Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to przelej do szczelniejszego opakowania, np do słoiczka, tak żeby nie miał dostępu tlenu ;) . Co do tego kleju Dragona, to kupiłem kiedyś też jedno opakowanie, raz użyłem i efekt był identyczny jak u Ciebie. Od tamtej pory leży na półce, a nóż będę kiedyś potrzebował gumowatej żywicy :). Druga sprawa, jak byś więcej budował to klej by się nie zestarzał ;)

Opublikowano

Słoik nie polecam. Ostatnio jak tak zrobiłem to do kleju po jakimś czasie się nie dostałem. Nakrętka się unieruchomiła. Dobrze że kleju nie było już za wiele :P

Druga sprawa, jak byś więcej budował to klej by się nie zestarzał ;)

Ha! coś w tym jest :D  Bartku bierz się do roboty

Opublikowano

Ja też zagryzam paznokcie z niepokojem i niecierpliwością czekając na ciąg dalszy niekończącej się opowieści...

BTW - Przemo, a co tam u Ciebie? Twoje relacje też były ciekawe...

Opublikowano

U mnie Pawle na razie posucha ale mam zamiar zakupić depron i podpiąć się pod temat "zielonego barona" w zasadzie jak tez przeczytałem tak samo jak Ty i oczywiście coś dodać od siebie ;) a tak przy okazji dzięki za stwierdzenie że moje relację są ciekawe ;) 

Opublikowano

Bartku mały off top ... dedykuje ten utwór specjalnie dla Ciebie a szczególnie dla Twojego wątku :P

Zrobiłeś mi wielką przyjemność tym utworem. Dzieciństwo mi się przypomniało. ^_^

P.S.

Klej kupiony. Zabieram się do roboty, chociaż padam na twarz.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coś tam się dzieje...

post-11729-0-97963600-1414249942.jpg

Najbardziej emocjonujący moment - klejenie poszycia.

post-11729-0-49048200-1414249949.jpg

Model jutro ma być gotowy do latania. Obecnie dorabiam końcówki skrzydeł i tu pytanie:

czy drut do cięcia na gorąco musi spełniać jakieś konkretne wymagania? Materiał - styrodur.

Jako źródło prądu chcę wykorzystać ładowarkę I-Charger (ma taką funkcję).

Opublikowano

Bartku podepnij dwa konce drutu do kabli. Zrob koncowke taką jak masz w laptopie i podepnij ladowarke od lapka. Sprawdzone dziala ;) Predkosc ciecia zadawalajaca :)

Staraj sie ciac z rownomierna predkoscia i nie stawac to ciecie bedzie gladkie.

Opublikowano

Jak podepniesz stalowy to zrobisz zwarcie. Musi byc oporowy. Znajdziesz taki w kazdej suszarce do wlosow. Ewentualnie zakup drut kanthal 0.5mm.

Moj jest ze starej suszarki :D

Opublikowano

Właśnie przeczytałem o Bartka perypetiach z klejem DRAGONA. Osobiście polecam DISTAL, jak dla mnie rewelacyjny i wielokrotnie sprawdzony klej. Ma też tą zaletę, że czas wiązania (24 godziny w wersji klasycznej) można znacznie przyspieszyć podgrzewając już rozprowadzony klej (nawet do 2 godzin). Chociaż przyznam, że kiedyś trafiłem na partię z rozwarstwionym utwardzaczem i wtedy nie wiązał i pozostawał gumowaty.

Rafał. 

Opublikowano

Co do cięcia drutem najlepiej wyregulujesz temperature robiąc płynną regulacje mocy np.instalunąc sciemniacz i popróbuj na czymś wcześniej . Ja wolę mniejszą temperaturę i ciąć trochę dłużej bo drut nie wytapia materiału.

Opublikowano

Co do cięcia drutem najlepiej wyregulujesz temperature robiąc płynną regulacje mocy np.instalunąc sciemniacz i popróbuj na czymś wcześniej . Ja wolę mniejszą temperaturę i ciąć trochę dłużej bo drut nie wytapia materiału.

Nie wiem co to ściemniacz i czy takie cuś lub podobne mam. Mniemam, że ten I-Charger taką regulację ma.

Dzięki (tobie Piotrek, też) za podpowiedzi. Czy w supermarketach budowlanych kupię drut oporowy?

Opublikowano

Przeczytaj w specyfikacji ładowarki, czy masz płynną regulację wyjścia. Powinna być. Drut kupisz bez problemu na aledrogo za kilka złotych. Taki 0,2-0,3mm będzie odpowiedni. Jeśli ta Twoja ładowarka to 1010B, to masz płynną regulację do 280W (40V,7A)

Drut nie wiem czy kupisz w budowlanych, ale w serwisie elektronarzędzi na pewno dostaniesz spiralę do opalarki. Też będzie dobra ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.