Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękny. Jednak, nie mogę oprzeć się wrażeniu, że owiewka jest za duża (za wysoka).

Tak czy siak, dzięki za linka :) . Bardzo inspirujący. Tylko dajcie mi taki silnik! :rolleyes:

Model nie jest moją własnością.Tylko go składam .Oblot z tego co wiem dopiero w przyszłym roku.

Ja bym złożył i nie oddał :D .

Jakby ktoś potrzebował to mam zaczęty kit Top Flite giant scale do sprzedania.Dostałem w rozliczeniu a mnie on nie interesuje.

Chętnie bym przytulił, ale wiem, że na razie mnie nie stać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki Tomek.

Andrzej, naruszeń było więcej, ale rozumiem, że litościwie przymknąłeś oko ;) .

Dopiero teraz zobaczyłem, że 3 foty na filmie się źle wyświetlają.

Może YT coś sknocił przy przetwarzaniu, możliwie to?

Opublikowano

Możliwe... Skręciłem film jak córa wygrywa jakiś konkurs młodych stukaczy po klawiszach fortepianowych. Film na kompie jest ok, a na YT ewidentnie rozjechał się dźwięk z obrazem. Youtube głupie jest i tyle, ale to i tak chyba najlepsze narzędzie jakie mamy...

Opublikowano

Bardzo fajnie lata. Wśród wielu  pilotów z IIWS (włącznie z japońskimi) panuje opinia, że Corsair był lepszym myśliwcem niż Mustang. Coś w tym musi być :)

Opublikowano

Ktoś się nawet pokusił o porównanie tych dwóch i choć oczywiście można dalej dyskutować się i spierać, to cyfry są nieubłagane...

http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?p=13785

Mustang w jednym wygrywał - zasięg. Na Pacyfiku wbrew pozorom nie miało to aż takiego znaczenia jak w Europie. Na oceanie lotniskowce mogły sobie podpłynąć bliżej, wypuścić samoloty a potem je odebrać. Lotniska w Wielkiej Brytanii do Berlina podpłynąć nie mogły...

Ale i tak bardziej mi się Mustang podoba, choć Corsair też nie jest zły :)

Opublikowano

...Youtube głupie jest i tyle, ale to i tak chyba najlepsze narzędzie jakie mamy...

Ma wady, ale dziękujmy, że takie coś jest, bo możliwości daje ogromne.

Bardzo fajnie lata. Wśród wielu  pilotów z IIWS (włącznie z japońskimi) panuje opinia, że Corsair był lepszym myśliwcem niż Mustang. Coś w tym musi być :)

Dzięki, Krzychu.

Co do porównania Corsair vs. Mustang, to sama armia USA wypowiadała się kilka razy (po testach porównawczych!), za każdym znanym mi razem na korzyść... , a, nie będę drażnił miłośników tego drugiego. Natomiast niewątpliwie legenda Mustanga przerosła legendę Corsaira. Z różnych względów.

Inna sprawa, że Paweł ma rację, to były maszyny stworzone pod nieco inną specyfikę lokalnego TDW.

Dla mnie osobiście Corsair jest niespotykanym połączeniem surowości, siły i gracji w sposobie, w jaki porusza się po niebie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Było, ale ja wybrałem sobotę i cholerne burze nad Berlinem spowodowały pokaz pasażerów a warbirdy kisiły ogóra za płotem... :(  Niestety. Ale podobno niedziela lepsza.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.