paulusr Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Ha, ha czytałem ? Tylko rzadki wchodzi za płytko 10 - 15 mm. Przy tym z lw chciałem żeby pręty były wklejone całe. No przedobrzyłem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Wyglądają świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paulusr Opublikowano 12 Lutego 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Ładne te Twoje Kijanki 990 g zwykła do lotu z pakietem 6s. 770g Lw bez regulatora z pakietem 6s. Silnik ten sam. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Ale czad!!! Dobrze się wyważają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyżyKoń Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 REWELACJA, super wyszły zwłaszcza ta srebrna z atrapą kabiny. Rzeczywiście, drukarka to przyszłość! Gratulacje Paweł, jestem pod wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Dzięki za miłe słowa. Wyważają się bez problemu. Ta srebrna nie ma szyb jeszcze. Szyby się kleją. Dziś wstawię ostatnią. Jak znajdę regulator to jutro oblot w kalesonach. Żółta jest gotowa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Drukowanki można malować aerografem ale na "półsucho". Lepiej jednak wcześniej całość pokryć cieńką warstwą filllera. Doskonały jest biały akrylowy Boll w puszcze. Przyrost masy jest pomijalny a farba się już nie rozlewa kapilarnie. Tak samo naklejki. Rondelki to folia Oracal 551. Dobrze się trzyma i układa bo to folia wylewana. Panele szyb wyciąłem nożem na zimno. Wycięte służą jako szablon. Szybki z okładek wklejam na Canopy glue . Z przednią będzie problem bo jest nierozwijalna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Hej. Moja KI z peta i w wersji z podwoziem wyszła niemal równo 500 g. Co przy ultra lekkiej wersji Pawła z LW PLA uważam za przyzwoity, aczkolwiek nie najlepszy wynik. Jutro jadę po silnik i resztę i wrzucę fotki jak już zmontuję i poważę. Zapowiada się super model :-). Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze sukcesy. Pioter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Filmiki z oblotu się robią -ale Resolve się poddał. Muszę jednak przysiąśc do Vegas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Wersja LW-PLA 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Trzy modele na trzy rundy eliminacji .... nie wierzysz w udane lądowania ?? ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Cale szczescie Aircombat nie ma ograniczen z FAI, ktora dopuszcza rejestrowanie maksymalnie 3 modeli na zawody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Trochę walki z Enderem 3 Pro i wydrukowane Drukowałem z PLA Waga drukowanych elementów 400g (bez mocowania silnika, które będzie z innego materiału lub wygrzewane w piekarniku :)) Silnik już zamówiony, resztę wyposażenia znalazłem w szufladzie. Brakuje śmigła 9x6. Elementy bardzo dobrze do siebie pasują, linie podziałowe wyglądają znakomicie. Część elementów które są drukowane w trybie wazy musiałem drukować za pomocą programu Printrun. Z karty co jakiś czas zatrzymywało się drukowanie i powstawał "kleks" PLA. Próbowałem różnych kart cały czas było tak samo. Teraz posklejać to wszystko, pomalować i w górę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Piękne puzle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Przemku, nie brakuje dźwigarów skrzydła czy to tylko w wersji z podwoziem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Zdjęcie elementów które nie załapały się na poprzednią fotkę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 W dniu 8.01.2021 o 12:16, japim napisał: No i będzie też rodzina polskich samolotów. PZL 23, 62, PZL 37, 38, 46, mniej więcej w tej kolejnosci. Poproszę PZL 62 W wersji ESA fajnie latał, zapisuję się w kolejce po pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Puzzle poskładane i pomalowane : 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Prezentuje sie bojowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Ładnie Wam to chłopaki wychodzi. Chętnie nabyłbym taki model. Jakby Wam więcej gdzieś tam się wydrukowało to dajcie znać. Ja jeszcze nie mam swojej drukarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi