Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 1 Listopada 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Listopada 2021 Piper na konkretną wersje j3 cub clipped wing / supercub nie bardzo mogę się zdecydować więc skończy się na wyrobie pajperko podobnym ? czyli supercub ze skróconymi skrzydłami ew może powstanie drugi komplet skrzydeł o normalnej rozpiętości rozważam też dodanie klap do skróconych skrzydeł napęd boxer 112cm zarys modelu opieram na planach https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=7870 a rozwiązania konstrukcyjne z modeli od Billa Hempla dylemat profilowy był pomiędzy USA-35B a NACA4412 ostatecznie zostałem przy NACA a kąt zaklinowania w tej chwili wynosi 3° miksując to wszystko dopasowując do podwozia które kupiłem gotowe można było wyciąć już jakiś kawałek kadłuba i wstępnie na sucho poskładać cdn... 12
RMa Opublikowano 1 Listopada 2021 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zacnie to wygląda! Dobrze widzę, że Firewall będzie z 2 warstw 3mm? Planujesz pokryć cześć dziobową do 2 wręgi balsą czy tylko folia?
cyrax_ojz Opublikowano 1 Listopada 2021 Autor Opublikowano 1 Listopada 2021 wręga silnikowa ma 9mm ale na zdjęciach jej nie widać ważniejsze wręgi maja po 3 warstwy 3mm w tym domek silnika który łączy silnik z podwoziem i przy okazji robi za tunel na canistry żadnej balsy na bokach kadłuba nie będzie
Eugeniusz Opublikowano 1 Listopada 2021 Opublikowano 1 Listopada 2021 Jaka będzie rozpiętość tego pięknego modelu?
RMa Opublikowano 1 Listopada 2021 Opublikowano 1 Listopada 2021 Dzięki za informacje. Pytanie względem balsy wynikło z tego zdjęcia: (https://www.flyinggiants.com/forums/showthread.php?t=204282) Ale teraz widzę że pomyliłem białą folię z balsą Z przyjemnością będę podpatrywał twoje rozwiązania Powodzenia w budowie!
ahaweto Opublikowano 1 Listopada 2021 Opublikowano 1 Listopada 2021 Byłem przy "narodzinach" tego pięknego modelu ?. Zaprojektowany całkowicie od podstaw i wycięty u kol. Tomka. Już sprawia imponujące wrażenie. Na zdjęciu w oknie ASP 60 pod spodem linijka alu 1m i silnik 120 cm. 3
cyrax_ojz Opublikowano 1 Listopada 2021 Autor Opublikowano 1 Listopada 2021 1 godzinę temu, Eugeniusz napisał: Jaka będzie rozpiętość tego pięknego modelu? 3,38m
Grifon Opublikowano 1 Listopada 2021 Opublikowano 1 Listopada 2021 Mniejszy by poleciał, ale ten nie poleci bo za duży /;
robert.pilot Opublikowano 2 Listopada 2021 Opublikowano 2 Listopada 2021 Wygląda imponująco.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 Listopada 2021 klejenie elementów trochę trwa wręga podwoziowa jeszcze schnie ale reszta już ma wczepy poczyszczone z kleju i na sucho składa się całkiem dobrze kilka drobiazgów trzeba poprawić usunąć 2 wczepy których fizycznie nie da się włożyć 5
merlin71 Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 Brawo! To dopiero będzie kolos! Mam nadzieję zobaczyć kiedyś na żywo. Coraz większe modele robisz, jak tak dalej pójdzie to zwieńczeniem będzie prawdziwy samolot...
RobRoy Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 Gdyby tam wsadzić jakąś Łajkę .... to by poleciała ... ? , miejsca mnoga ....
enter1978 Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 Obserwuję budowę , robi wrażenie. Ale na półce widzę w surowym stanie maskę z extry 2,7 , nie skończyłeś tego modelu?
cyrax_ojz Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Opublikowano 5 Listopada 2021 4 godziny temu, enter1978 napisał: Obserwuję budowę , robi wrażenie. Ale na półce widzę w surowym stanie maskę z extry 2,7 , nie skończyłeś tego modelu? od 2018 sklejona w 70% czeka na przypływ weny do modeli akrobacyjnych i trochę rozmiar obecnego lotniska nie pozwala
jarek996 Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 W dniu 1.11.2021 o 21:25, cyrax_ojz napisał: 3,38m To chyba przez Ciebie drewno podrozalo .
Grzesiek Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 Ty Jarek sie nie śmiej. To co w Polsce się dzieje to nie do smiechu już
ahaweto Opublikowano 6 Listopada 2021 Opublikowano 6 Listopada 2021 To prawda, sam "przejechałem" się na płytach OSB. Zaśmiecamy wątek ale problem jest poważny.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 Listopada 2021 7 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 16 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 Listopada 2021 nie obyło się bez poprawek trzeba było wyciąć kilka wręg ponownie ? 12 1
Rekomendowane odpowiedzi