Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 W dniu 3.05.2022 o 20:32, RAFALR30 napisał: Zobaczymy ten model na VI zlocie WARBIRDS 2022 w Bobrownikach? Chciałbym , ale mogę nie zdążyć. W brew pozorom jest jeszcze dużo roboty. Ciąg dalszy prac malarskich. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 5 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Tak wygląda spodnia powierzchnia modelu. Pozostaje do zrobienia : napisy , oznaczenia czyli kalkomania. 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Ciąg dalszy instalacji pneumatycznej. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Napisz proszę w jaki sposób montujesz króciec festo w butelce po dezodorancie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 8 godzin temu, solainer napisał: Napisz proszę w jaki sposób montujesz króciec festo w butelce po dezodorancie. To bardzo proste. Końcówka butelki w której jest zamocowany zawór wykonana jest z blachy stalowej , więc nie ma problemu z lutowaniem. Najpierw ostrożnie podgrzewam miejsce montażu zaworka , a następnie wybijakiem wbijam zaworek do wnętrze butelki. Okolice otworu po zaworku szlifuję lekko i zmywam acetonem resztki lakieru ochronnego. Następnie lutuję nakrętkę M-5 w którą wkręcam króćce. Próba szczelności w wodzie i gotowe. 4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 No i o to chodziło. Dziękuję bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Ciąg dalszy walki z instalacjami. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 14 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Lucjan, lubię oglądać Twoje relacje i kolegów. Podoba mi się jak konsekwentnie pracujesz nad modelem i rozwiązujesz kolejne problemy / etapy. Mogę spytać ile poświęcasz czasu na modelarstwo tygodniowo? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 4 godziny temu, FockeWulf napisał: Lucjan, lubię oglądać Twoje relacje i kolegów. Podoba mi się jak konsekwentnie pracujesz nad modelem i rozwiązujesz kolejne problemy / etapy. Mogę spytać ile poświęcasz czasu na modelarstwo tygodniowo? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Sławku , staram się codziennie po pracy coś zrobić , średnio dwie godziny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Tak powstaje instalacja hamulcowa. 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Witaj Lucjan, Nie będę zapewne oryginalny, pisząc że z wielkim zainteresowaniem śledzę twoją pracę nad modelem, relacje bardziej wciągające niż seriale Nie wiem czy widziałeś prace modelarza z Rosji, pewno tak, ale jeśli nie to warto obejrzeć. Zawsze ciekawiło mnie dlaczego jego Jak-130 tak realistycznie lata. Mam nadzieję, że Twój Mirage będzie latał co najmniej tak realistycznie jak ten Jak. Powodzenia w dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Niesamowite ! chyba prawdziwy jest mniej dokładnie wykonany....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Jeśli Ktoś jest zainteresowany szczegółami "Jaczka" to poniżej kilka linków do dłuższej opowieści o szczegółach. Oczywiście to takie małe odejście od tematu i żeby nie było, Lucjan twój Mirage i tak jest lepszy. Jestem pewien, że gdybyś dysponował takimi zasobami czasowymi i finansowymi jak ten Rosjanin, to twoje konstrukcje byłyby zdecydowanie lepsze :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 1 godzinę temu, Janekm napisał: Jestem pewien, że gdybyś dysponował takimi zasobami czasowymi i finansowymi jak ten Rosjanin, to twoje konstrukcje byłyby zdecydowanie lepsze :). W czym lepsze? Co Ci się nie podoba w modelach Lucjana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 1 godzinę temu, dariuszj napisał: Co Ci się nie podoba w modelach Lucjana? Modele Lucjana są dla mnie obiektem zachwytu, a nie krytyki, podrzuciłem te filmy, ponieważ jest tam wiele ciekawych informacji na temat konstrukcji tego typu czyli swego rodzaju dzieł sztuki, nie zaś w celu generowania jakichkolwiek sporów. Osobiście nigdy pewno nie zbuduję czegoś choćby w części tak doskonałego jak the Mirage, a jestem całkowicie pewien, że podczas oblotu na lotnisku potrzebowałbym stałego dozoru kardiologa, że o pampersie nie wspomnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Proszę nie demonizować odrzutowców. Latają dokładnie tak samo jak inne modele i wcale pampersy nie są konieczne do ich obsługi. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 30 minut temu, solainer napisał: Proszę nie demonizować odrzutowców. Latają dokładnie tak samo jak inne modele i wcale pampersy nie są konieczne do ich obsługi. Nie, nie chodziło mi o odrzutowce, tylko emocje jakie muszą towarzyszyć podczas oblotu takiego dzieła sztuki, niezależnie od rodzaju napędu, tyle godzin pracy, o kosztach nawet nie wspominam i wszystko to zostaje poddane egzaminowi w tak krótkim okresie czasu. A swoją drogą, to pytanie do Was jako fachowców, co jest powodem tak realistycznego zachowania tego Jak-a w powietrzu? Umiejętności pilota, odpowiednio duża waga i dobór obciążenia powierzchni nośnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 5 godzin temu, Janekm napisał: Jeśli Ktoś jest zainteresowany szczegółami "Jaczka" to poniżej kilka linków do dłuższej opowieści o szczegółach. Oczywiście to takie małe odejście od tematu i żeby nie było, Lucjan twój Mirage i tak jest lepszy. Jestem pewien, że gdybyś dysponował takimi zasobami czasowymi i finansowymi jak ten Rosjanin, to twoje konstrukcje byłyby zdecydowanie lepsze :). Dziękuję Janku za miłe słowa . Filmy powyższe oglądałem i znam temat firmy Rus jet. Dzisiaj mój Mirage pierwszy raz w plenerze. Pozował do zdjęć. ? 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Napewno umiejętności, kto wie czy nie są załączone żyroskopy na wszystkich osiach. Aż ciężko uwierzyć że można tak płynnie pilotować model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Jakbyście widzieli latadła Lucjana to dopiero wam by szczęka opadła jako ze Lucjana znam od dawna i pamiętam loty to naprawdę było co oglądać. 5 minut temu, solainer napisał: Napewno umiejętności, kto wie czy nie są załączone żyroskopy na wszystkich osiach. Aż ciężko uwierzyć że można tak płynnie pilotować model. Kiedy Twoj poleci ? dawaj znac bo chciałbym to zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi