cZyNo Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Ważniejsze zeby nie mieć nieszczęścia. Lub sobie nie zrobić nieszczęścia. Bo co do szczęścia…to szczęście sprzyja lepszym. To powiedzonko naprawdę jest prawdziwe. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Ilu z zawodników wchodzi do FlyOff'ów na takich MŚ? Bo nie chce mi się szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Początkowo odpowiadając na pytanie to w seniorach 14 osób, w juniorach 8. Zależy co organizator wymyśli. A teraz trochę o tym co się działo dziś: Działo się sporo mieliśmy więcej szczęścia ale pewne przygody nas nie ominęły. Z rana lecieli seniorzy i po dwóch dniach wielkiego wiatru mieliśmy kompletną ciszę. Ja w planie miałem bezpieczne loty w grupie żeby utrzymać pozycję lub lekko iść do góry. Dwa takie loty się udały do przerwy obiadowej. Tomki jako że mieli nikłe szanse na finał przez pech z modelami starali się ucinać punkty innym zawodnikom żebym ja na tym zyskał. Nieraz się udało nieraz nie. Po obiedzie leciałem w drugiej grupie i niestety pogoda się diametralnie zmieniła znów na wiatr 6-7 m/s polecieliśmy wysoko ale poza duszeniem nie było nic niektóre modele odleciały bardzo do tyłu większość nie wróciła lub wróciła przed czasem niestety jak to bywa ktoś doleciał i obciął punkty przez co wylądowałem z 20 miejsca na 27 Historia trzeciego lotu Tomka M. przejdzie do historii i pokazuje że uczciwość popłaca. Tomek poleciał daleko bardzo dobrze sobie radził i w pewnym momencie stracił kontrolę wykonał kilka pętli i dziwnych manewrów ale odzyskał łaczność i doleciał do końca. No i tu zaczynają się jaja bo altis pokazał 45 m, ale wiadome było że miał około 200 w celu nie robienia problemów organizatorowi i bycia uczuciwym chłopacy zgłosili to i dostali możliwość ponownego lotu w którym Tomek pozamiatał i nalatal wszystkich o kilka minut ! Na koniec o naszym juniorze Radku z którym miałem dziś okazję latać i pomagać na starcie początkowo miało być to podyktowane lataniem przez niego Vertigo bo nie wiało jeszcze na treningu i jako że znam i latam nim to mogłem więcej pomoc. Ostatecznie lataliśmy jednak Jantrem i szło bardzo fajnie starałem się podpowiadać i pomagać tak żeby Radek jak najwięcej wyciagnął z lotów. I oddało to w ostatnim locie gdzie udało nam się nalatac całą grupę i zdobyć 1000! Mamy jeszcze sporo do nauki ale o to chodzi na takich zawodach żeby wyciągnąć ile się da, na pewno zaprocentuje to na przyszłości (wiem bo sam juniorem na zawodach latającym byłem ) Jutro zaczynamy juniorami a po południu seniorzy. Trzymajcie kciuki ! 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Śledzę na bieżąco i trzymam kciuki. Pozdrowienia dla całej ekipy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Jest dobrze będzie lepiej kibicuje i 3mam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Pewnie, że trzymamy kciuki i na bieżąco śledzimy co tam u Was słychać, a słychać, że nie jest źle, a będzie lepiej Powodzenia. Edit: Taka namiastka z lotów w Dupnicy ze strony FB CN Models https://www.facebook.com/CnModels1/reels/ 368267009_176794652088348_1640307926052169616_n.mp4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Pięknie Damian! to je walka! ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 BRAWO! BRAWO! BRAWO! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Raport dzień kolejny: Dziś tak jak pisałem wcześniej dziś rano latali juniorzy i znów pomagałem na starcie Radkowi. Wykonaliśmy 3 loty jego Vertigo którym pierwszy raz latał na zawodach loty było ok w pierwszym lataliśmy blisko innych i nie było to komfortowe dla Radka plus nie chcieliśmy uszkodzić modelu, trzeba znać swoje limity. Dolatalismy 5 min i super lądowanie za 50. Drugi lot udało się dolatac do końca i gdyby nie Niemiec podchodzący 90 stopni względem nas było by lądowanie za 50 a tak tylko 35 i tak super wynik ! W trzecim locie lataliśmy z ptakami ale nas nie zabrało znów okolice 5min ale znów 50 za lądowanie także super trening zwłaszcza z nowym modelem Nasze rundy po 13 znów w wietrze 7-9 ms z silnymi noszeniami które przenosiły daleko i szybko w tył. W skrócie loterii ciąg dalszy i dziś nam ta loteria nawet wyszła. Mi udało się zrobić 1000 choć nie lądowalem ostatni ale dobra wysokość startu uratowała wynik. Tomki także wykonali dobre loty i po początkowych problemach odbijają się z wynikami. Samą loterię pokazują wyniki i jak bardzo zmieniają się w ciągu rund. Jutro trzeba modlić się o ciszę i brak wiatru czyli równe warunki i z mojej strony utrzymanie się w pierwszej 14 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Jakim modelem lata Radek, dobalastowanym średniakiem czy stormem? Damian jestem pewien, że pod Twoją opieką Radek szybko pójdzie do przodu. Podziwiam Was wszystkich nie zapominając o duecie Zenia-Romek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 18 minut temu, damek napisał: Jutro trzeba modlić się o ciszę i brak wiatru czyli równe warunki i z mojej strony utrzymanie się w pierwszej 14 Ty sie nie módl tylko lataj! Bo umisz to robić i masz łeb na karku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Radek latał 1300 modelem około. Tak potwierdzam że pomoc duetu Zenia-Romek jest nieoceniona! Tworzymy super zespół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Rozumiem, że Radek latał dobalastwanym średniakiem. Czy jestem w błędzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 23 minuty temu, damek napisał: Radek latał 1300 modelem około. Tak potwierdzam że pomoc duetu Żenią Romek jest nieoceniona! Tworzymy super zespół Młody ty idź spać i odpocznij wywiady po zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 50 minut temu, horn3t napisał: Młody ty idź spać i odpocznij wywiady po zawodach Młody daje radę jako konferansjer i jako latacz . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Jest pięknie ? Dmian pierwsza dziesiątaka, Tomek w trzydziestce!!! Jeszcze troszeńke i będzie git 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 I jest rewelacyjnie!!! Damian to dopiero ma jaja do walki!!! Gratulacje.... i czekamy na ciąg dalszy emocji! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Jerzy po matce 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Że tak powiem, wyniki rundy zasadniczej są jakby zaskakujące jeśli chodzi o "nazwiska" Fajnie że Damian pokazał swoją uniwersalność ? bo wygląda na to że to w tym roku było bardzo w cenie. Decydujące Flyoffy seniorów chyba będą jutro, jeśli tak to warto w nocy po prostu dobrze spać i nie myśleć o lataniu. Proponuje sny o kluskach lub o cyckach A co do braku noszeń gdy mocno wiało, to jestem sobie w stanie takowe warunki wyobrazić - analogiczną frustrującą zabawę mieliśmy na MP F3B w Nowym Targu ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi