Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silniki nie są synchronizowane. Myślałem o tym. Do oblotu różnica obrotów wynosiła ok 200-300obr/min. Po starcie nie dotykałem trymera . Więc zostawiłem jak jest. Jest to mój pierwszy dwusilnikowy model.

• Lubię to 1
Opublikowano

Gratulacje, fantastyczny model! I doskonale lata a pilot dobrze laduje!

Jest tez w moich planach na przyszlosc (hahaha) ale jako szybowiec PSS.

Moze zalacz tez kilka (-nascie najlepiej) zdjec z budowy.

Piszesz, ze robiles model tylko na podstawie rzutow.  Nie wiem czy znasz ta Rosyjska strone:

http://www.airwar.ru/other/drawe.html

Jest tam duzo rysunkow na bardzo wysokim poziomie, nie tylko samolotow Rosyjskich.  Pozwalam sobie zamiescic ich documentacje An28, moze Ci sie przyda.

1.thumb.jpg.3ddbcc0eaadc2c4317d0888952d93e39.jpg

2.thumb.jpg.012c19d27493d86364a634cf9a1fb0e6.jpg

3.thumb.jpg.027f69f4ae90a4e58d97d71f8bb85890.jpg

4.thumb.jpg.7daeecfa3622f5761aa97f3f7ff1f9ea.jpg

5.thumb.jpg.09adfebc4e2a6a8383d9540b6ca6b46f.jpg

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Dzięki!;) miałem ta dokumentcję ale nie tak bogatą.  Z niej modelowałem maski na silniki.

Zdjęcia z budowy mam na starym telefonie. Jak go znajdę to pewnie,  że zamieszczę. 

Ogólnie projekt powstał dla treningu w rysowaniu/modelowaniu. Po uzyskaniu bryły z rzutów i podzieleniu na wręgi oczy mi się zaświeciły.  I było tylko zamawiam sklejkę:D 

• Lubię to 1
Opublikowano

Piękny model :) Wspomnienia z wojska wróciły, służyłem w JW 4653 (44 Baza lotnictwa morskiego Marynarki Wojennej) Na lotnisku mieliśmy właśnie Bryzy, przepiękne samoloty :)

• Lubię to 4
Opublikowano

Prawdziwy rarytas wśród latających modeli RC. Pięknie się prezentuje na niebie no i pilotaż też na najwyższym poziomie. Brawo.

Zamień dwutakty na czterotakty i będzie bajka, chociaż dwie "kosiarki"  zawsze też lepiej brzmią od jednej.

Opublikowano
1 godzinę temu, darod07 napisał:

dwie "kosiarki"  zawsze też lepiej brzmią od jednej.

dwa elektryki brzmią jeszcze lepiej:)

• Zmieszany 1
Opublikowano
15 minut temu, kesto napisał:

dwa elektryki brzmią jeszcze lepiej:)

Elektryki w ogóle nie brzmią...? co najwyżej śmigło pohałasuje

Opublikowano

Jak na tą chwilę zostają kosiarki, mam jedynie w planach troszkę wyciszyć. Elektryki u mnie :D nie:D 

bardziej koledzy namawiali na turboprop. Ale nie chcą sponsorować hehe. 

Opublikowano

LOTNISKO ZADBANE,  PIĘKNE .... ale dla doświadczonych modelarzy.

To jest szczyt górki. Jak model spadnie ... z braku odpowiedniej kontroli - poza górką - to nie widzisz gdzie. Gdzieś tam ... pod lasem ... albo w krzakach.

Byłem tam raz - i latałem z duszą na ramieniu.

Jak dla mnie - na środku - rajska plaża, a wokół - piekielne ciemności.

Musiałbym mieć w modelu "super system naprowadzania " w razie poszukiwań.

Pozdrowienia dla odważnych... ?

Opublikowano

W strefie lotu jest ok. Po wyjściu na koniec strefy lotu widać wszystko na pewnie kilometr. 

Dla bezpieczeństwa oczywiście lepiej latać bliżej.  

Jak widać po mnie i moich filmach ja latam "przy nodze" wygląda to efektowniej. Oczywiście moim zdaniem. Latanie daleko i wysoko wielkimi modelami nie ma sensu, a jedynie przeszkadza mieszkańcom.  

Ale to nie miejsce na gadanie o lotnisku. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.