Lucjan Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Teraz na "patelni są skrzydełka ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 A co to za szpachlówka na ostatnim zdjęciu? Masz jej dość sporo rozrobione więc chyba ma długi czas 'otwarcia', jak z jej późniejszym szlifowaniem? Ja dotychczas używałem takich samochodowych TROTON itd. ale czas pracy dość krótki (albo nie spieszyłem się jak powinienem ? ) a i z późniejszą ich obróbką nie mam zbyt dobrych wspomnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 9 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 1 godzinę temu, mgr napisał: A co to za szpachlówka na ostatnim zdjęciu? Masz jej dość sporo rozrobione więc chyba ma długi czas 'otwarcia', jak z jej późniejszym szlifowaniem? Ja dotychczas używałem takich samochodowych TROTON itd. ale czas pracy dość krótki (albo nie spieszyłem się jak powinienem ? ) a i z późniejszą ich obróbką nie mam zbyt dobrych wspomnień. Tak , jest to poliestrowa szpachlówka samochodowa (t.zw. wykończająca ) Czas pracy zależy od ilości utwardzacza . Masę można rozcieńczać acetonem. Ze szlifowaniem nie mam problemów , można n sucho lub mokro papierami ściernymi o gradacji od 180 do 600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Dobra jest też ta szpachlówka: https://chemiczna-hurtownia.pl/pl/p/Szpachlowka-natryskowa-NOVOL-SPRAY-1%2C2-kg/722?gclid=CjwKCAiArOqOBhBmEiwAsgeLmWh5cie_FlAvt-uaYVCuKT2Dv6aD3aMerUIFzlBdhoVXoAW2iVqy8xoCBicQAvD_BwE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 9 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 5 godzin temu, mjs napisał: Dobra jest też ta szpachlówka: https://chemiczna-hurtownia.pl/pl/p/Szpachlowka-natryskowa-NOVOL-SPRAY-1%2C2-kg/722?gclid=CjwKCAiArOqOBhBmEiwAsgeLmWh5cie_FlAvt-uaYVCuKT2Dv6aD3aMerUIFzlBdhoVXoAW2iVqy8xoCBicQAvD_BwE. Mirku , znam tę szpachlówkę i używam jej do pokrywania grubą warstwą powierzchni kopyta pod formę , co daje mi twardą i gładką bazę do dalszych prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 7 godzin temu, Lucjan napisał: Tak , jest to poliestrowa szpachlówka samochodowa (t.zw. wykończająca ) Czas pracy zależy od ilości utwardzacza . Masę można rozcieńczać acetonem. Ze szlifowaniem nie mam problemów , można n sucho lub mokro papierami ściernymi o gradacji od 180 do 600. Dziękuję za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 W obecnej ofercie szpachlówek poliestrowych występuje też wersja lekka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Lucjan tak buduje modele że można się załamać a może najpierw trzeba kota przeszlifować a potem odkurzać ? Baca twierdził że się porze ale nie wykręca Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zaczynam etap detali. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Matko, to są detale??No, jaki "sajz" taki detal!:) (dobrze, że kot chociaż nieprzeskalowany!:). Podziwiam i zazdraszczam;) Pozdrawiam z klubu maluchów, M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Jeszcze trochę i Lucjan zbuduje dla naszej armii F35. To dopiero będzie czad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Dalszy ciąg prac przy detalach.? 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Tak powstaje kabina pilotów. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Ciąg dalszy zmagań z kabiną ? 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Kolejne małe postępy w pracy i przymiarka. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Kabinka jednak dodaje uroku kazdemu modelowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Wnętrze kabiny to wydruki 3D? Monitory będą podświetlane? Ciekaw jestem kto będzie zasiadał w tej kabinie i jakie będzie podwieszane uzbrojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 W dniu 24.01.2022 o 13:08, RAFALR30 napisał: Wnętrze kabiny to wydruki 3D? Monitory będą podświetlane? Ciekaw jestem kto będzie zasiadał w tej kabinie i jakie będzie podwieszane uzbrojenie. Tak - wnętrze to wydruki. Monitory otrzymają dyskretne oświetlenie. Pod skrzydłami będą zbiorniki paliwa i różnego rodzaju rakiety . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 1 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Ciąg dalszy budowy ramki kabiny. 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Jaką techniką są robione ramki owiewki kabiny: - wycinana i przyklejana (na jaki klej) cienka blacha - wycinana i przyklejana np.: taśma aluminiowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi