robertus Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Opublikowano 23 Marca 2013 Nie sądzę, abym w dwa tygodnie obrobił się ze wszystkim. Chyba , żeby wziąć takiego...nielota
robertus Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Wziąłem się za malowanie. Będą jeszcze poprawki, zdjęcie obnaża każdą niedoróbkę.
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Po kilku dniach malowania wygląd tak. Jeszcze trochę srebrnej farby gdzieniegdzie potrzeba
Lord Rzeźnik Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Wygląda bajecznie, Martwi mnie tylko napęd statecznika.Użycie serwa jako elementu przenoszącego obciążenia zginające? To jest jakiś sprawdzony patent? Jeśli nie, to ja bym proponował takie rozwiązanie.
robertus Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Takie sterowanie - serwo napędzające bezpośrednio stateznik - jest stosowane np w F-15 GWS. Wyjaśnij proszę swój rysunek. Zrozumiałem go tak, że ster obraca się na pręcie a serwo porusza sterem za pomocą bolca poruszającego sie we wnęce w stateczniku?
Dj. Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Daj znac kiedy będziesz latał, podjadę i udokumentujemy...
Lord Rzeźnik Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Dokładnie Robercie. Oba stery na jednej prowadnicy. A gniazdo śruby oczywiście ze sklejki lub nawet czegoś mocniejszego(cierną powierzchnię najlepiej byłoby potraktować papierem 2500, a gwint ze śruby usunąć lub nałożyć na niego koszulkę od bowdena?,) Jako blokady podkładki o odpowiedniej średnicy albo pierścienie ze sklejki. A jeśli zostaniesz przy swoim ,to upewnij się, że oś obrotu jest w środku aerodynamicznym statecznika lub w najgorszym wypadku lekko przed. Umieszczenie osi za środkiem byłoby, jak bieganie z płytą depronu trzymając ją poziomo przed sobą - jak przy dużej prędkości doszłoby do wychylenia, to już trudno wrócić do neutrum. Ale u ciebie już widać na oko, ze jest OK. Dobrze widzę, że serwa mają metalowe tryby ? Jeśli tak to na pewno zwiększa to szanse powodzenia.
vaderjk Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Hej, A to nie latal przed malowaniem?
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zima była długa to z nudów pomalowałem. Jeszcze nie latał. Mam jeszce trochę pracy nad ogonem.
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Kontrola przedstartowa. Ważne pytanie, czy dobrze ustawiłem sterolotki w kwestii działania lotek?
kmada Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Kurcze, ale ładnie wygląda ta Suka Wychylenia powinny być ok, w końcu jako lotki są blisko osi kadłuba, a jako wysokość przydadzą się spore wychylenia na małych prędkościach.
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2013 A nie mam czasem reversu na lotkach?
solainer Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 A nie mam czasem reversu na lotkach? nie ma
przemo Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 No to oblot chyba już na dniach ? jaka waga do lotu ?
rapier Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 dobra, pieknie to wyszlo , czekamy na oblot i zabieraj się za JAK-a CZekam niecierpliwie
robertus Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Oblot. Środek ciężkośći ustawiłem tak jak w rzutce, niestety okazał się dość tylni i model reagował bardzo narowiście mimo ustawionych expo i dr. Sprowadzenie go na dół w jednym kawałku było dość stresujące. Gdy dobrze ustawię SC i samolot bedzie równo latał to zaczne się bawić pokrętłem od geometrii skrzydeł.
przemo Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ogranicz jeszcze wychylenie sterów. Takie jak masz teraz to za dużo jak na ster płytowy.
RAFALR30 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Su, su, suuu... Super maszyna . Rzucałeś model z ręki z pełnym wyposażeniem dla sprawdzenia środka ciężkości? Jeżeli na podstawie rzutów stwierdziłeś, że SC jest OK a ustawienia wychyleń sterów pozostawiłeś jak na pierwszym filmie z prób statycznych to to może być przyczyną jego narowistości. W swoim F-18 ograniczyłem wychylenie sterów na 30% a mimo to jest bardzo zwrotny. A gdzie szachownice na Su-22 i lisek z Powidza? Gratuluję pierwszego "nerwowego" ale udanego oblotu. Ile startów tylu lądowań życzę! Wpisz mnie Robercie na listę chętnych do pozyskania planów Twojego modelu.
Rekomendowane odpowiedzi