jethrotull Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 W weekend polatałem m.in. Martinem: https://www.youtube.com/watch?v=cU0Zr25Q_PI&feature=youtu.be Silnik działał wyjątkowo nierówno, może potrzebuje czyszczenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 W weekend polatałem m.in. Martinem: https://www.youtube.com/watch?v=cU0Zr25Q_PI&feature=youtu.be Silnik działał wyjątkowo nierówno, może potrzebuje czyszczenia. A nie lepszy byłby elektryczek? Czyściej, ciszej i bardziej niezawodnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 :blink: Podpuszczacz !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 A nie lepszy byłby elektryczek? Czyściej, ciszej i bardziej niezawodnie? Jeszcze lepiej w ogóle latać na symulatorze. Nie wieje, nie pada, nie ma problemów ze sprzętem, nie trzeba wychodzic z domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 I tanio panie tanio...... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 No i pauzę można włączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 9 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Fajnie lata i co najważniejsze hałasuje Ja niestety mam teraz mniej czasu, a i odbiornik dalej nie przyszedł, więc oblot mojego Coxowego modelu dopiero za jakiś nieokreślony czas i na razie pozostaję co najwyżej "polatanie" chwilę na komputerze. Ale przynajmniej właśnie wygrałem kolejny mikro motorek (będzie to mój pierwszy samozapłon) choć tym razem to nie Cox . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 No i pauzę można włączyć Marcinie, nie podpuszczaj Kolegów bo rzeczą jest wszystkim znaną, że TY KOCHASZ te ELEKTRYKI miłościa bezbrzeżną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Marcinie, nie podpuszczaj Kolegów bo rzeczą jest wszystkim znaną, że TY KOCHASZ te ELEKTRYKI miłościa bezbrzeżną Rzeczywiście Jacku! Na dowód dam zdjęcie swoich aku (...) Ale przynajmniej właśnie wygrałem kolejny mikro motorek (będzie to mój pierwszy samozapłon) choć tym razem to nie Cox . Szkoda, że nie Cox. Coxy są sexy. Ale i tak ciekaw jestem co to jest 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 11 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 To są COXy, tylko skonwertowane na głowicę samozapłonową. Po lewej SureStart Die Cast, pewnie jakaś "limitowana edycja" z jakąś śmieszną nazwą typu "Racer" lub "Bomber", sądząc po czerwonej skrzyni korbowej. Po prawej PeeWee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Hahaha... Ciekaw jestem co kupił Czarek, a nie co to za silniki na zdjęciu. To akurat wiem, bo to moje silniki Dodam tylko, ze są z głowicami Davis Diesel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Tu jest ciekawy cox do łyknięcia. https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/cox-15-conquest-mit-daempfer/1227056005-249-6547 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 11 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 No Coxy są fajne, ale niektóre ceny są dla mnie nieco za duże . Może kiedyś . A samozapłon trochę przypadkiem (choć od dłuższego czasu chciałem jakiś kupić), bo wylicytowałem coś co od jeszcze dawniej chciałem i akurat było u tego samego sprzedawcy więc skoro już płacę za wysyłkę to licytowałem też go. Ale spokojnie, ani jeden ani drugi motorek to raczej nie są rarytasy, choć markę samozapłonu poznałem niedawno. Jak przyjdą to pewnie gdzieś pokażę i dołączę może też do pewnego fanklubu (choć z jednym zwykłym silnikiem to raczej jeszcze mi brakuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 No, panowie Coxownicy Mnie także trafiła się gratka w postaci ładniutkiej łódeczki w całkiem dobrym stanie i silnika COX Pee Wee 020 w jeszcze lepszym stanie... Jak się ma kolegów ,to się ma. Otrzymałem w prezencie to co widać, a do tego jeszcze dwie torby rożnych silnikowych klamotów... O tym gdzieś tam jeszcze napiszę. Nie dowiedziałem się od kolegi z Niemiec, który mi to wszystko podarował, czy ta łódka na zdjęciu to oryginalny zestaw od COXa, czy tzw samoróbka. Jak ktoś kolegów ma dostęp do oryginalnych katalogów COXa to może mi to sprawdzić? Może gdzieś są skany? O taka informację tez bym prosił. Sama łódka jest tak zbudowana, że ma pływać w kółko bez radia i bez linek uwięziowych. Kiedyś trafi do mnie na warsztat i ją na pewno odnowię. Silnik także A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) To raczej wygląda Andrzeju na indywidualne dzieło jakiegoś modelarza ! Z tego co wiem, COX produkował w serii takie łódki jak niżej na fotkach a o innych jak na razie nie słyszałem - ale kto wie , może były też inne. Edytowane 16 Października 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 No, panowie Coxownicy Mnie także trafiła się gratka w postaci ładniutkiej łódeczki w całkiem dobrym stanie i silnika COX Pee Wee 020 w jeszcze lepszym stanie... Jak się ma kolegów ,to się ma. Otrzymałem w prezencie to co widać, a do tego jeszcze dwie torby rożnych silnikowych klamotów... O tym gdzieś tam jeszcze napiszę. Nie dowiedziałem się od kolegi z Niemiec, który mi to wszystko podarował, czy ta łódka na zdjęciu to oryginalny zestaw od COXa, czy tzw samoróbka. Jak ktoś kolegów ma dostęp do oryginalnych katalogów COXa to może mi to sprawdzić? Może gdzieś są skany? O taka informację tez bym prosił. Sama łódka jest tak zbudowana, że ma pływać w kółko bez radia i bez linek uwięziowych. Kiedyś trafi do mnie na warsztat i ją na pewno odnowię. Silnik także A.C. Ta łódka wygląda jakby była zrobiona z drewna. Jeśli tak jest to COX jej nie zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Tak myślałem. ale wolałem się upewnić. W jakiejś wolnej chwili zabiorę się za tą łódkę. Będę musiał zmajstrować sobie jakiś mikro rozrusznik, odpowiedni do tego silnika, bo tymi rozrusznikami, które teraz mam to jednym szarpnięciem mogę silnikiem w oko dostać . Jak dojrzeję to pokażę postępy. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Tak myślałem. ale wolałem się upewnić. W jakiejś wolnej chwili zabiorę się za tą łódkę. Będę musiał zmajstrować sobie jakiś mikro rozrusznik, odpowiedni do tego silnika, bo tymi rozrusznikami, które teraz mam to jednym szarpnięciem mogę silnikiem w oko dostać . Jak dojrzeję to pokażę postępy. A.C. Andrzej ; nigdy nie dojrzejesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Tak, jak i Ty . A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 (edytowane) Andrzeju - możesz podać wymiary tego Twojego COXowego "śliżdżku" ? Długość, szerokość kadłuba i całkowita z pływakami, fotka z przodu - może nawet jakiś mały odręczny szkic by się przydał .... Czy dno pływaków burtowych jest płaskie czy zukosowane ? Edytowane 18 Października 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi