horn3t Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Model faktycznie bardzo dobry daje dużo radochy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 21 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca Zapisy na ? Puchar Polski F5J w Zielonej Górze już otwarte http://rcazl.pl/aktualnosci/291-f5j-2024.html zawody w terminie 19-21 kwietnia Dla zainteresowanych na World tour Holič także już można się składać zapisy https://modelariholic.sk termin 4-5 maja 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 6 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Hej, Sezon zawodniczy czas start. Ja i Jarek latamy na Węgrzech w Tisza Cup wyniki do podglądania na gliderscore. Podrzucam także link do zapisów na Puchar Polski w Kobylnicy w kwietniu tydzień po Zielonej Górze. https://modelarzeaeroklubpoznan.org.pl/zawody-pucharu-polski-f5j-2024-kobylnica 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 6 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 6 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 3 mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 6 Kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia My latamy a zapisy na największy puchar świata już są podrzucam link do zapisów na Samba Cup. https://f3j.com/pages/samba-cup-2024-registration PS. Wyniki po pierwszym dniu 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 6 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Chłopaki GRATULACJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Brawo Damian! Rewelacyjny wynik!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 7 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Brawo Damian. Dałeś czadu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 8 Kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia No to krótkie podsumowanie Tisza Cup. Pierwsze zawody w roku i od razu Puchar Świata/Eurotour w którym latało ponad 60 zawodników. Lotnisko, organizacja, jedzenie czy cokolwiek innego na najwyższym poziomie. Jedyny minus to odległość od Wrocka ponad 900km. Wyjechaliśmy z Jarkiem w piątek i około 18 zdążyliśmy jeszcze puścić modele, ja dogadywałem się z nowym średniakiem z Vką (oblatałem go tego samego dnia w Polsce o 7 rano przed wyjazdem). Zawody w sobotę zaczęliśmy o 9:30 piękną pogodą wiatrem 0-3ms z przewagą ciszy. Kominy początkowo słabe później coraz lepsze ale nie był to szał na ciągłe loty z 20m. Jarkowi niestety wpadło 0 i wynik około 500 bo się te termiki urwały/skończyły. Ja robiłem swoje z myślą o byciu w top 3 w eliminacjach. Koniec dnia to loty w niczym i tu mój nowy superlajt Vertigo 2 się świetnie sprawdził. Drugiego dnia pogoda podobno lecz ciut większe porywy, kominy mocniejsze, ale poszarpane. Z mojej strony loty na luzie i ostatni na ostro co by poćwiczyć przed finałem. Jarek znów daleki odlot, ale komin zbyt słaby żeby starczyło na powrót. Do finałów wchodziło 12 osób ja z 2 miejsca ze stratą do pierwszego 1,4 pkt czyli nic. Pierwszy lot finałowy był ciekawy bo po lekkiej walce nisko większość urwała się na dobre 300+m jednak będąc daleko (ja najdalej z grupy) na powrocie lewą stroną miałem jedno wielkie duszenie plus wiatr się wzmógł, a leciałem względnie lekkim modelem. No i w 1,5 minuty spadłem prawie do ziemi coś próbowałem jeszcze krążyć, ale było na tyle daleko że musiałem odpalić motor. Początkowo wyglądało że reszta da sobie radę, ale większość grupy także nie doleciała do końca lądując dalej w polu lub ratując się silnikiem. Do drugiego i trzeciego lotu dobrałem średnie Vertigo 2 z Vką i lot był na luzie z okolic 50-60m. Trzeci lot testowałem swoje miejsce jednak było średnie i podleciałem pod grupę około 15m niżej udało się wytoczyć mocny komin i reszta to nudny lot. Ostatecznie 4 bramborowe miejsce i mini pucharek na pocieszenie. Wyszedł z tego świetny trening już na początku sezonu i porównanie z czołówką europejską. Poniżej wyniki z finału oraz pojedyncze fotki. Z tego co widziałem Jure Pecar nagrywał finały to będzie można za kilka dni obejrzeć co się działo w powietrzu ? PS. Dzięki za miłe słowa dopiero się rozkręcam ? 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Brawo Ty i (WY) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Brawo Damian!!! Jest moc i będzie lepiej. Brawo Jarek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Loty oglądałem już rano. glownie flyoffy https://m.facebook.com/profile.php?id=100032894426211 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Zmiana na stanowisku asystenta Trenera już przynosi rezultaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Czarek, nie wkładaj kija w mrowisko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Nie rozdmuchujac tematu dodam tylko że 11 na MŚ byłem jeszcze jak Konrad był asystentem i też mi wiele pomógł żeby to zrobić. Nie wydaje mi się że przerwa zimowa nagle zmieniła jak latam, a że częściej wychodzi to tylko i wyłącznie kwestia coraz większego doświadczenia PS.Skupmy się na lataniu a nie wbijaniu kijków tam gdzie nie trzeba 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia To tylko niewinny żarcik, wiadomo jak jest. Zmiana trenera nic nie daje. Kopaczom zmieniają trenerów, jak rękawiczki, a wszystko jak krew w piach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Czarek poruszył drażliwy temat ? Zmiana asystenta trenera to bardzo rozrywkowy temat ostatnio wśród co poniektórych kręgów modelarskich. Jak to mówią, nóż w kieszeni się otwiera. no ale wracając do F5J… Kurcze, planowałem w tym roku gdzieś wyskoczyć na zawody F5J i spotkać się z chłopakami, ale popieprzona sytuacja prywatna i sporo kolizji z zawodami na zboczu bardzo mi w tym przeszkadza. Nawet na sambę nie mogę się zapisać ? Damian, daj nie gorszego czadu na kolejnych zawodach ?? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Hej, Przekazuję informację od organizatorów Pucharu Polski w Zielonej Górze, że zawody ze względu na niesprzyjające warunki pogodowe zostają ODWOŁANE. Osoby, które wpłaciły wpisowe oczywiście na dniach otrzymają zwrot. W dniach 27-28 kwietnia mamy kolejny Puchar Polski w Kobylnicy zapisy na stronie Aeroklubu Poznańskiego https://modelarzeaeroklubpoznan.org.pl/zawody-pucharu-polski-f5j-2024-kobylnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Hej, Za nami kolejne zawody tym razem Puchar Polski F5J, który pierwszy raz miał miejsce w Kobylnicy pod Poznaniem. Miejsce z potencjałem, choć bardzo ciężkie do latania zwłaszcza jak wiało od pobliskiego lasu i loty cały czas odbywały się w sporym rotorze. Odlataliśmy 8 rund w sobotę i 4 w niedzielę przy gorszych warunkach. Mi się udało pierwsze 3 loty zrobić za 0 odlatując daleko i nie wracając bez pomocy silnika także zawody miałem pozamiatane. O wygraną podczas zawodów cały czas biła się trójka, która stanęła na podium i początkowo mieszali się pomiędzy miejscami. Ostatecznie wygrał Tomek M., przed Jurkiem i Jarkiem wielkie gratulacje dla nich. Musimy pamiętać o juniorze Radku który tez zdobył pucharek, a jego umiejętności stale rosną. Te zawody to był dobry trening latania modelami od 1,1kg po ponad 2 kg w różnych i ciężkich warunkach. Już w kolejny weekend zawody PŚ w Holic. Kolejne zawody w Polsce odbędą się 1-2 czerwca w Lisich Kątach. Zapisy telefonicznie u organizatora kontakt w kalendarzu imprez tutaj: https://modelarstwo.aeroklub-polski.pl/kalendarz-imprez/ PS. Może zwyciezca coś dorzuci od siebie 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi