania, np do słoiczka, tak żeby nie miał dostępu tlenu . Co do tego kleju Dragona, to kupiłem kiedyś też jedno opakowanie, raz użyłem i efekt był identyczny jak u Ciebie. Od tamtej pory leży na półce, a nóż będę kiedyś potrzebował gumowatej żywicy . Druga sprawa, jak byś więcej budował to klej by się nie zestarzał
magilla Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Słoik nie polecam. Ostatnio jak tak zrobiłem to do kleju po jakimś czasie się nie dostałem. Nakrętka się unieruchomiła. Dobrze że kleju nie było już za wiele Druga sprawa, jak byś więcej budował to klej by się nie zestarzał Ha! coś w tym jest Bartku bierz się do roboty
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 Druga sprawa, jak byś więcej budował to klej by się nie zestarzał Wiem. W zasadzie to najlepszy sposób na starzenie się materiałów w tym chemii.
przemo Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Bartku mały off top ... dedykuje ten utwór specjalnie dla Ciebie a szczególnie dla Twojego wątku http://www.youtube.com/watch?v=DpGdLsG87qo Pozdrawiam i czekam aż w końcu to chowane podwozie będzie ale w konstrukcyjnym Corsairu Twojego wykonania 1
Emhyrion Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Ja też zagryzam paznokcie z niepokojem i niecierpliwością czekając na ciąg dalszy niekończącej się opowieści... BTW - Przemo, a co tam u Ciebie? Twoje relacje też były ciekawe...
przemo Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 U mnie Pawle na razie posucha ale mam zamiar zakupić depron i podpiąć się pod temat "zielonego barona" w zasadzie jak tez przeczytałem tak samo jak Ty i oczywiście coś dodać od siebie a tak przy okazji dzięki za stwierdzenie że moje relację są ciekawe
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 Bartku mały off top ... dedykuje ten utwór specjalnie dla Ciebie a szczególnie dla Twojego wątku Zrobiłeś mi wielką przyjemność tym utworem. Dzieciństwo mi się przypomniało. P.S. Klej kupiony. Zabieram się do roboty, chociaż padam na twarz. 1
MZWBPiotr Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 . Zabieram się do roboty, chociaż padam na twarz. Podłóż poduszkę Bartku pojawisz się na zakończeniu sezonu w Piastowie??
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 Bartku pojawisz się na zakończeniu sezonu w Piastowie?? Chciałbym. I pewnie będę .
MZWBPiotr Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Lotnisko Aeroklubu Radomskiego https://maps.google.pl/maps/ms?msid=206110741537828622282.0004bd07da629e87655c9&msa=0&ie=UTF8&t=h&source=embed&ll=51.474373,21.111796&spn=0.002673,0.005354&z=17
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Października 2014 Autor Opublikowano 25 Października 2014 Coś tam się dzieje... Najbardziej emocjonujący moment - klejenie poszycia. Model jutro ma być gotowy do latania. Obecnie dorabiam końcówki skrzydeł i tu pytanie: czy drut do cięcia na gorąco musi spełniać jakieś konkretne wymagania? Materiał - styrodur. Jako źródło prądu chcę wykorzystać ładowarkę I-Charger (ma taką funkcję).
MZWBPiotr Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Bartku podepnij dwa konce drutu do kabli. Zrob koncowke taką jak masz w laptopie i podepnij ladowarke od lapka. Sprawdzone dziala Predkosc ciecia zadawalajaca Staraj sie ciac z rownomierna predkoscia i nie stawac to ciecie bedzie gladkie.
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Października 2014 Autor Opublikowano 25 Października 2014 Bartku podepnij dwa konce drutu do kabli. Zrob koncowke taką jak masz w laptopie i podepnij ladowarke od lapka. Sprawdzone dziala Predkosc ciecia zadawalajaca Ale drut, jaki drut? Mam taki stalowy, chyba 0,5 mm. Nada się?
MZWBPiotr Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Jak podepniesz stalowy to zrobisz zwarcie. Musi byc oporowy. Znajdziesz taki w kazdej suszarce do wlosow. Ewentualnie zakup drut kanthal 0.5mm. Moj jest ze starej suszarki
awot Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Właśnie przeczytałem o Bartka perypetiach z klejem DRAGONA. Osobiście polecam DISTAL, jak dla mnie rewelacyjny i wielokrotnie sprawdzony klej. Ma też tą zaletę, że czas wiązania (24 godziny w wersji klasycznej) można znacznie przyspieszyć podgrzewając już rozprowadzony klej (nawet do 2 godzin). Chociaż przyznam, że kiedyś trafiłem na partię z rozwarstwionym utwardzaczem i wtedy nie wiązał i pozostawał gumowaty. Rafał.
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Października 2014 Autor Opublikowano 25 Października 2014 Awot, jak szukałem kleju, to Distalu znaleźć nie mogłem. Ostatnio gdzieś widziałem w sieci. Świetny klej, ale jak sam piszesz, też kiedyś zaliczył wpadkę.
Elkojote Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Co do cięcia drutem najlepiej wyregulujesz temperature robiąc płynną regulacje mocy np.instalunąc sciemniacz i popróbuj na czymś wcześniej . Ja wolę mniejszą temperaturę i ciąć trochę dłużej bo drut nie wytapia materiału.
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Października 2014 Autor Opublikowano 25 Października 2014 Co do cięcia drutem najlepiej wyregulujesz temperature robiąc płynną regulacje mocy np.instalunąc sciemniacz i popróbuj na czymś wcześniej . Ja wolę mniejszą temperaturę i ciąć trochę dłużej bo drut nie wytapia materiału. Nie wiem co to ściemniacz i czy takie cuś lub podobne mam. Mniemam, że ten I-Charger taką regulację ma. Dzięki (tobie Piotrek, też) za podpowiedzi. Czy w supermarketach budowlanych kupię drut oporowy?
marcelizor Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Przeczytaj w specyfikacji ładowarki, czy masz płynną regulację wyjścia. Powinna być. Drut kupisz bez problemu na aledrogo za kilka złotych. Taki 0,2-0,3mm będzie odpowiedni. Jeśli ta Twoja ładowarka to 1010B, to masz płynną regulację do 280W (40V,7A) Drut nie wiem czy kupisz w budowlanych, ale w serwisie elektronarzędzi na pewno dostaniesz spiralę do opalarki. Też będzie dobra
Rekomendowane odpowiedzi