Bartek Piękoś Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 Właśnie kupiłem plany tego: Jak dojdą - podzielę się wrażeniami. Jestem też na etapie rozpoznawania oferty silnikowej. Wiem, że może trochę wcześnie na wybór silnika, ale na celowniku są: a) Roto 35Vi b ) OS GT33 c ) Roto 35FS d) OS GF40 e) NGH GF38 f) ?
kossimon Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 A materiał jaki planujesz? Wysłane z Tapatalka na częstotliwości 2.4GHz
mecenas Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 Czyli pełna klasyka . Jako że skala 1/6, czyli jakieś 1.8 m rozp. optował bym na pewno za 4-suwem. Celowałbym w coś pomiędzy 30 a 40 ccm w benzynie. f) Saito fg 60r3 Marcin, nie przeginaj! Ten motorek waży ponad 2 kg, a poza tym nie wejdzie pod maskę. Jeśli już to FG-33r3 lub FA-200r3.
f-150 Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 u mnie leży kit Topflite 2,2m i się marnuje.
mecenas Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 Noooo, modele tej firmy to jedne z nielicznych, które naprawdę dobrze latają i bardzo przyjemnie się je buduje (jeśli ktoś lubi). Poza tym kit na tą przewagę, że zawsze pewne rzeczy można udoskonalić i przerobić po swojemu. No Bartku, decyzja należy do Ciebie, a większe, zdecydowanie lepiej latają.
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Opublikowano 19 Maja 2017 1/6 to 2.08m. No i nie wiem, czy Wojtka wpis miałbym rozumieć jako propozycję.
mecenas Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 1/6 to 2.08m. Strzelałem, nie sprawdziłem. A skoro Wojtkowi się marnuje, to może by dopytać na PW?
f-150 Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 A dlaczego nie, trafił by w dobre ręce.Corsair to nie mój temat ,a dostałem go w rozliczeniu za zrobienie ARF'a.W zestawie jest maska,atrapa silnika, kabina i dodatkowo opcjonalne wnętrze kabiny.Dwa komplety planów (jedno to ksero) instrukcja.Może brakować jakiejś czystej deski balsy z poszycia,ale to dziś żaden problem. Toto tak wygląda http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/WYCOFANE-PRODUKTY-DISCONTINUED-PRODUCTS/TOP-FLITE-F4U-CORSAIR-GIANT-KIT.html
Bartek Piękoś Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Opublikowano 31 Maja 2017 Przyszły plany na Dzień Dziecka . Jutro dam fotki, to zobaczycie jak Anglicy pakują i wysyłają plany za 170PLN z przesyłką. Ale nic to. Na razie siedzę i studiuję.
Lucjan Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Witaj Bartku! Dobrze wybrałeś , budowałem modele z planów B. Taylora . Przemyślana konstrukcja modelu bez niepotrzebnych komplikacji, a modele świetnie latają. Po prostu klasyka modelarska. Pozdrawiam Lucjan
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2017 Fajnie słyszeć opinię od kogoś kto miał w rękach i budował. Cieszę się . Teraz łyżka dziegciu. W swoim krótkim modelatskim zyciu przyjmowałem wiele przesyłek z najróżniejszą zawartością. Zazwyczaj wysyłający i pakujący bardzo się przykłada, w polskich sklepach jest to standard. Oto jak znany i uznany sklep eu.trapletshop zapakował i wysłał plany za ok. 40 funtów (ponad 170PLN): Zwykła, miękka koperta, jedynie od spodu podklejona kartonikiem A teraz najlepsze - arkusz 174 x 84cm złożony kilkukrotnie w docelową 24-warstwową składkę po rozłożeniu wygląda tak Musiałem się ratować żelazkiem i chyba uratowałem, ale zamierzam na rcscalebuilders zrobić temu sklepowi małą antyreklamę. No chyba, że mi napiszecie, że to absolutny standard i się czepiam, bo do Was zazwyczaj plany przychodzą w takim właśnie stanie Żeby nie pointować na smutno napiszę, że od wczoraj trwają intensywne prace analityczne (gapiem siem na plany), opisywanie planów,przeliczanie wymiarów na skalę metryczną i szykuję się do zamawiania materiałów. Okazuje się, że sporo się przyda po FW190.
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2017 O, przypomniałeś mi: nie było żadnej opcji, a przesyłka idzie jako nierejestrowana (Sic!).
solainer Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Tak samo wysyła plany Ziroli ze Stanów tylko cena wysylki to 23 dolary. Goła koperta i plany poskladane w kostkę ale szczerze mówiąc jakoś bardzo negatywnie tego nie przyjąłem.
Tomek Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 O ile tylko nie będziesz listewek dopasowywał do załamania to będzie dobrze. Zasiadam na tronie i czekam na relacje.
stema Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Bartek, idź do ksero i zrób ze dwie/trzy kopie.
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2017 Tak mam zamiar zrobić, zwłaszcza, że z czegoś muszę wycinać szablony
noker Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 RoyalPost do spółki z rodzimą PP dały D##Y. Przecież pisze jak wół na kopercie żeby nie miętosić. A jeszcze Jego Przebiegłość Listonosz pewnie chciał toto upchnąć w skrzynce na drzwiach. .... i wyszło jak zwykle.
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2017 Dupy dał sklep. On wiedział co wysyła i jakiej wartości. I on wziął pieniążki. Ale zostawmy. Skseruję i powinno być o.k.
Rekomendowane odpowiedzi