modelarz115 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Darku, mam wrażenie że nie przeczytałeś ze zrozumieniem, pisałem przecież że będę ażurował Nie chcę zostawić nieporozumień więc napiszę od od początku Opis w książce każe ażurować wszystkie wręgi, plan (i ja) tylko 2 i 3. W pierwszej wrędze silnikowej znajdą się otwory łączące silnik z resztą osprzętu a zbiornik 55 ml zmieści się między 1 a 2 wręgą. Jeśli będzie go trzeba troszkę cofnąć to poszerzę otwór ażurowania bo zbiorniczek ma szerokość tylko 33 mm Dlatego chcę się wstrzymać z klejeniem kadłuba do zakupu części - muszę jeszcze tą sprawę przegryźć Na dzisiaj tyle, Dobranoc
olo Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Chyba czytałem ale zobaczyłem tę wręgę w kadłubie sprawa się rypła.
Karollo Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Witam Co do tego brakującego trójkącika w planach na obrysie boczków kadłuba we wzorze do wycięcia... przydażyło mi się to samo. Jest tam błąd i jak już zwróciłeś uwagę, i to nie jeden, ale to tylko uczy inżynierskiego myślenia i podchodzenia do problemów Ja w to miejsce dodałem po prostu wycięty brakujący trójkącik. Prace przy modelu posuwają się więc z niecierpliwością czekam na kolejne relacje.
modelarz115 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Uczy, uczy Budowa SK: W założeniach była wersja odchylona w tył... przeglądając wszelkie rysunki stwierdziłem, że najłatwiej będzie przeskalować kratownice z wersji 25p. 1. Zaczynam więc od skomplikowanych obliczeń w jakiej skali należy wydrukować plan 2. Korzystając z obliczeń drukuję wycinek w programie Adobe Reader 3. Konsultacja wydruku z kratownicą kadłuba w celu ustalenia ''wspólnej wersji'' 4. Statecznik na desce montażowej, zdecydowałem się na wersję trudniejszą czyli profilowaną (tak była taka) aby i tutaj nie było tak łatwo. Łączenia solidnie zalewam klejem, ponieważ wiem że baaardzo lubią się rozklejać podczas szlifowania mam nadzieję że poradnik komuż pomoże Silnik zamówiony, szacowany rocznik jednak 76-77 Jak znajdzie się już na moim biurku to go solidnie oczyszczę, gdyż nie chcę pobrudzić sklejki podczas przymiarek. Jak wszystko sobie dokładnie obmyślę to skleję kadłub - nie ma nic gorszego niż brakujące 5mm gdzieś tam w środku gdy już wszystko sklejone 1
modelarz115 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Postępy prac wykończony statecznik pionowy, płozę z drutu wkleję po oklejeniu modelu poprawiłem miejsce boków kadłuba ''trójkącikiem'' - oczywiście zostaną jeszcze przeszlifowane Całość na jednym zdjęciu (top secret) Zamówiłem akcesoria do silnika i parę innych drobiazgów zmniejszając tym samym budżet do 0 Myślę że do dokończenia całości potrzeba maksymalnie 200zł
modelarz115 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2015 By nie siedzieć bezczynie do przyjścia kuriera postanowiłem stworzyć mini panel startowy by wygodniej grzało się świece Zlutowałem więc pakiet ze starych akumulatorków od autka NiCd, w ''panelu'' wyprowadziłem styki, tak aby pakiet był mocowany na magnesy, zainstalowałem przełącznik. Niestety pomysł spalił na przełączniku... świeca nie grzeje tak jak powinna, bezpośrednio jest jednak OK. Jak na razie zmarnowałem popołudnie Niemniej jednak pomysł mini panelu mi się spodobał i wykonam go jeszcze raz tylko porządnie Pakiet polutuję z nowych akumulatorków NiMh, zamiast prowizorycznych styków zastosuję albo goldy, albo T-dean'y albo cokolwiek innego. Mocowanie na magnesy zostanie, tandetny przełącznik będzie zastąpiony czymś godnym zaufania, a w układ trafi bajerancka dioda ''grzania'' 1
piotrekrc Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 he,he w tle silniczek ,w końcu jaki?sory jeśli niedoczytałem ale ostatnio mam mało czasu na forum i modelarstwo
modelarz115 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Ten silnik w tle to MS PAINT XPfsr z tymczasowym śmigłem 10x5 tower pro Tak na poważnie nic szczególnie specjalnego, ale odpala i pracuje pięknie za śmigłem MA 9x5 zastanawiam się nawet czy nie szarpnąć się na 10 calowe... jego produkcję rozpoczęto w 1976r. więc ma charakterek. Czy ktoś już wie co to może być? jutro go jeszcze raz odpalę na hamowni i oczyszczę, potem wracam już do budowy modelu trochę wydałem na drobiazgi do silnika aby doprowadzić go do świetności, jak uzbieram troszkę gotówki to kupię zawiaski, popychacze, dural na podwozie i tym podobne drobnostki kupiłem jak koledzy wcześniej radzili instalacje śrub http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/MATERIALY-DO-BUDOWY-MODELI/78-Akcesoria/Sruby-podkladki-nakretki-nity/Instalacja-sruby-M3-w-kadlubie-1-szt.html?pa=2&ob=p.priceAn&od=ASC z braku odpowiednich kołków bukowych na stanie sklepu jutro kupię grubsze kołki meblowe i przetoczę je do odpowiedniej średnicy 4mm
modelarz115 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jaki skłon silnika macie w swoich wicherkach? ''fabryczny'' czyli 6 stopni, czy coś zmienialiście?
piotrekrc Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 witaj a mój wicherek już latał i latał .niemoge sie doczekać Twojego,ale sie nieśpiesz
modelarz115 Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Opublikowano 2 Maja 2015 Za bardzo się cackam z tymi patyczkami... Piotrek dawaj zdjęcia Dzisiaj klejenie a jutro pomyślimy nad jakimiś rozpórkami... pakiet 700 mAh a zbiorniczek 55 ml Silniczek pasuje jak na miarę robiony, swoje lata młodości ma już za sobą, ma troszkę luzów, ale fajnie pracuje a ja będę go męczył aż do końca
Karollo Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Ciekawi mnie co to jest za silnik, którego masz zamiar użyć Zdradź przynajmniej pojemność.. chociaż obstawiam jakieś 2,5ccm. Ładnie i czysto wygląda, podobał mi się ten etap pracy ze składaniem dwóch połówek kadłuba. Jedynie trzeba uważać żeby niczego nie zapomnieć, ja zapomniałem o półce na serwa... Dodałem później ale musiałem nieźle kombinować.
Mozart Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Super, że budowę solidnie dokumentujesz, bo ja też zabieram się za ten model odrazu po maturach
Francka Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Piotrek dawaj zdjęcia Piotrek ma filmik z lotu tak od 11 minut 1
modelarz115 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Opublikowano 3 Maja 2015 Piotrek, tylko pogratulować - czemu się nie chwaliłeś? Fajną atmosferę tam macie, ja niestety sam latam jaki to silnik? -pod zdjęciem nazwałem go MS PAINT XPfsr -produkcję rozpoczęto w 1976r -pięknie pracuje ze śmigłem 9x5 (zakładając mocniejsze obciążenie dla zmniejszenia obrotów) nie wierzę że nikt nie zgadnie
piotrekrc Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Dzięki Franku za film z oblotu,atmosfera naprawde jest super i warto dla niej jechać co niedziele na lotnisko :)chwalić niema sie czym.Jacku własnie wróciłem z lotniska i co tam dziś widziałem?Wicherka przez duże W z silniczkiem samozapłonowym ;)no i to wykonanie super.no i lot dwoma wicherkami też fajnie wyglądał. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mooseman Opublikowano 3 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Maja 2015 Miałem okazję uwiecznić ten lot Poniżej filmik. Zapraszam! http://youtu.be/Z_tPVB_2plg 5
MASK Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 No i wszyscy "dzwonkowcy" się chowają przy takim Wicherku z Alagiem, Można mu troszkę kompresji odpuścić
modelarz115 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Opublikowano 3 Maja 2015 OS Max 10 FSR? A jak że by inaczej, niedawno pojawiło się ogłoszenie na OS MAX 10 FSR za 50 zł więc jak na dobrego myśliwego przystało zapolowałem, Kompresji ''Alagi'' zazdroszczę, model jak i silnik piękny ...i moje wymarzone ubarwienie Pytanie praktyczne, czy jak sypnę silniczkowi paliwka z rycyną to poprawi się kompresja? wyczytałem gdzieś że rycyna uszczelnia...
Rekomendowane odpowiedzi