Lucjan Opublikowano 23 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Godzinę temu, RobertK napisał: Witaj Lucjan, tępo masz niesamowite ! Jakiej grubości balsy zdecydowałeś ie użyć na na pokrycie skrzydeł / kadłuba ? Witaj ! Skrzydła pokrywam balsą o grubości 2mm , a kadłub o grubości 3mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Fajnie się ogląda Twoją relację. Kibicuję. Wszystko kleisz CA czy używasz jakiś purów albo innych klejów do drewna (tam na wręgach i balsie do pokrycia?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 2 godziny temu, mar_io napisał: Fajnie się ogląda Twoją relację. Kibicuję. Wszystko kleisz CA czy używasz jakiś purów albo innych klejów do drewna (tam na wręgach i balsie do pokrycia?) Dziękuję ! Do klejenia konstrukcji używam C.A różnej gęstości do punktowania . Stosuję też : GORILLA , MULTIBOND - 15 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Prawe skrzydło przygotowane do dalszych prac. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 2 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 OBYDWA SKRZYDŁA GOTOWE , WIĘC ZMONTOWAŁEM STER KIERUNKU. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 7 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 W KOŃCU PRZYSZEDŁ CZAS NA PRACOCHŁONNE OKLEJANIE KADŁUBA KLEPKAMI BALSY O GRUBOŚCI 3MM. 6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 8 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 MAŁE POSTĘPY PRZY OKLEJANIU KLEPKAMI. 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 10 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 TROCHĘ POSZYCIA KADŁUBA PRZYBYŁO. 4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 15 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 PRAWA POŁOWA KADŁUBA GOTOWA. 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Szybko poszło. Fajnie to wygląda choć zastanawiam się podobnie jak w swoim modelu czy tak gęste żebrowanie jest tak naprawdę potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Piękny. Chociaż w tym stanie zbyt przypomina mi półtuszę?. A to zawsze boli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 11 minut temu, solainer napisał: Szybko poszło. Fajnie to wygląda choć zastanawiam się podobnie jak w swoim modelu czy tak gęste żebrowanie jest tak naprawdę potrzebne. Myślę Piotrku że im gęściej żeber tym mniejsza możliwość zapadania się pokrycia. 1 minutę temu, paulusr napisał: Piękny. Chociaż w tym stanie zbyt przypomina mi półtuszę?. A to zawsze boli... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 25 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Od dłuższego czasu trwa oklejanie listewkami lewej połówki kadłuba. 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Dzisiaj skończyłem mozolne oklejanie i szlifowanie modelu. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Wcześniej nie spotkałem się z takim sposobem budowy ale - jak mawiała moja babcia - całe życie człowiek się uczy Pięknie to wygląda, super, zazdroszczę czasu, mozliwości, umiejętności itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 OOOO! Masz dwa modele! Muszę przyznać, że ten Mirage jest ładny. Coś jest w sylwetce tego samolotu co sprawia, że łatwo go spieprzyć /w sensie wygląd/. Szczególnie piankowe mają z tym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Czasu mam mało, ale zamiast grzebać w internecie lub oglądać telewizję buduję model. Od lat buduję modele techniką dwu połówkową . Mirage ma ładną linię , bo Francuzi są dobrymi projektantami. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Super wygląda ! A tak naprawdę to roboty tyle co przy dwóch modelach ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 11 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Zaczynam szybką i przyjemną pracę, czyli oklejanie tkaniną szklaną z użyciem żywicy epoksydowej . 9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 W dniu 11.11.2021 o 21:16, Lucjan napisał: Czasu mam mało, ale zamiast grzebać w internecie lub oglądać telewizję buduję model. .... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi