Marcin K. Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 A ja byk chciał taka piaste i kolpak śmigła ale pod 20" 3 łopaty... Bartek a Twoja konstrukcja podwozia śni mi się po nocach, nie mogę się doczekać kiedy ruszę z moim...
japim Opublikowano 8 Marca 2018 Opublikowano 8 Marca 2018 W temacie Corsaira: Na Thingiverse pojawił się projekt składanego tylnego podwozia: https://www.thingiverse.com/thing:2817905 Może Bartek pokusi się o "upgrade" albo przyda się w przyszłych konstrukcjach.
przemo Opublikowano 8 Marca 2018 Opublikowano 8 Marca 2018 I do tego dodać składane skrzydła i Bartek możesz kończyć temat choć ten temat i depronowy Corsair to już jest żywa legenda 1
japim Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 No to każdy kto chce zbudować model jak Bartek może to zrobić z wykorzystaniem drukarki 3D: 1
jędrek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Bartek, jak byś chciał na hali polatać, to też można 1
Łukasz.S Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Aż się wierzyć nie chce że tak można latać, ale musiał być leciutko zrobimy ????
Bartek Piękoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Se stoi na podstawku. W zeszłym roku 3 loty, w tym na razie zero. Mało casu, kruca bomba. Inne rzeczy angażują.
japim Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 @Bartek PiękośBartku - zbieram się do zaprojektowania chowanego podwozia do P61 w oparciu o podobne silniczki (chyba N20 się zwą) co u Ciebie. Pamiętasz jaki pobór prądu miały podczas pracy? I z czego zasilasz swoją instalację - z BECa w ESC czy dedykowanego BECa? Są na rynku gotowe moduły: (https://www.turbines-rc.com/en/sequencer-modules-accesories/1338-sequencer-retract-box-er-120-v1-for-landing-gear-jp-hobby.html) ale sam chciałbym się zmierzyć z czymś takim.
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2021 To ja się tyle napracowałem nad interaktywnym spisem treści... eeech O ile kojarzę mam osobną płytkę ze zmodyfikowanej przetwornicy step-down, zasilanej bezpośrednio z pakietu. Prądów nie pamiętam, chyba nie mierzyłem. Tu masz link do posta nr 1169 zasilanie podwozia :)
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Lipca 2021 Autor Opublikowano 24 Lipca 2021 300.000 wyświetleń. Kilka lat po zakończeniu budowy ktoś ma chęć tu zaglądać. Strasznie to fajne Dzięki za zainteresowanie!
robertus Opublikowano 24 Lipca 2021 Opublikowano 24 Lipca 2021 Masz jeszcze model? Zrób jakieś świeże zdjęcia i napisz coś. Nie rozkleja się np?
Rekomendowane odpowiedzi