Adam 10 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Heniu, Możesz z nim przyjechać w czerwcu na Mistrostwa Polaski do Dęblina? Pozdr. https://sites.google.com/site/f4mp2016/home Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Masz oczywiście rację pisząc, że to zabawa, że dla siebie itd... Tylko my jako widzowie, kibicując TAKIEMU modelowi zwracamy uwagę na drobne błędy nie po to aby komuś przykopać, a jedynie aby TAKI model (a nie jest ich wiele w takiej jakości wykonania) był możliwie zbliżony do perfekcji. Jako modelarze przywołujemy z przeszłości te samoloty i mamy trochę "obowiązek" pokazywania jak one RZECZYWIŚCIE wyglądały - czy to współmodelarzom, czy np. uczestnikom pikników modelarskich. Więc nie odbieraj tego źle, to po prostu zachwyt nad ogromem pracy włożonym w dany egzemplarz, który szkoda jest niweczyć drobnymi, łatwymi do poprawienia niedoróbkami. A model po prostu BAJKA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Leszku - czy twoje modele zawsze odpowiadają oryginałowi ??? Musisz zrozumieć iż Piotruś robi modele dla siebie i dla własnej przyjemności a one nie muszą być idealne i odpowiadać oryginałowi .Ponadto proszę się nie czepiać iż jest za dużo piórek czy innych elementów -to tylko zabawa .!!!! pozdrawiam roman Jeżeli Piotruś robi modele dla siebie i dla własnej przyjemności to wolno mu robić jak chce, ale jeżeli robi to świadomie i pokazuje te modele publicznie, a jest na nich napisane PZL P11 to już wcale nie zabawa. Obawiam się, że można to podciągnąć pod oszustwo. Mocno to zabrzmiało, ale Romanie i Piotrze zastanówcie się może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Jeżeli Piotruś robi modele dla siebie i dla własnej przyjemności to wolno mu robić jak chce, ale jeżeli robi to świadomie i pokazuje te modele publicznie, a jest na nich napisane PZL P11 to już wcale nie zabawa. Obawiam się, że można to podciągnąć pod oszustwo. Mocno to zabrzmiało, ale Romanie i Piotrze zastanówcie się może. rozumie, że to taki żart na długi weekend 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Nie pisał bym o wymiarach i położeniu szachownic , gdyby nie to , iż układ ich na skrzydle był chyba ewenementem na skalę światową i warto było się tym pochwalić przed całym światem . Specjalnie szachownice były przesunięte względem osi samolotu by utrudnić celowanie pilotom , którzy by chcieli zaatakować naszą P- 11 i nie tylko , bo układ ten wprowadzono i na inych bojowych samolotach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 ale te szachownice są namalowane tak jak w egzemplarzu muzealnym ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Tuż za dwójką z prawej strony nie zgadza się liczba nitów! To żart oczywiście! Grupa malkontentów się zebrała.Czuć w tym zazdrość.Takie "caculko" to każdy marzy aby zbudować.Tak trzymać Henryk .Masz we mnie wiernego fana Twoich modeli. A te gaduły niech pokażą swoje modele.Ponarzekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Tuż za dwójką z prawej strony nie zgadza się liczba nitów! To żart oczywiście! Grupa malkontentów się zebrała.Czuć w tym zazdrość.Takie "caculko" to każdy marzy aby zbudować.Tak trzymać Henryk .Masz we mnie wiernego fana Twoich modeli. A te gaduły niech pokażą swoje modele.Ponarzekamy. Masz zupełną rację Mirek w moim poście o Junkersie ci sami pseudo modelarze zabierali zdanie , prowadzili wywody i umoralniali mnie i kolegów o patriotyźmie ,( tak nie boję się tego napisać bo dla mnie ci ludzie w życiu nie mają się czym pochwalić nic porządnego nie zbudowali czym można by było nacieszyć oko)a nadal tylko krytykują innych i masz rację to zazdrość że ktoś potrafi budować prawdziwe modele a oni nic po za spuszczaniem się nad klawiaturą .Piotrek i Heniu pracujcie tak dalej i nie przejmujcie tymi kurczakami które dużo gdaczą a nadal zostają nielotami . Pozdrawiam wszystkich prawdziwych modelarzy tych którzy potrafią więcej jak tylko przykręcić serwo do piankowca 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Najbardziej rozwalają mnie te nity i blacha ryflowana. Malować na tym znaki to chyba tylko ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Normalnie masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Przepisy odnośnie wymiarów i położenia znaków na P -11 umieściłem na 11 stronie tego wątku . Dla tego typu samolotu wymiar górnej szachownicy to 0,55 metra . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 W monografii Glassa jest napisane że dolne szachownice miały 1200 mm, górne 620 mm a na ogonie 460 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Jeżeli Piotruś robi modele dla siebie i dla własnej przyjemności to wolno mu robić jak chce, ale jeżeli robi to świadomie i pokazuje te modele publicznie, a jest na nich napisane PZL P11 to już wcale nie zabawa. Obawiam się, że można to podciągnąć pod oszustwo. Mocno to zabrzmiało, ale Romanie i Piotrze zastanówcie się może. Też mam nadzieję, że to jakiś żart (notabene kiepski jak nasz aktualny rząd...) Czytając takie wypowiedzi to się odechciewa. Niektórzy nie potrafią zrozumieć, że to jest hobby - jedni podchodzą do tego super profesjonalnie przygotowując modele pod zawody a da innych to 100% zabawa. Dla każdego jest miejsce na tym forum i każdy ma prawo dzielić się swoimi dokonaniami PUBLICZNIE. Uważam powyższy komenatarz za jeden z bardziej kretyńskich jakie tu widziałem. Chyba jednym lekarstwem na takie skrajne wypowiedzi było by zrobienie P11 wymalowanej w kaczora Donalda i myszkę Miki tak po prostu na przekór. Piotr - dla mnie jesteś wielki (i to nie tylko za sprawą słusznej postury hehehe). Tak trzymaj. Nie mogę się doczekać jak zobaczę model na naszym lotnisku. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Budowa modelu zbliża się do końca , pozostało jeszcze do zrobienia kilka drobnych elementów i będzie oblot modelu , po oblocie model będzie sprzedany , ale będę budował następny nie do sprzedaży tylko dla siebie , chyba że ktoś zapłaci jeszcze więcej niż za ten model. Teraz zamieszczam kilka zdjęć do oglądania , zaznaczam ze jest to pół makieta tak sama jak Piotra. Czekam i piszcie co Wam się nie podoba i co mam poprawić , ale chyba żadnego oszustwa nie popełniłem jak pisał stema u Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Witam Moim zdaniem , spełnił Pan swój cel w życiu . Co mówi o jakości tego modelu , jakość wykonana perfekcyjne i ten kolor farby dobrany do oryginał taki ma być. Może i ja kiedyś taki model zbuduje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Henryk trochę oszukałeś ale to na korzyść, model pięknie się prezentuje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Efekt końcowy mojej pracy Miał być dziś oblot, ale niestety aura za oknem nie sprzyja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Piękny! Trzymam kciuki za oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Fajnie, że w końcu na topie są Polskie samoloty a nie Mustangi i Spitfire . A model tylko patrzeć i podziwiać. Będzie się pięknie prezentował w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Piotrze już Ci pisałem , zmień ten aparat zabytkowy , gdyż te zdjęcia są coraz gorsze nic na nich nie widać żadnych kolorów , malowałem Twój i mój model tym samym lakierem a na zdjęciach są całkiem inne kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi