Kropka Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Maschienengewehr MG 15 wraz z obrotnicą. Obrotnica jest w pełni funkcjonalna, czyli kręci się w poziomie i pionie. Dokonałam pewnej modyfikacji mocowania jednego z elementów, nie zdradzę jakiego (intryguje mnie, na ile zostanie to zauważone i poddane krytyce). Wygląda na to, że jest to koniec zaplanowanego modelowania. Czyli czas na UV mapping, a później malowanie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Świetna robota, gratuluję! Przeglądanie tego wątku, to prawdziwa przyjemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Dzięki Gdy się już zacznie coś wykonywać, wówczas grunt to się nie poddawać, lecz konsekwentnie realizować plan. Hm.. Czyżbym powiedziała to, ponieważ czeka mnie teraz teksturowanie, które -- że tak powiem -- nie jest moją mocną stroną... : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Czekamy na rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Intrygowało mnie, jak będzie wyglądał w metalu -- poniżej rendery testowe.UV mapy w większości zrobione, pora zabrać się za blachę falistą. Jeszcze co do mechaniki -- chyba wypadałoby zrobić ruchome te powierzchnie sterowe, zmieniające geometrię skrzydeł. Mówię o tych długich konstrukcjach położonych pod skrzydłami. No ale zagadkowe jest dla mnie, na czym one się obracają, co jest ruchome. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Śliczniutki. Przepraszam za marudzenie, ale ten metal taki jakiś plastikowy, tzn. tak jakbym malował chcąc symulować metal na plastiku, no chyba że ja mam coś z oczami lub ekranem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Ten metal to na szybko zrobiony (tak by mniej więcej się zorientować jak się prezentuje), bo do finalnego malowania to jeszcze kilka etapów trzeba pokonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tak też podejrzewałem Czekamy na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Z cyklu ośrodka badania opinii publicznej -- dostawiam blachę falistą. Która z wersji jest lepsza, ta bardziej miękka czy twardsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 khmmm ... chyba ta bardziej miękka, ale na górze jest za twarda a na dole za miękka jakby sfiltrowana graficznie. Ta twardsza wydaje się być nienaturalnie idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 a mi sie twardsza podoba z jednym ale; jak widac na referencyjnym obrazku ta blacha jest dosc cienka i mocno dostaje w kosc w czasie eksploatacji, trzeba by popracowac nad mapowaniem wypuklosci zeby to oddac, sam ksztalt jest za idealny. Druga sprawa ze przetloczenia maja rozna wielkosc te dolne maja jakby wieksza srednice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 a mi sie twardsza podoba z jednym ale; jak widac na referencyjnym obrazku ta blacha jest dosc cienka i mocno dostaje w kosc w czasie eksploatacji, trzeba by popracowac nad mapowaniem wypuklosci zeby to oddac, sam ksztalt jest za idealny. Druga sprawa ze przetloczenia maja rozna wielkosc te dolne maja jakby wieksza srednice Piotrze jak spojrzysz na zdjęcie z oryginałem i dobrze się wpatrzysz to zauważysz że te górne są inne od tych dolnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Dzięki za uwagi, no to mam jasność. Z różnicy wielkości „fałd”, zdaję sobię sprawę. Pomyślę też nad ewentualnymi drobnymi zniekształceniami blachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Myślę, że zniekształcenia można zrobić jako kolejną warstwę przy malowaniu. W ten sposób robi się "skiny" do samolotów w symulatorach lotu. Jak tu: http://forum.il2sturmovik.com/topic/17317-ju-52-skins/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 dokladnie o tym mowilem, uzyskuje sie taki efekt wlasnie mapowaniem nierownosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 1 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Dodam tylko, że mapowaniem wektorów w przestrzeni stycznej (tangent space) : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 13 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Z końcem sierpnia, zakończył się mój urlop, co poskutkowało spowolnieniem prac (o jesiennej depresji nie wspominając Poniżej clay rendery z blachą falistą. Z zainteresowaniem wysłucham opinii -- jeśli obejdzie się bez większych poprawek, kolejny etap to dodanie tu i ówdzie nitów, a następnie materiały finalne oraz malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 zauwazylem ze masz jedno smiglo prawe drugie lewe, na zdjeciach 2platowych ju-52 tego nie widac - w sensie maja 3 krecace sie w te sama strone tutaj wiecej fotek: http://www.worldwarphotos.info/gallery/germany/aircrafts-2/junkers_ju_52/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 13 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 O, dzięki! Jak najbardziej! Skrzydło po prawej stronie to odbicie lustrzane, na szczęście łatwo da się to poprawić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Pierwsze malowanie JU 52/3m, chyli się ku końcowi.Na pierwszy ogień, wybrałam cywilną wersję w malowaniu Deutsche Lufthansa Berlin-Stiftung. W sieci jest sporo zdjęć Junkersów w tym malowaniu, tak że łatwo skonfrontować.Tu i ówdzie, coś mi nie leży, acz nie będę sugerować, co takiego. Wersji od przodu, jeszcze nie będzie, gdyż ponieważ, silniki nie są gotowe.Wczoraj zwaliła mi się karta graficzna, co ja pocznę, a bu bu... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi