latacz Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 24 minuty temu, Konrad_P napisał: Nie chcę zamykać tematu ponieważ jest to ważny (tak myślę) temat w obecnej sytuacji. lepiej niech nie będzie tematu niż ma być wykastrowany. Bo pewne tematy po prostu istnieją w całości kontekstu/sytuacji i inaczej się nie da. Proponuje pisać tylko " koronka -och jak słodko..." i będzie bez polityki a wartość wypowiedzi podobna jak zalecana. Albo jest swobodna dyskusja z zachowanie granic kultury i dobrego smaku -albo jest tylko "och jak słodko" 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Dzisiaj w nocy znowu zadecydowano że lekarze nie muszą robić sobie prewencyjnych testów. Ludzie na pierwszej linii. Nikogo nie przekonały statystyki że w szpitalach najłatwiej się zarazić covid. Jprdl. Ale jest super mogę sobie zrobić maseczkę w kwiatki albo misie. K... teraz możesz mnie zbanować.bede miał więcej czasu na modele. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 3 minuty temu, robertus napisał: Dzisiaj w nocy znowu zadecydowano że lekarze nie muszą robić sobie prewencyjnych testów. Ludzie na pierwszej linii. Nikogo nie przekonały statystyki że w szpitalach najłatwiej się zarazić covid. Jprdl. Ale jest super mogę sobie zrobić maseczkę w kwiatki albo misie. .................... "och jak słodko" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 18 minut temu, robertus napisał: Dzisiaj w nocy znowu zadecydowano że lekarze nie muszą robić sobie prewencyjnych testów. autor,autor....."och jak słodko by nie było" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Panowie i Panie od 20 Kwietnia nowe rozporządzenia a najważniejsze w czerwonej rameczce A więc przez weekend przegląd modeli i od poniedziałku z zachowaniem ostrożności ? WYJDŹCIE POLATAĆ✈️?️? zamiast pisać o polityce 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 26 minut temu, latacz napisał: Ale jest super mogę sobie zrobić maseczkę w kwiatki albo misie. Och jakie to słodkie:) A myślałeś o truskaweczkach. To takie nasze. Takie Polskie. Takie patriotyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 44 minuty temu, latacz napisał: Albo jest swobodna dyskusja z zachowanie granic kultury i dobrego smaku -albo jest tylko "och jak słodko" Pierwsze primo tu na forum nie ma demokracji. Tu jest regulamin i niepisana zasada że się o polityce i religii nie rozmawia oraz nie ubliża jeden drugiemu. Jeśli się ta zasada nie podoba to trzeba sobie znaleźć inne forum. Było i jest takie i szkoda gadać na ich temat więcej. Po secundo Twoje granice kultury mają się ni jak do moich. Według Ciebie jest wszystko OK a według mnie czy innego członka forum już nie. I co wówczas ma zrobić moderator, jak to wyważyć. Dupa zawsze wychodzi z tyłu jak by na to nie patrzył. Nie będziesz politykował to nie będzie problemu, nie będzie potrzeby niczego kasować i ograniczać Ci pisanie na forum. Tu zasady kultury nie mają zastosowania bo polityka nie ma nic wspólnego z kulturą. Godzinę temu, d9Jacek napisał: bardzo zle ,że nie nie jest stosowana zasada " primum non nocere" i tego dotyczyły moje ostatnie posty a które to, znajdziesz bez problemu Chyba nie czaje kto lub gdzie Ci ktoś szkodzi lub nie szkodzi. Godzinę temu, d9Jacek napisał: bardzo zle , bo "zły ten ptak który własne gniazdo kala"...to takie staropolskie przysłowie bez podtekstów politycznych To i gdzie Cię kala. Ja tego nie widzę. Nie potrafisz napisać posta bez aluzji politycznych to go kurde nie pisz i będzie OK. To tak jak już jedziemy przysłowiami czy porzekadłami to i ja coś zacytuję. Jeśli mowa (parafrazując pisanie) jest srebrem, to milczenie jest złotem. 6 minut temu, oki188 napisał: Panowie i Panie od 20 Kwietnia nowe rozporządzenia a najważniejsze w czerwonej rameczce A więc przez weekend przegląd modeli i od poniedziałku z zachowaniem ostrożności ? WYJDŹCIE POLATAĆ✈️?️? zamiast pisać o polityce Kurde nareszcie. Już wczoraj stałem na parapecie żeby się rzucić z okna bo 4 tydzień siedzę w domu i rozpacz mnie już ogarnia. Na szczęście żona się wychyliła z kuchni i pokazała placek "murzynka" no i na razie zrezygnowałem z łakomstwa. Teraz może nie będę musiał już skakać z okna jak se polatam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Ja siedzę w domu od czasu jak szkoły pozamykali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 4 minuty temu, Konrad_P napisał: Chyba nie czaje kto lub gdzie Ci ktoś szkodzi lub nie szkodzi. mnie??? czy ja swoje posty do siebie odnosiłem i odnoszę ?? jeżeli by tak było to bys ich nie usuwał, prawda ? bardzo zle , bo "zły ten ptak który własne gniazdo kala"...to takie staropolskie przysłowie bez podtekstów politycznych "To i gdzie Cię kala. Ja tego nie widzę. Nie potrafisz napisać posta bez aluzji politycznych to go kurde nie pisz i będzie " znowu to samo.....mnie ???? nic takiego nie napisałem nie doszukuj sie wszędzie aluzji....bo jak napiszę ,że mam psa który sie wabi Borys czy to też aluzja polityczna będzie???? nie popadaj w paranoję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 23 godziny temu, robertus napisał: Wszędzie tam gdzie szachownica jest biało - czerwona zawsze bądźmy za ! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Ten temat to słaby teatrzyk z dwójką może trójką marnych aktorów... Przenoszenie tu aktualnej, wiadomej sytuacji i jej analiza z swoimi hipotezami już nie porywa... Temat wg mnie już się wyczerpał... Dał Admin paluszek z politykowaniem to smród się ciągnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Konrad_P napisał: Na szczęście żona się wychyliła z kuchni i pokazała placek "murzynka" no i na razie zrezygnowałem z łakomstwa. O polityce i religii nawet w zawaluowany sposób nie wolno, a podteksty rasowe to można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 A w Nowej Zelandii wyglada to tak: https://www.aviation.govt.nz/about-us/covid-19/#Can-I-fly-my-drone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 3 godziny temu, d9Jacek napisał: mnie??? czy ja swoje posty do siebie odnosiłem i odnoszę ?? jeżeli by tak było to bys ich nie usuwał, prawda ? bardzo zle , bo "zły ten ptak który własne gniazdo kala"...to takie staropolskie przysłowie bez podtekstów politycznych "To i gdzie Cię kala. Ja tego nie widzę. Nie potrafisz napisać posta bez aluzji politycznych to go kurde nie pisz i będzie " znowu to samo.....mnie ???? nic takiego nie napisałem nie doszukuj sie wszędzie aluzji....bo jak napiszę ,że mam psa który sie wabi Borys czy to też aluzja polityczna będzie???? nie popadaj w paranoję Jacek, przestań p......ć i rżnąć głupa, ok? Była ostra reakcja moda, a Ty po raz kolejny pokazujesz, że Cię regulamin nie obowiązuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Konrad, admini - -zamknijcie ten wątek i już. -Wątek stał się farsą... Nie dyskutujemy bo każdy może czuć się urażony -no to nie dyskutujemy. Bo tak to jest naprawdę tylko "och jak słodko" albo" mnie nie słodko bo on.... " dawno ogólna dyskusja osiągnęła poziom przedszkola -ja też nie jestem bez winy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 14 minut temu, Bartek Piękoś napisał: Jacek, przestań p......ć i rżnąć głupa, ok ? Bartuś, przestań p......ć i rżnąć głupa, ok....sądzę ,że Konrad nie potrzebuje pomocników, obrońców i tym podobnych quasi moderatorów...daje sobie rade doskonale sam a do Ciebie, wiem,wiem czasy trudne ale zajmij się czymś pożytecznym koniec dyskusji z Tobą co do zamkniecia tematu... temat Pawła i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 To że temat Pawła nic nie ma do rzeczy w obecnej sytuacji... Owszem może On poprosić o zamknięcie, lecz od pewnego momentu może to być zrobione czy mu się to podoba czy nie . Myślę Jacku że zbyt mocno wziąłeś sobie temat do serca... strach tu napisać cokolwiek bo Ty pojawiasz się po sekundzie po zatwierdzeniu jakiegokolwiek posta i go komentujesz, negujesz ,podważasz, dodajesz, naprowadzasz i Bóg wie jeszcze co... Już dawno pisałem że jesteś "opiekunem" tego tematu i jednak się to sprawdza. Konrad dobrze sobie tu radzi, ja bywam tu okazjonalnie bo dzięki Tobie temat się mi zniesmaczył- wolę info z pierwszej ręki, nie "obrobione". Będę wnioskował w moderacji by dać Ci obecną kwarantannę ale od forum bo chyba musisz ochłonąć . Nie wiem czemu transport Mriją wzbudził tyle emocji, tych negatywnych. Ja jako pewien miłośnik lotnictwa, modelarstwa odebrałem ten transport w samych superlatywach- oglądnąłem większość filmów z drugiego kręgu, lądowania, z kabiny i nie mogłem się nadziwić jak on spokojnie ,powoli, majestatycznie leci. W sensie lotniczym to dla mnie mega wydarzenie .Co mnie obchodzą koszty, czy polak zawsze musi pokazywać się z biedniejszej strony, czy tylko liczy się kasa? czy znamy faktyczne i wszystkie koszty związane z całą tą logistyką ? Zawsze można inaczej, zawsze można taniej i drożej i hu..j . My zrobiliśmy to tak i powinniśmy się cieszyć że jakiś lekarz który być może będzie nas leczyć ma świeżą maskę, rękawiczki czy jakiś tam kombinezon... 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 55 minut temu, d9Jacek napisał: co do zamkniecia tematu... temat Pawła i tyle Jak widać, sam masz zapędy quasimoderatorskie, Jacuś Po prostu przestrzegaj zasad i nie udawaj, że piszesz niewinne teksty. Jak wszyscy, to wszyscy. Z innej beczki: dezynfekujecie maski? Jeśli tak, to w jaki sposób? Tu artykuł, jak podobno można to robić, nie obniżając skuteczności maski https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/nauka/1951164,1,czy-jednorazowe-maski-mozna-dezynfekowac-w-domu.read Czyli chemia precz, włącznie z alkoholem. Sprawdza się poczciwa wysoka temperatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Bartek. Napisz nam co ty zrobiłeś dobrego w czasie tego kryzysu oprócz pieprz...... farmazonów na forum i udawania moderatora. Może uszyłeś jakieś maseczki dla szpitali? Może przekazałeś jakąś sumę dla Owsiaka czy caritasu? Może dowiozłeś darmo jedzenie strażakom czy panom milicjantom? A może zatrzymałeś się na poziomie telefonu na 112 bo sąsiad wyszedł bez maseczki na własne podwórko? I żeby nie było, nie chcę ci dokopać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Pytanie do okularników, wszak też okularnikiem jestem, jak sobie radzicie z maseczkami ? W okularach bywa że parują szkła od chu chu Przy bankomacie musiałem kombinować jak koń pod górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi