Skocz do zawartości

Space Walker II EP 1,6m Seagull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 17.09.2015 o 19:39, Krzysiek M napisał:

Pamiętaj o fotorelacji!

Jak najbardziej bedzie filmik z odpalania zdjęcia potem start z lądowaniem i potem foto z modelem i banankiem na ryjku :D

Opublikowano

A jednak spalina rożni się od elektro. W moim modelu skrzydła są skręcane z boków, więc wożę je udzielnie. U Ciebie idą w całości po spód modelu więc trzeba je zabezpieczyć, żeby się nie rozsunęły co przy dwóch śrubach i kołkach nie powinno nastąpić, ale nie wiem jak masz rozwiązany bagnet - u mnie jest solidna rura która utrzymuje sztywność skrzydeł. Klejenie jest najprostszym sposobem wzmocnienia konstrukcji skrzydła ale też najmniej wygodnym do transportu. Zrób zdjęcie bagnetu skrzydła

Opublikowano
  W dniu 17.09.2015 o 20:40, endriuRC napisał:

Sprawdzalem dzisiaj zasoeg to trzymala poziom

Dziś na ziemi a jutro od wibracji silnika może już nie .... ale co tam, wyjdzie w pierwszym locie.

Opublikowano

Aby model poprawnie był wyważony musiałem dać pakiet 1600mah który służy jako "ołów" i an to dopiero NIMH do zasilania serw. Jest ok 30g ołowiu. Model waży 3054g bez paliwa. Oblot przełożony na ------ :) jak wszystko będzie "jak Pan Bóg przykazał" to wtedy polecimy.

Opublikowano

Ojj brakuje vlepki Rc Team Kęty :D masz rację. Co do odbiornika Miro będzie mi zmieniał moduł na frsky, antene niby naprawiłem bo zakleiłem ja na CA i na poziomie ziemi działa bez zarzutu na 600m próbowałem, ale boje się polecieć że coś sie stanie iiiii kolejny model pójdzie w glebę, znajomek wysłał mi odbiornik nówke sztukę także poczekam na ten odbiornik zamontuję (odrazu sprawdzę zasięg dla pewności) i polecę w 1 lot tym jakże pięknym modelem.

• 1 rok później...
Opublikowano

Od dzisiaj mój model rozpoczął służbę u Przyjaciela Klubowego Andrzeja "HELIKOPTER". Po paru latach bezproblemowego latania model zmienił właściciela, aby zrobić miejsce dla nowego mojego modelu Eindecker 1,6 Airline.

post-5634-0-90103700-1492453880_thumb.jpg

Model z nowym właścicielem. Życzę Andrzejowi samych udanych lotów i pełnego zadowolenia z modelu. :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.