vlow112 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Witam chce zaprojektować model pod silnik od kosy typu demon Tylko jestem zupełnie zielony w temacie. Potrzebował bym pomocy w budowie Od 0 osoby co "poprowadzi mnie za ręke" w budowie samolotu rc. Wsęsie wytłumaczy co i jak np jaki dobrać gaźnik do silnika Starałem najpierw sam zdobyć troche wiedzy na forum + zakupiłem kilka książek o temacie lecz ciągle mam wiele pytań. Mam plan by zbudować drewniany model najlepiej z balsy (sklejki) konkretnie pod silnik Lecz tu pojawiają sie 1 pytania Jak dobrać magneto do wałka śmigło Gaźnik, jaką ma realnie moc silnik, obroty bo producent podał bajke. itp itp I
ahaweto Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Plan bardzo ambitny. Czy to jest twoja pierwsza budowa modelu ? A silnik to najlepiej kupić gotowy do modeli latających. Oferta jest ogromna, zaoszczędzisz sobie mnóstwo problemów. Czasy w których w ten sposób adoptowano takie silniki do celów modelarskich, już minęły. Nie trzeba "wyważać otwartych drzwi". Chyba ża masz takie zacięcie do mechaniki, a to już się chwali.
witold_pi Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu to kwestia ceny silnik ze zbiornikiem, szarpanką za 150pln a dla nas za 1500pln tak nas rżną chinole
dariuszj Opublikowano 40 minut temu Opublikowano 40 minut temu 31 minut temu, witold_pi napisał: to kwestia ceny silnik ze zbiornikiem, szarpanką za 150pln a dla nas za 1500pln tak nas rżną chinole Cieszmy się, bo dzięki temu modelarstwo to elitarny sport dla bogatych A poważnie to chyba kwestia skali produkcji. Na jeden wyprodukowany silnik typowo modelarski przypadają tysiące silników do kos.
Rekomendowane odpowiedzi