Slaw Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Witam Posiadam nowy silnik KMD 2,5 samozapłon. Z uwagi na brak dostępu do paliwa chciałbym zmodyfikować silnik na zapłon żarowy. Konstrukcja silnika chyba trochę utrudnia taką modyfikację. Prosiłbym o porady jak pokonać trudności. Dysponuję tokarką, mam również dostęp do frezarki i szlifierek i spore doświadczenie w obróbce skrawaniem. Nie wiem jak rozwiązać mocowanie głowicy ze świecą żarową. Wytoczenie to nie problem ale jak zapewnić mocowanie i szczelność połączeń. Pozdrawiam Sławek
Marek_Spy Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Robisz nowy przeciwtlok z otworem na świece podkładki juz musisz dobrać i po problrmie . jak nie jasne to napisz na PW Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Nielot Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Oszczędź ten silnik Składniki do paliwa są dostępne a KMD ładnie chodzi. Silników żarowych odpowiedników np. co do mocy KMD 2,5 kupisz za małe pieniążki cały "kapelusz" a KMD już mało zostało. A tak w temacie to przeróbka nie jest skomplikowana, ważne jest tylko ustalenie odpowiedniego stopnia sprężania. 1
f2cmariusz Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 mam nadzieję że nie pomyliłem się i jest to KMD w wersji żarowej a zdjęcie rysunku pochodzi z rosyjskiego forum o końcówce adresu .ru Myślę że do odnalezienia strona pod warunkiem że fraza "KMD silnik" badzie cyrylicą wpisana do wyszukiwarki.
Marek_Spy Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 To prawda i trzeba to doświadczalnie zrobic. A fakt ze szkoda silnika Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
symon5 Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Szkoda to jak teściowa itd.;)Pamiętam jak przerobione kmd chodziły w kombatach ale chyba nie o to chodzi. Tak kojarzę że nie miał w ogóle dyszy venturiego tylko dziura do skrzyni po niej 1
BRoman Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 W oryginalnym plastikowym opakowaniu były dwie dysze do obwodowego gaźnika. Silnik zapalał i chodził znakomicie. Najlepszy radziecki silnik jaki miałem (i mam) .
AndrzejC Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Jak Kolega Sławek posiada NOWY KMD, to niech kolega ten silnik ustawi na jakiejś gustownej podstaweczce i postawi sobie ten motorek na telewizorze. Będzie bardzo ładnie się prezentował i nabierał wartości... Zdziwi się kolega Sławek, ile ten motorek będzie kosztował, nietknięty za jakieś 10 lat. Moim zdaniem warto poczekać i nie psuć takiego eleganckiego i ładnego silniczka. A.C. 1
Grzesiek Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Też jestem tego samego zdania co Andrzej a jak juz to exploatował bym w formie orginalnej.Paliwo to nie problem.wpisz na aledrogo eter i już.
Slaw Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Opublikowano 24 Lutego 2019 Dziękuję. Nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji. Chyba mnie przekonaliście i zostawię silnik na razie w spokoju. Postaram się zakupić coś żarowego w originale. Pozdrawiam. Sławek
Marek_Spy Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Dziękuję. Nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji. Chyba mnie przekonaliście i zostawię silnik na razie w spokoju. Postaram się zakupić coś żarowego w originale. Pozdrawiam. Sławek Gdzieś miałem MVVS 2cm czy 2,5 jak co to napisz
d9Jacek Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 tu masz wszystko o KOMODA-ch czyli KMD...http://forum.rcdesign.ru/f5/thread488486.html
f2cmariusz Opublikowano 29 Czerwca 2019 Opublikowano 29 Czerwca 2019 i jak najbardzej aktualną ofertę na parę AAC czy ABC. https://f2abcd-store.ru/products?fbclid=IwAR3t_fAwWmpGqp0f56MUNz9dhqptOh8bAYdrahsl27gjIXCRV-agPVH-7po
jethrotull Opublikowano 30 Czerwca 2019 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Z uwagi na brak dostępu do paliwa chciałbym zmodyfikować silnik na zapłon żarowy https://allegro.pl/listing?string=eter%20dietylowy&bmatch=baseline-var-n-eyesa-bp-hea-1-1-0619 Nafta jest w Catoramie, podobnie jak olej do dwusuwów, olej rycynowy bez problemu w każdej aptece. Mieszaj, odpalaj, lataj, wrzucaj filmiki, będziesz miał co najmniej jednego wiernego widza
Rekomendowane odpowiedzi