RAFALR30 Opublikowano 16 Lipca 2014 Opublikowano 16 Lipca 2014 Tak odchudzałem model, że... finalnie przytył. Przesuwając regulator i odbiornik do komory wlotu powietrza pozbyłem się części okablowania i cieszyłem się, że model o 40 kg odchudzony a tymczasem dla właściwego wyważenia musiałem w model wsadzić pakiet 2200mAh!!!Waga modelu z akumulatorem 1300mAh: 652 g - ale nie sprawdziłem wyważenia Waga modelu do lotu z akumulatorem 2200mAh: 716 g - WYWAŻONY Czyli jednak można przytyć podczas odchudzania
przemo Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Opublikowano 16 Lipca 2014 Tak odchudzałem model, że... finalnie przytył. Przesuwając regulator i odbiornik do komory wlotu powietrza pozbyłem się części okablowania i cieszyłem się, że model o 40 kg odchudzony a tymczasem dla właściwego wyważenia musiałem w model wsadzić pakiet 2200mAh!!! Waga modelu z akumulatorem 1300mAh: 652 g - ale nie sprawdziłem wyważenia Waga modelu do lotu z akumulatorem 2200mAh: 716 g - WYWAŻONY Czyli jednak można przytyć podczas odchudzania no to łanie przytył u mnie do lotu ważył 625 g ... ja wyważałem pakietem 1300 3S ale na dziobie miałem "zdziebko" ołowiu. Grunt żeby poleciał
RAFALR30 Opublikowano 16 Lipca 2014 Opublikowano 16 Lipca 2014 To, że poleci to jestem pewien (waga i silnik jak w latającym Gripenie). Kolegi F-22 waży około 770g i pięknie lata ale u niego jest silnik 2200kv i śmigło 6x5.Zobaczymy po lotach czy wrócę do pierwszego rozwiązania - upchać regulator+odbiornik+ przedłużacze+Li-Pol 1300 mAh w komorze kabiny i tuż za nią powracając do wagi 652 g. Zapewne nowa warstwa farby+kalkomania także spowodują wzrost wagi.
przemo Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Opublikowano 16 Lipca 2014 no to tematu z mojej strony nie było ... czekam na film z oblotu
RAFALR30 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 NO I POLECIAŁ. Latanie tym modelem to czysta przyjemność. Latałem z pakietem 2200mah prawie 9 minut. Strat jak po sznurku - żadnego opadani przechyłu na skrzydło. Ponieważ nie mogłem w trakcie lotu kalibrować serwomechanizmem od wektora ciągu model szedł w górę na pełnych obrotach i musiałem kontrować wznoszenie sterem wysokości. Kilka przelotów, małe trymowanie SW i sprawdzamy co model potrafi. Pętle, beczki, Immelmany, pętla odwrócona...nawet przelot na plecach - model "posłuszny" przewidywalny. Kolega, który był ze swoimi modelami dokonał pomiaru prędkości lotu (jakaś aplikacja na Androidzie) - 96 km/h.Mile mnie zaskoczył ten model swoimi właściwościami lotnymi - po prostu świetny projekt Shumate i wykonanie Przemka. W wyniku lądowania urwał się kawałek lewego steru wysokości i drugi lot odłożony na inny dzień.Do następnego lotu przetrymuję serwomechanizm wektora ciągu i SW. Zobaczymy co potrafi z włączonym wektorem ciągu. Noc minęła, ster sklejony można latać ponownie. Postaram się nagrać lot. P.S. Chociaż dopiero odbyłem nim jeden lot to i tak stwierdzam,że obecnie to najlepiej latający z dotychczasowych modeli depronowych z mojego hangaru. Drugie miejsce dla Gripena, trzecie dla F-18.
przemo Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No i tak trzymać powiem szczerze że nawet nie przeszło mi przez myśl żeby wsadzić do niego pakiet 2200 a tu proszę ustaw odpowiedni skłon silnika i uruchamiaj wektor ciągu a jeszcze bardziej polubisz latanie Raptorem ... masz to murowane
RAFALR30 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 F-22 Raptor wraz z Jas 39 Gripen i skrzydłem FPV od wczoraj są w modelarskim SPA. Kolega podpowiedział a ja użyłem i jestem zadowolony ze szpachli akrylowej - szybki akryl szpachlowy firmy Den Braven. Niesamowicie wydajny, lekki, świetnie się rozprowadzający, biały, nie pęczniejący, szybkoschnący i dający się świetnie opracować -POLECAM http://www.leroymerl...0323,l2152.html A do malowania używam emalii akrylowej szarej , czarnej i popielatej http://www.castorama.pl/katalog-produktow/farby-i-malowanie/farby-do-stolarki-i-drewna/emalia-akrylowa-colours-szary-0-5-l.html Po raz pierwszy po 20 latach przerwy trzymałem w ręku i użyłem aerograf do malowania moich modeli (poprzednio tylko skala 1:144 i 1:72).Nigdy więcej już nie pomaluję modelu RC farbą w spreyu. Obiecuję. Linie podziału zrobione i po malowaniu wykonam washing.
RAFALR30 Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Kupiłem (tanio), spróbowałem (niezła) i do końca wykorzystałem....na nowe owiewki kabiny F-22. Powstaje nowy kokpit .Bardzo przyjemnie wykonuje się owiewki z takich butelek wg zaleceń PrzemkaKrótki instruktaż: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/17788-madman-1150mm-relacja/page-14&do=findComment&comment=516675
RAFALR30 Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Model już po malowaniu +wklęsłe linie podziału+washing.Przybędzie jeszcze dużo detali ... CDN. 1
przemo Opublikowano 16 Września 2014 Autor Opublikowano 16 Września 2014 Że to jest KUR.. model który niby ja zbudowałem ???? to jest ten sam ??? Czy zbudowałeś go od nowa ???Rafał rozmyśliłem !!!!! pakuj w karton i z powrotem wysyłaj do Balina !!! Ty wstrętny ZBOCZEŃCU !!!! Do lekarza na badania bo coś jest nie tak z Tobą Szczęka mi opadała ale to odpicowałeś aż sobie chyba na tapetę wrzucę na kompie ... no coś pięknego Pozdrawiam
robertus Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 I na mnie zrobił wielkie wrażenie. Mało piszesz o postępach w budowie Rafale, ale potem jak coś wrzucisz, to nie ma kompromisów.
RAFALR30 Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Że to jest KUR.. model który niby ja zbudowałem ???? to jest ten sam ??? Czy zbudowałeś go od nowa ??? Rafał rozmyśliłem !!!!! pakuj w karton i z powrotem wysyłaj do Balina !!! Ty wstrętny ZBOCZEŃCU !!!! Do lekarza na badania bo coś jest nie tak z Tobą Szczęka mi opadała ale to odpicowałeś aż sobie chyba na tapetę wrzucę na kompie ... no coś pięknego Pozdrawiam Fotografia nie pokazuje wszystkich moich niedociągnięć związanych z zabawą aerografem. Następnym razem będzie lepiej - nabrałem doświadczenia w operowaniu aerografem i zabawą związaną z doborem farb itp. Pozwól mi jeszcze jeden sezon polatać Gripenem i F-22 a potem jak zasmakuję w F3A (coraz bardziej mnie to kręci) to modele osobiście przywiozę do Ciebie lub przekażemy innemu ZBOCZEŃCOWI I na mnie zrobił wielkie wrażenie. Mało piszesz o postępach w budowie Rafale, ale potem jak coś wrzucisz, to nie ma kompromisów. Miło że się podoba. Szczegółowych relacji nie zamieszczam bo ciągle podglądam i korzystam z relacje Przemka i chyba lepiej bym ich nie opracował.
RAFALR30 Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Pilot gotowy (dostał nowy look) by zasiąść w kabinie. Kabina w budowie ale na ukończeniu. 1
RAFALR30 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 I pilot zasiadł w kabinie. 1
przemo Opublikowano 17 Października 2014 Autor Opublikowano 17 Października 2014 No pięknie a jak robiłeś już odcisk owiewki ? ... w zasadzie dla lepszego efektu może powiększ Rafał to jest miód na moje oczy jak obserwuje że Raptor odzyskuje drugie życie Dla mnie jak zawsze rewelacja
RAFALR30 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 Odcisk owiewki już robiłem i zgodnie z Twoją sugestią wykonam ją ponownie o około 5mm wyższą.Plany do samodzielnego wykonania kokpitu F-22 w technologii "Mały Modelarz" poniżej. F-22 parkflayer Steve Shumate - COCKPIT A4 format (2 sets).pdf
RAFALR30 Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 GOTOWY DO KOLEJNEGO LOTU 1
robertus Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Może się powtórzę, ale robisz piękne modele i piękne zdjęcia. Życzę Ci aby latały równie dobrze jak wyglądają.
Rekomendowane odpowiedzi