Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, wojtek-a napisał:

Nie jestes za bardzo wybredny jesli chodzi o miejscowki do latania??...

Fun Cub sobie radzi w takich warunkach. :D, co zresztą widać na filmie xd

Opublikowano

Miejsce jak miejsce. Przynajmniej odludne ;)
Tylko ni jak nie rozumiem po co nagrywasz filmiki pouczające innych, skoro sam się  do nich nie stosujesz? Moze trzeba było erratę do poprzedniego zrobić o słoneczku? Ze się niby nie wlatuje w słoneczko? Bo teraz są dwa filmy o tym samym błędzie tego samego latacza  

• Lubię to 1
Opublikowano
45 minut temu, cZyNo napisał:

Miejsce jak miejsce. Przynajmniej odludne ;)
Tylko ni jak nie rozumiem po co nagrywasz filmiki pouczające innych, skoro sam się  do nich nie stosujesz? Moze trzeba było erratę do poprzedniego zrobić o słoneczku? Ze się niby nie wlatuje w słoneczko? Bo teraz są dwa filmy o tym samym błędzie tego samego latacza  

@cZyNo uczę się na swoich błędach,  na tej podstawie tworzę również filmy aby inne osoby przestrzec przed podobnymi sytuacjami. Obecny film dotyczy tak naprawdę oślepienia przez słońce - pierwszy raz coś takiego mnie się przytrafiło.

Ogólnie nie zwróciłem na to uwagi, ponieważ na swoim głównym lądowisku takowego problemu nie ma - ze względu na położenie lądowiska

Opublikowano
3 godziny temu, AKocjan napisał:

......wpadłem modelem na drzewo.

brak precyzji wypowiedzi...to model wpadł a nie Ty.....i  (chyba ) całe szczęscie

Opublikowano
46 minut temu, cZyNo napisał:

Bo teraz są dwa filmy o tym samym błędzie tego samego latacza 

Nic nie kumasz. Można to było wszystko zrobić w 1 filmie, ale przecież tu o to właśnie chodzi. Żeby było dużo filmów.

Idea przestrzegania ideą a próżność próżnością :P

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano

..." uczę się na swoich błędach,  na tej podstawie tworzę również filmy aby inne osoby przestrzec przed podobnymi sytuacjami."...

Dobrze, że to nie filmy o nauce strzelania z pistoletu bo wielu poczatkujących mogłoby zginąć zanim byś się nauczył.

• Haha 2
Opublikowano
37 minut temu, samolocik napisał:

..." uczę się na swoich błędach,  na tej podstawie tworzę również filmy aby inne osoby przestrzec przed podobnymi sytuacjami."...

Dobrze, że to nie filmy o nauce strzelania z pistoletu bo wielu poczatkujących mogłoby zginąć zanim byś się nauczył.

@samolocik nie uczę w swoich filmach niewłaściwego postępowania w RC. Swoje błędy przedstawiam w celu ich unikania w przyszłości zarówno przeze mnie jak i innych modelarzy

49 minut temu, Bartek Piękoś napisał:

Nic nie kumasz. Można to było wszystko zrobić w 1 filmie, ale przecież tu o to właśnie chodzi. Żeby było dużo filmów.

Idea przestrzegania ideą a próżność próżnością :P

@Bartek Piękoś oglądałeś film ?  Mnie w tym przypadku oślepiło słońce. Po co te bezsensowne komentarze psujące temat ? 

Opublikowano
8 godzin temu, AKocjan napisał:

Obecny film dotyczy tak naprawdę oślepienia przez słońce .........

............ ponieważ na swoim głównym lądowisku takowego problemu nie ma - ze względu na położenie lądowiska

hmmmm.............latasz może w kopalni ?????

• Haha 1
Opublikowano

Wiem, załapałem o co chodzi w tych filmach i analizach. Ale, że wyście się wcześniej nie kapnęli młodzi wykształceni z wielkich miast? ( no dobra może nie młodzi ? ). Tu chodzi o to, że jest sytuacja na świecie jaka jest - średnia. Dlatego Arek wszystkich chciał rozśmieszyć - poprawić humor. Tu o to chodzi. Że się wcześniej nie skapłem. Może zawiniła moja zapaść cywilizacyjna. Teraz dopiero załapałem ten myk z rozśmieszaniem.

Opublikowano

Trzeba ćwiczyć bo jak kiedyś wylądujesz na drzewie to będziesz żałował, że nie ćwiczyłeś??

• Haha 3
Opublikowano
26 minut temu, dariuszj napisał:

Całkiem udane to lądowanie na drzewie. Tylko nie bardzo wiem po co ćwiczyć taką umiejętność ;) 

To nie szło o drzewa tylko o Messery - te nieudane konstrukcje które czyhają w słońcu...

Opublikowano
6 minut temu, dariuszj napisał:

Całkiem udane to lądowanie na drzewie. Tylko nie bardzo wiem po co ćwiczyć taką umiejętność ;) 

Chyba po to,żeby umieć model ściągnąć na ziemię.Miałem taki przypadek kilka lat temu,drzewo miało ok.20M wysokości,niestety wszystkie moje sposoby zawiodły,model wisiał przez pół roku.Miałem takie szczęście,że w okolicy wiosną ćwiczyli alpiniści i zciągnęli model.

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, tytan12 napisał:

Chyba po to,żeby umieć model ściągnąć na ziemię.Miałem taki przypadek kilka lat temu,drzewo miało ok.20M wysokości,niestety wszystkie moje sposoby zawiodły,model wisiał przez pół roku.Miałem takie szczęście,że w okolicy wiosną ćwiczyli alpiniści i zciągnęli model.

Mojemu Koledze też zawisł na drzewie model wart nie mało. Ale Kolega miał podwójne szczęście. Po pierwsze drzewo rosło na skraju lasu a pod drugie chłopaki z Ochotniczej Straży Pożarnej przyjechali wysięgnikiem i model zciągnęli i nawet "na piwo" nie wzięli.

Opublikowano
20 minut temu, grzegor napisał:

Te akcje szukania są nieraz lepsze zdecydowanie przygodowo niż samo latanie RC ?.

Wiem coś o tym. W pażdzierniku ubr. 4 dni szukałem motoszybowca w wysokiej kukurydzy i nie znalazłem. Potem przyjechał kombajn kukurydziany i też nie znalazł. Do dziś myślę co się stało z tym motoszybowcem. Kombajnista śmiał się i mówił, że może go dziki pożarły.

Opublikowano
11 godzin temu, d9Jacek napisał:

hmmmm.............latasz może w kopalni ?????

@d9Jacek przeważnie latam od godziny 10 -11. W tym czasie  na moim lądowisku słońce jest po przeciwnej stronie - za pasem startowym (za moimi plecami). 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.