horn3t Opublikowano 6 Września 2022 Opublikowano 6 Września 2022 Niezłe cacko, jak zwykle u Macieja bardzo solidna modelarska praca, ale coś ostatnio coraz większe te modele ... aż nabrałem ochoty pofruwać dziś swoim
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 11 Września 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 Września 2022 sklejone na tyle żebym mógł dopasować do siebie kadłub, skrzydło i zastrzały kilka rzeczy do poprawy ale względnie ok 13
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 23 Września 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Września 2022 ??? powoli do przodu wyfrezowane elementy do mocowania zastrzałów i brakujące elementy skrzydła i zaczynamy zabawę z klapą i lotką teraz tylko jeszcze jedna przymiarka do kadłuba czy wsio pasuje i można kryć skrzydło balsą 10
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 16 Października 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 Października 2022 aktualizacja było skrzydło a teraz są już dwa ? 13 2
Eugeniusz Opublikowano 18 Października 2022 Opublikowano 18 Października 2022 Wykonanie - rewelacja. Dokładnośc, czystość. Zazdroszczę porządku w modelarni
pepcio Opublikowano 18 Października 2022 Opublikowano 18 Października 2022 Kurczę! Toż toto jak prawdziwy samolot. Coś pięknego! Gratuluję prawdziwego modelarskiego rzemiosła. Co tam jakieś Extry. Tak też można latać Piperem czego Tobie życzę.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 23 Października 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Października 2022 W dniu 18.10.2022 o 22:15, pepcio 11 napisał: Kurczę! Toż toto jak prawdziwy samolot. Coś pięknego! Gratuluję prawdziwego modelarskiego rzemiosła. Co tam jakieś Extry. Tak też można latać Piperem czego Tobie życzę. do takiego latania to ten silnik przynajmniej o jeden cylinder za mało ? c.d. skrzydła 14
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pablo_433 Opublikowano 5 Listopada 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 Listopada 2022 Odwiedziłem Maćka ,coś niesamowitego ,gratulacje !!!!! 17
robas69 Opublikowano 5 Listopada 2022 Opublikowano 5 Listopada 2022 No Maciej, teraz wiadomo dlaczego nie ma balsy w sklepach?. Piękny model. Pewnie będzie kolejnym holownikiem.
mirolek Opublikowano 7 Listopada 2022 Opublikowano 7 Listopada 2022 Pięknie się prezentuje - brawo!!! .... ależ macie długie i wolne te wieczory, skoro coś takiego powstaje ? ms
Ares Opublikowano 7 Listopada 2022 Opublikowano 7 Listopada 2022 30 minut temu, mirolek napisał: Pięknie się prezentuje - brawo!!! .... ależ macie długie i wolne te wieczory, skoro coś takiego powstaje ? ms O tak czasu to chłopaki muszą mieć dużo. Najgorzej właśnie znaleźć czas na budowę modeli. To towar deficytowy niczym węgiel ? 1
enter1978 Opublikowano 7 Listopada 2022 Opublikowano 7 Listopada 2022 1 godzinę temu, mirolek napisał: Pięknie się prezentuje - brawo!!! .... ależ macie długie i wolne te wieczory, skoro coś takiego powstaje ? Ja jestem pod wrażeniem tego co Maciej tu wyczynia, nie zabieram głosu bo tu jest brak słów. Ale budowa modelu to nie tylko poświęcony czas, potrzebne są jeszcze chęci , a o to tez ciężko, potrzebne jest miejsce do budowy, i potrzebne są pieniądze. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 Listopada 2022 W dniu 5.11.2022 o 22:28, robas69 napisał: Pewnie będzie kolejnym holownikiem. nie planuje żadnego holowania tym modelem silnik za mały i szkoda modelu 22 godziny temu, mirolek napisał: Pięknie się prezentuje - brawo!!! .... ależ macie długie i wolne te wieczory, skoro coś takiego powstaje ? ms rok od rozpoczęcia budowy już za mną tak że nie jest aż tak różowo 19 godzin temu, enter1978 napisał: poświęcony czas, potrzebne są jeszcze chęci , a o to tez ciężko, potrzebne jest miejsce do budowy, i potrzebne są pieniądze. miejsca mam dużo do dyspozycji czasu nieco mniej a z chęciami jest najgorzej ? co do ostatniego "piniondze to nie wszystko" cytując klasyka a co zbudowane samodzielnie to wiesz już na swoim przykładzie na chwile obecną pozostaje tylko i aż szlifowanie 11
Andrzej Klos Opublikowano 7 Listopada 2022 Opublikowano 7 Listopada 2022 A zwichrzenie w koncu zrobiles czy nie?
cyrax_ojz Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Opublikowano 8 Listopada 2022 9 godzin temu, Andrzej Klos napisał: A zwichrzenie w koncu zrobiles czy nie? odpuściłem za dużo było by roboty z helingami
enter1978 Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 16 godzin temu, cyrax_ojz napisał: a z chęciami jest najgorzej ? Też różnie to u mnie bywa , ogólnie jak przesadzę z przesiadywaniem przy modelu to sie wypalę i nie mam chęci , po 2-3 wieczorach przerwy zapał wraca. 16 godzin temu, cyrax_ojz napisał: co do ostatniego "piniondze to nie wszystko" cytując klasyka Tak , ale jednak pieniądze są potrzebne i to nie małe, ja obecnie mam doinwestowane modele więc wydatków nie mam , a jeśli ponoszę jakies koszta to sa to moje fanaberie i chęć jakiejś zmiany ,a nie konieczność. Ale sytuacja się ustabilizowała gdy zacząłem odkładać niewielkie sumy na ten konkretny cel, że a to coś sie zepsuje, albo coś uszkodzę, nie ma tego wiele ale wystarcza na jakieś wydatki gdy cos wyskoczy , kiedyś gdy nie odkładałem grosza na serwis to było słabo, bo jak mnie dopadły wydatki to byłem zawsze zdziwiony , a ratowałem się kupując towar tani , najgorszego sortu , co błyskawicznie się mściło i to było takie błędne koło i studnia bez dna. 16 godzin temu, cyrax_ojz napisał: co zbudowane samodzielnie to wiesz już na swoim przykładzie Tak do tego doszedłem dawno temu, model z sklepu będzie pięknie oklejony co nie znaczy że budowany własnoręcznie taki nie moze być, właściwości lotne to kwestia dyskusyjna, natomiast cała reszta kwestii posiadania modelu to dla modelu budowanego samodzielnie model typu gotowiec nie jest konkurencją i nawet nie jest blisko. Ale kurcze Maciej twój model mnie przeraża , jak pomyślę jaki nakład pracy w ten model włożyłeś, a to nie jest model który któryś raz z kolei robisz , a nieznaną konstrukcję sie nie tak łatwo buduje jak znaną, to pierwsza myśl jaka jaka mi przychodzi to "czapki z głów"
ahaweto Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 Maciej ma tak dużo miejsca i takie umiejętności że następny model będzie wielkości 1:2 ?
cyrax_ojz Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Opublikowano 16 Listopada 2022 jak ja nie lubię szlifować ale zmęczyłem temat ? i zaczynam oklejanie pora na kabelki nie znalazłem żadnego bukowego klocka więc dodatkowo dałem poprzeczkę z taśmą dwustronną 4
Rekomendowane odpowiedzi