Marcin Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 OK, to muszę się temu przyjrzeć. W sumie mam ją, żeby sprawdzać, czy mogę bezpiecznie w danym rejonie latać, ale warto się zagłębić w program. Masz darmową wersję, czy Pro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Darmowa.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Między Armenią a Rumunią. Daleko za Białorusią ale za to przed Pakistanem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Wracając do lotów modelami. Na chwilę obecną PAŻP nie odpowiedziała mi na maila ale znalazłem coś takiego: https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/nowe-wymogi-wykonywania-operacji-z-uzyciem-bsp-w-zwiazku-z-koronawirusem pozostałe loty VLOS, w tym w przestrzeni niekontrolowanej, również wymagają poinformowania Agencji o planowanym i realizowanym locie. W tym celu operatorzy BSP – wykorzystując aplikację DroneRadar, będącą modułem dPilot systemu PansaUTM – są zobowiązani do informowania o locie, minimum podczas całego jego trwania, poprzez wykorzystanie funkcji „check-in”. Dla tej grupy lotów składanie dFPL w systemie PansaUTM jest dobrowolne i nieobowiązkowe. Czyli logując się do DroneRadar możemy wykonywać loty... Już się szykuję ?️... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 2 godziny temu, robert.pilot napisał: Czyli logując się do DroneRadar możemy wykonywać loty... O i to jest bardzo cenna informacja. Oby w sobotę ładna pogoda była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Panowie tu powstał przez Czarka odpowiedniejszy temat niż ten w którym obecnie jesteście. Myślę że dalej już powinniście tam kontynuować dyskusję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Panowie tu powstał przez Czarka odpowiedniejszy temat niż ten w którym obecnie jesteście. Myślę że dalej już powinniście tam kontynuować dyskusję. Oczywiście, można temat przenieść. Lecz dyskutujemy o lataniu w czasie pandemii Koronawirus, czyli, czy można latać czy siedzieć w domu...Już mnie nie ma... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ależ możecie pisać o lataniu i tutaj. No bo to w końcu kwarantanna nas Wszystkich a latanie to rodzaj terapii choć nie do końca legalnej (chyba). Mi chodziło bardziej o temat związany o PANSA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ależ możecie pisać o lataniu i tutaj. No bo to w końcu kwarantanna nas Wszystkich a latanie to rodzaj terapii choć nie do końca legalnej (chyba). Mi chodziło bardziej o temat związany o PANSA. Spoko... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Dlatego w domu tez trzeba nosic maseczki zeby przestac zrec 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Cytat Korea Północna bez żadnego przypadku koronawirusa?https://podroze.onet.pl/aktualnosci/kor ... zy/xjkvbq9 Jest skuteczna metoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 I jeszcze do wirusa ogromna susza na dodatek. Już 4 Dromadery gaszą Biebrzański PN: https://dlapilota.pl/wiadomosci/pap/pozar-w-biebrzanskim-pn-w-akcji-min-cztery-samoloty-i-smiglowiec-lp Piloci Dromaderów z różnych miejsc Polski latają cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agapit Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Poniżej link do strony : cyt."Źródła do faktów na temat Covid-19, dostarczone przez ekspertów w tej dziedzinie, aby pomóc naszym czytelnikom w realistycznej ocenie ryzyka. (Regularne aktualizacje poniżej)" https://swprs.org/szwajcarski-lekarz-o-covid-19/ ZDROWIA i POGODY DUCHA życzę ?. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Tak czy inaczej, ta epidemia dobitnie pokazała jak cienka jest w naszym państwie skórka demokracji, i jak łatwo bezczelne "chciejstwo" bezwzględnego dyktatora dowodzącego armią bezrefleksyjnych służalców ją łamie... Nie wydaje się Wam, że gdzieś kiedyś już to widzieliśmy...? 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Nie wydaje się Wam, że gdzieś kiedyś już to widzieliśmy...? Z racji wieku nie wszyscy widzieli... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Głód, recesja ,bezrobocie , epidemie, analfabetyzm -zawsze przyciągały populistów chętnych do sięgnięcia po władzę, wystarczy lekko stracić czujność i pozwolić na ograniczenie niektórych praw obywatelskich. ""Z racji wieku nie wszyscy widzieli..."" wystarczy włączyć TV i popatrzeć na Korę , Białoruś. Iran, wielkiego brata zza miedzy, Węgry Turcję itp. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 ??? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Nowa Zelandia chce zabronic jakichkolwiek rekreacyjnych lotow RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 8 godzin temu, Agapit napisał: Poniżej link do strony : cyt."Źródła do faktów na temat Covid-19, dostarczone przez ekspertów w tej dziedzinie, aby pomóc naszym czytelnikom w realistycznej ocenie ryzyka. (Regularne aktualizacje poniżej)" https://swprs.org/szwajcarski-lekarz-o-covid-19/ Jeden z punktów: "Wbrew pierwotnym założeniom, pod koniec marca WHO ogłosiło, że nie ma dowodów na rozprzestrzenianie się wirusa poprzez powietrze. Wiodący niemiecki wirusolog w badaniu pilotażowym również nie znalazł źródeł infekcji w powietrzu." Jeszcze chwila i się okaże, że wirus przenosi się drogą płciową i stąd tyle śmiertelnych przypadków wśród najstarszych 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi