jarek996 Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 No to sie "zaJastrzebi" na polskim niebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Godzinę temu, jarek996 napisał: No to sie "zaJastrzebi" na polskim niebie ? Nie sadze, moze nastepne 2-3. Lepiej zareklamowac za granica. Modelarze po tej stronie bylej "Zelaznej Kurtyny", jak sam pewnie wiesz, sa juz troche znudzeni Mustang, Spitfire etc i chetnie zobacza cos nowego. Jestem jednak pewien, ze 99.9999% nie bedzie wiedzialo co to za samolot ?. Kilka lat temu bylo zdjecie w jakims magazynie modelarskim, jak ktos w Anglii byl bardzo zadowolony ze swojego PZLP11c, niestety nie kupilem tego numeru. Moze warto sprobowac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Jakiś szpion nagrał moje tajne próby w locie?. bfab381f-a2ac-4ad2-9a1b-2e16a7e7d407 14aa5183-bf7c-484f-be6a-e4ca02622f5e 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Dobry szpion, flaszkę mu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 3 godziny temu, mecenas napisał: Jakiś szpion nagrał moje tajne próby w locie?. bfab381f-a2ac-4ad2-9a1b-2e16a7e7d407 16 MB · 29 pobrań 14aa5183-bf7c-484f-be6a-e4ca02622f5e 9 MB · 12 pobrań Wojtek,a cóż to za tajne pliki,nie mogę odtworzyć?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Super- brawa dla ekipy?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 36 minut temu, tytan12 napisał: Wojtek,a cóż to za tajne pliki,nie mogę odtworzyć?. Pobierz pliki i przeciągnij do odtwarzacza wideo,u mnie bez problemu pliki otworzył KMPlayer. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 BRAWO! , BRAWO ! WOJTKU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 3 godziny temu, piotr28 napisał: Pobierz pliki i przeciągnij do odtwarzacza wideo,u mnie bez problemu pliki otworzył KMPlayer. O.k,już widzę.dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Udało mi się otworzyć pliki. Brawo! Gratulacje z udanego oblotu i skończonego projektu. Brakuje tylko pilota Bo kabina taka pusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 oblot.mp4 Wklejam filmy w formie, którą da się obejrzeć. No i gratuluję PS.Do plików trzeba dodać rozszerzenie .mov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Godzinę temu, robertus napisał: oblot.mp4 28 MB · 0 pobrań Wklejam filmy w formie, którą da się obejrzeć. No i gratuluję PS.Do plików trzeba dodać rozszerzenie .mov Mi zadziałało po dodaniu .wmv Dzięki za wrzucenie na YT - warto aby reszta świata też zobaczyła ten piękny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Gratulacje. Piekny dzwiek silnika! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Extra, super model.!!! Gratuluję oblotu, oby jak najwięcej takich modeli było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Ale pięknie by się oryginał prezentował ! Gratuluję modelu Wojtku, piękny! A jak własności lotne w/g Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Model w zasadzie odziedziczył wszystkie cechy oryginału, lubi prędkość, zwłaszcza w zakrętach, inaczej próbuje się ześlizgnąć na skrzydło. Faktycznie, gdyby oryginał dostał silnik w granicach 1100-1300 KM byłby bardzo żwawym myśliwcem. Na tym silniku, który założyłem (6 KM) modelem lata się bardzo przyjemnie, po dobrym wytrymowniu model lata za ręką, trzeba tylko pilnować prędkości w zakrętach. Lata z prędkością 100-120 km/h (założony mam czujnik prędkości na pitota), choć potrafi się rozpędzić po prostej do 165km/h na pełnym gazie. Przy tym silniku bardzo dobrze radzi sobie w figurach pionowych, wykonanie ładnej dużej pętli czy 1/2 ósemki kubańskiej nie stanowi problemu, na filmie nie ma nagrane, ale wykonałem te figury. Model szedł za ręką, bez żadnych objawów niestabilności. Prędkość lądowania to 55-65 km/h. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 1 godzinę temu, mecenas napisał: Model w zasadzie odziedziczył wszystkie cechy oryginału, lubi prędkość, zwłaszcza w zakrętach, inaczej próbuje się ześlizgnąć na skrzydło. Faktycznie, gdyby oryginał dostał silnik w granicach 1100-1300 KM byłby bardzo żwawym myśliwcem. Na tym silniku, który założyłem (6 KM) modelem lata się bardzo przyjemnie, po dobrym wytrymowniu model lata za ręką, trzeba tylko pilnować prędkości w zakrętach. Lata z prędkością 100-120 km/h (założony mam czujnik prędkości na pitota), choć potrafi się rozpędzić po prostej do 165km/h na pełnym gazie. Przy tym silniku bardzo dobrze radzi sobie w figurach pionowych, wykonanie ładnej dużej pętli czy 1/2 ósemki kubańskiej nie stanowi problemu, na filmie nie ma nagrane, ale wykonałem te figury. Model szedł za ręką, bez żadnych objawów niestabilności. Prędkość lądowania to 55-65 km/h. Super model. Dzięki za info o prędkości lądowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Witam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sokolik Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 W dniu 16.08.2020 o 18:21, paweln7 napisał: Witam To jest piękne. Jastrząb prezentuje się świetnie, tak w locie jak i na ziemi. Bezapelacyjnie warto było powięcić czas na to by odtworzyć jego wygląd i zobaczyć go w locie. Wojtek dosłownie ,,spadł mi z nieba", tak fachowo i z talentem realizując projekt. Winien mu jestem dozgonną wdzięczność. Z tym większą przyjemnością informuję szanownych kolegów, że obok innych modeli, Jastrząb będzie do obejrzenia w Kielcach, na Targach "Aviation Expo" w dniach 19 - 20 września 2020 r. Oczywiście o ile planów nie pomiesza reżim sanitarny spowodowany "plandemią". https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/podniebne-pieknosci-w-targach-kielce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Poczuł że ląduje, lepiej próbować na dwa punkty ;). Przynajmniej aż do czasu pełnego opanowania modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi