Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 292
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Lucjan, lubię oglądać Twoje relacje i kolegów. Podoba mi się jak konsekwentnie pracujesz nad modelem i rozwiązujesz kolejne problemy / etapy. Mogę spytać ile poświęcasz czasu na modelarstwo tygodniowo?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 godziny temu, FockeWulf napisał:

Lucjan, lubię oglądać Twoje relacje i kolegów. Podoba mi się jak konsekwentnie pracujesz nad modelem i rozwiązujesz kolejne problemy / etapy. Mogę spytać ile poświęcasz czasu na modelarstwo tygodniowo?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Sławku ,       staram się  codziennie po pracy coś  zrobić , średnio  dwie godziny.

• Lubię to 1
Opublikowano

Witaj Lucjan,

Nie będę zapewne oryginalny, pisząc że z wielkim zainteresowaniem śledzę twoją pracę nad modelem, relacje bardziej wciągające niż seriale :)

Nie wiem czy widziałeś prace modelarza z Rosji, pewno tak, ale jeśli nie to warto obejrzeć. Zawsze ciekawiło mnie dlaczego jego Jak-130 tak realistycznie lata.

Mam nadzieję, że Twój Mirage będzie latał co najmniej tak realistycznie jak ten Jak.

Powodzenia w dalszej pracy.

Opublikowano

Jeśli Ktoś jest zainteresowany szczegółami "Jaczka" to poniżej kilka linków do dłuższej opowieści o szczegółach.

Oczywiście to takie małe odejście od tematu i żeby nie było, Lucjan twój Mirage i tak jest lepszy.

Jestem pewien, że gdybyś dysponował takimi zasobami czasowymi i finansowymi jak ten Rosjanin, 

to twoje konstrukcje byłyby zdecydowanie lepsze :).

Opublikowano
1 godzinę temu, Janekm napisał:

Jestem pewien, że gdybyś dysponował takimi zasobami czasowymi i finansowymi jak ten Rosjanin, 

to twoje konstrukcje byłyby zdecydowanie lepsze :).

W czym lepsze? Co Ci się nie podoba w modelach Lucjana?

Opublikowano
1 godzinę temu, dariuszj napisał:

Co Ci się nie podoba w modelach Lucjana?

Modele Lucjana są dla mnie obiektem zachwytu, a nie krytyki, podrzuciłem te filmy, ponieważ jest tam wiele ciekawych informacji na temat konstrukcji tego typu czyli swego rodzaju dzieł sztuki, nie zaś w celu generowania jakichkolwiek sporów.

Osobiście nigdy pewno nie zbuduję czegoś choćby w części tak doskonałego jak the Mirage, a jestem całkowicie pewien, że podczas oblotu na lotnisku potrzebowałbym stałego dozoru kardiologa, że o pampersie nie wspomnę ;)

Opublikowano

Proszę nie demonizować odrzutowców. Latają dokładnie tak samo jak inne modele i wcale pampersy nie są konieczne do ich obsługi. 

• Lubię to 2
Opublikowano
30 minut temu, solainer napisał:

Proszę nie demonizować odrzutowców. Latają dokładnie tak samo jak inne modele i wcale pampersy nie są konieczne do ich obsługi. 

Nie, nie chodziło mi o odrzutowce, tylko emocje jakie muszą towarzyszyć podczas oblotu takiego dzieła sztuki, niezależnie od rodzaju napędu, tyle godzin pracy, o kosztach nawet nie wspominam i wszystko to zostaje poddane egzaminowi w tak krótkim okresie czasu. A swoją drogą, to pytanie do Was jako fachowców,  co jest powodem tak realistycznego zachowania tego Jak-a w powietrzu? Umiejętności pilota, odpowiednio duża waga i dobór obciążenia powierzchni nośnej?

Opublikowano

Napewno umiejętności, kto wie czy nie są załączone żyroskopy na wszystkich osiach. Aż ciężko uwierzyć że można tak płynnie pilotować model. 

Opublikowano

Jakbyście widzieli latadła Lucjana to dopiero wam by szczęka opadła jako ze Lucjana znam od dawna i pamiętam loty to naprawdę było co oglądać.

5 minut temu, solainer napisał:

Napewno umiejętności, kto wie czy nie są załączone żyroskopy na wszystkich osiach. Aż ciężko uwierzyć że można tak płynnie pilotować model. 

Kiedy Twoj poleci ? dawaj znac bo chciałbym to zobaczyć 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.