Konrad_P Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Za 2024 nie ma kompletnie nic. Za 2023 są i Nachod też bo się złapałem na tym że koś nas już zapisał. A to odbyte zawody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Wymagane jest odpowiednie ustawienie filtra z lewej strony tabeli i wpisanie właściwej daty. Jednak mimo to informacje są słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 pewnie sie jeszcze organizują. wciąż mamy 2023 do marca można spokojnie trenować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 W Legnicy leje. Przy takiej pogodzie jak dziś to można trenować jeden, może nie najważniejszy ale nieodłączny element zawodów ?. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Może komuś się przyda FUTABA odbiorniki-aparatura.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Tutaj z uwzględnieniem ostatniego nadajnika T16IZ https://futabausa.com/product-support/receiver-feature-charts/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 18 Lutego Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Odrmrażamy trochę temat bo sezon się zbliża i trzeba trenować We Wrocławiu udało się dziś polatać w trójkę i pobawić nowymi zabawkami 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 18 Lutego Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 7 minut temu, damek napisał: udało się dziś polatać Elegancko. Latajcie i trenujcie .Najważniejsze ,że się jeszcze komuś chce i to napawa mnie optymizmem. Ciekawe to nowe Vertigo 2 . mam nadzieję obejrzeć model na PP w Zielonej Górze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 18 Lutego Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Będą na pewno w nie jednej sztuce Nowe są te egzemplarze, ale już w zeszłym sezonie latały V2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Jak lata motylek? Bardziej buja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Odpowiem na pytanie jak potestuję sam(a właśnie mam belkę na testa) na oko wygląda bardzo dobrze choć ja raczej dalej będę zwolennikiem klasycznego układu przynajmniej do dobrej pogody. Przy przelotach w wichurze V powinno być mikro lepsze( mniejszy opór większa stabilność) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 25 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Lutego No to korzystając z ładnej pogody znów weekend zalatany. Wczoraj loty w Borowej u Jarka dziś w ekipie zeszłotygodniowej w Mirosławicach. Znów niektórzy oblatywali swoje nowe ptaki inni ćwiczyli loty termiczne z niskich wysokości, a ja wszystkiego po trochu bo testowałem Vkę od Jarka na moim Vertigo 2 w wadze średniej. Po weekendowym lataniu mogę już coś więcej powiedzieć. Lata się bardzo dobrze choć koniecznej jest przestawienie lekkie, krąży fajnie i do tego wygląda ładnie (a no i nie buja Czarku ). W skróci co kto lubi Vertigo lata z oboma ogonami bardzo dobrze Poniżej kilka fotek 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Nie bujaj. Wszystkie motylki się bujają. Taka ich uroda Mechaniki lotu nie oszukasz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. horn3t Opublikowano 3 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Marca Co prawda nie wyczynowo ale dziadkowo-rekreacyjnie przedpołudnie pofruwane Vertigo 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Gratuluję i zazdroszczę. Ja coś nie mogę się odważyć na rozpoczęcie sezonu. Powiedz coś więcej. Jaka była pogoda, wiaterek. Czy można się było zabrać. Jaka waga do lotu? Myślę, że nie jestem natrętny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Pogoda generalnie ładna wiosenna +14 st. C, wiatr stały 4 m/s z tendencją do słabnięcia ale porywy koło 8 m/s, to pierwsze moje loty Vertigo i na razie dopasowuje pod siebie model, dziś akurat miałem nowe akumulatory które docelowo będą w modelu latać więc było trochę ustawień z wyważenie. Noszenia były, wylałem w sumie koło 42 min, dodatków poznawałem nowe miejsce - przygodna łąka na której nigdy nie fruwałem. Generalnie jestem zadowolony odstresowałem się po tygodniu pracy i był relax. A jak pisałem loty typowo rekreacyjnie a model jedynie wyczynowy a ile waży to nie wiem jest z tej cięższej serii i po przygodach ale tak na oko, koło z 1600 g . ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Wygląda na Damianowy. Jak tak to nie ma bata, żeby nie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Model jest teraz na emeryturze zawodniczej , ale został w rodzinie PS.Wrocław też dziś załatał tym razem u Jarka w Borowej w stałym składzie 3-osobowym. Warunek wietrzny, ale i termiczny modelem 1850g dało się wyrwać nawet z 36m 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 4 godziny temu, Ryszard_I napisał: Wygląda na Damianowy. Jak tak to nie ma bata, żeby nie latał. Całkowicie tak synek zrobił "łojcu" prezent na gwiazdkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Zazdroszczę takiego synka . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi