zipp Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 36 minut temu, adamm napisał: Kolego, generalnie staram się nie wchodzić z nikim w głupie dyskusje ale niestety nie mogę się powstrzymać. Czego dotyczył Twój post? Jeśli bardzo chcesz to rozszyfrować to skopiuj sobie to do jakiegoś edytora tekstu Mój post dotyczył Twojego braku szacunku dla czytających. Jeśli chcesz coś publikować na forum to się wysil i nie wklejej bezmyślnie nieczytelnego bełkotu, tylko tyle. Zamiast się powstrzymywać, wystarczy poprawić swój tekst (Edycja) by był czytelny a nie odsyłać mnie bym ja to z Twoim tekstem robił.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Marcin, masz już odpowiedź z Hestii? Takie zwlekanie z ich strony jest dla mnie zastanawiające i niepokojące.Wydawać by się mogło, że towarzystwo ubezpieczeniowe powinno wiedzieć, co miało na myśli tworząc daną ofertę. Może trzeba by było się przypomnieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 9 godzin temu, zipp napisał: Mój post dotyczył Twojego braku szacunku dla czytających. Jeśli chcesz coś publikować na forum to się wysil i nie wklejej bezmyślnie nieczytelnego bełkotu, tylko tyle. Zamiast się powstrzymywać, wystarczy poprawić swój tekst (Edycja) by był czytelny a nie odsyłać mnie bym ja to z Twoim tekstem robił.. Masz rację, mogłem poprawić. Chyba przez ostatnie wydarzenia na świecie i zmianę całego planu działania trochę puszczają nerwy. Przepraszam. Wracając do tematu, ja już mam takie ubezpieczenie przez Finansową Chatę. Może wybierzcie kogoś z Was do rozmów z Finansową Chatą i zróbcie przez tą osobę zapytanie jako grupa? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Godzinę temu, Grabcio napisał: Marcin, masz już odpowiedź z Hestii? Takie zwlekanie z ich strony jest dla mnie zastanawiające i niepokojące.Wydawać by się mogło, że towarzystwo ubezpieczeniowe powinno wiedzieć, co miało na myśli tworząc daną ofertę. Może trzeba by było się przypomnieć? Napisałem do nich dziś drugiego maila z przypomnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Godzinę temu, adamm napisał: ..." Wracając do tematu, ja już mam takie ubezpieczenie przez Finansową Chatę. Może wybierzcie kogoś z Was do rozmów z Finansową Chatą i zróbcie przez tą osobę zapytanie jako grupa?"... Ale finansowa chata to tylko pośrednik między klientami a Hestią. Wątpliwości wyjaśniamy z zakładem ubezpieczeniowym a nie z pośrednikiem bo pośrednik umyje ręce, towarzystwo również w razie możliwości interpretacji konkretnego zapisu umowy. Warto czekać na odpowiedź bo nie oznacza ona olewania tylko wewnętrzne dyskusje w Hestii celem wypracowania oficjalnego stanowiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Marcin coś wiadomo, Hestia odpowiedziała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Nie, cisza. Zero reakcji na moje maile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 To może napisz im, że wielu modelarzy chciałoby się ubezpieczyć i czeka na ich odpowiedź... Szkoda, że ULC nie może rozesłać do towarzystw ubezpieczeniowych prośby o oferty na ubezpieczenie modelarzy w związku z nowymi przepisami. Oczywiście z kopią do instytucji dbającej o zapobieganie zmowom pomiędzy firmami mającym na celu ujednolicenie ofert... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Piotr może nie jest tak źle z ULC Marcin w innym poście podał link do ulc i jest tam info https://www.ulc.gov.pl/pl/drony/wdrazanie-przepisow-ue/4983-modelarstwo-lotnicze Cytat Warunki będą wydawane na podstawie przepisów krajowych, które specjalnie na tę okoliczność zostaną wydane i będą określały między innymi rodzaj dozwolonych lotów (np. VLOS, FPV), minimalne odległości od zabudowy lub zgromadzeń osób czy kwestie związane z ubezpieczeniem OC. Nowe zasady będą bardzo zbliżone do tych, które obowiązywały do tej pory. Być moze skończą się te niejasne i tajemnicze dla nas sformułowania które stosują ubezpieczenia i na takiej czy innej podstawie nie wypłacają odszkodowań, za które co by nie było się płaci. Wątpię aby każdy zaraz chciał wlecieć w auto kolegi aby ten naprawił sobie porysowane wcześniej drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Jakieś wieści?? Czy do 1 stycznia 2021 jeszcze po "staremu"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Napisałem dziś po raz kolejny maila z przypomnieniem. Jakby się znalazł jakiś telefon to może byłoby łatwiej, ale ciężko coś namierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Update, choć w sumie nie bardzo. Cytat Dzień dobry, dziękuję za korespondencję. W odpowiedzi na wiadomość informuję, że sprawa została przekazana do odpowiedniej jednostki w celu realizacji zgłoszenia. STU ERGO Hestia SA www.ergohestia.pl<http://www.ergohestia.pl/> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 No to do lipca pewnie poczekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Chyba się ogarnęli, że zapomnieli odpisać. Ale dla mnie to nadal nic nie wyjaśnia. Cytat WITAM SERDECZNIE. Jeśli chodzi o zakres ubezpieczenia w opcji II OC, nie uległ on zmianie. W zakresie ubezpieczenia jest modelarstwo, co opisane jest na stronie PSP. Wiem, że po zmianie systemu zefir, uległ zmianie zapis certyfikatu drukowany na certyfikacie. Co do zapisu na samym certyfikacie, proszę skontaktować się z Polskim Stowarzyszeniem Paralotniowym. Do certyfikaty, mogą udostępnić Panu zapisy polisy gdzie opisany jest zakres ubezpieczenia. Poniżej kontakt do Stowarzyszenia: Polskie Stowarzyszenie Paralotniowe< psp@psp.org.pl ; Pan Mirosław Górski migor.psp@widzew.net. Z poważaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 No to tak bez mydła Cię / Nas wyru... no ten tego. Czyli dalej nic nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zadałem jeszcze pytanie: Cytat Dzień dobry, dziękuję za informację. W związku z tym jeszcze pytanie - co w ubezpieczeniu oferowanym przez PSP jest traktowane pod hasłem drony? Skoro nawet ULC w swoich rozporządzeniach używa tego słowa do określania każdego rodzaju modelu zdalnie sterowanego. Na co otrzymałem odpowiedź: Cytat Witam. Hestia pod pojęciem Drony traktuje modele które są użytkowane zarobkowo do wykonywania lotów – w tym zdjęć i filmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 W dniu 12.06.2019 o 20:36, robertus napisał: Potrzebowałbym też definicję "modelarstwo" i "dron" wg ubezpieczyciela. To mój cytat z pierwszej strony tego wątku, dla przypomnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Czyli wychodzi na to że nas interesuje opcja... która bo już zwariowałem. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 19 godzin temu, Marcin napisał: Cytat Witam. Hestia pod pojęciem Drony traktuje modele które są użytkowane zarobkowo do wykonywania lotów – w tym zdjęć i filmów. Nie do końca, w opisach dostępnych polis zamieszczonych na PSP, poza komercyjnym lataniem dronem, jest jeszcze taka: - Polisa OC obejmujca loty niekomercyjne, rekreacyjna i sportowe z wykorzystaniem dronów. Obejmuje wyłącznie loty w zasięgu wzroku operatora. - zasięg Polska, waga 25 kg, ceny takie same jak w wariancie 2. opis_polis.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam, na certyfikacie z ubezpieczenia poprzez FCh mamy taki zapis: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi