Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dniu wczorajszym odszedł od nas serdeczny  kolega Józef  z Wałbrzycha ( na forum Józef 21)  który zawsze służył pomocą w temacie systemu edge tx do radiomastera i frsky. FB_IMG_1730454964252.thumb.jpg.c88153f3959b994b6f7d0af8f4bfdc86.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, zbjanik napisał:

I kto to wszytko teraz będzie nam objaśniał? R.I.P Józefie.

Dokladnie 2tyg temu w sobotę z Józiem ustawiałem mojego radiomastera przez kamerkę. Nauczył mnie aktualizować soft. Nie sądziłem że rozmawiamy ostatni raz... wielki smutek...

Opublikowano

Myślę Panowie, że to jest odpowiedni czas i miejsce na moje pisanie.

Kolega modelarz mieszkający w Niemczech niespodziewanie odwołał przyjazd do mnie na Wszystkich Świętych bo……

Około 3 tygodnie temu zaczęły się u niego silne bóle głowy połączone z utratą sił – pomyślał przeziębienie/grypa/covid itp. Trwało to około tygodnia. Po tym czasie nie mogąc już wytrzymać z bólu udał się do lekarza pierwszego kontaktu otrzymał jakiś specyfik i wrócił do domu. Jego żona (pół piguła) zorientowała się, że to jakiś psychotrop mający wywołać chwilowe ukojenie bólu. Następnego dnia znowu pomaszerował do lekarza wymuszając na nim skierowanie na rezonans/tomograf głowy. Po 2-3 dniach siedząc w gabinecie i czekając na opis słyszy, że zamawiają pilnie transport medyczny do kliniki. Zapytał co się dzieje (tylko on był w poczekalni) odpowiedzieli mu, że już stąd do domu nie wyjdzie. W klinice na drugi dzień przeszedł operację usunięcia „ping ponga” z głowy. Po kilku dniach został wypisany do domu. W tej chwili dwa razy w tygodniu TAXI (załatwione przez klinikę lub coś innego) podjeżdża po niego i zawozi go na wizyty do kliniki około 30km w jedną stronę. Kolega czuje się dobrze ale ma zakaz przez dwa miesiące prowadzenia pojazdów mechanicznych.

Panowie nadszedł czas na pozytywną refleksję a mianowicie.

Jak to dobrze, że Niemcy zmałpowali od nas te wszystkie udogodnienia typu: szybka ścieżka onkologiczna, zielona karta DILO, błyskawiczną wizytę u onkologa, natychmiastowe badania rezonansem itp.

Dużo Zdrówka Życzę Wszystkim.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.