Bartek Piękoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 2 godziny temu, stema napisał: Jesteś pewny Adam, że te wszystkie staruszki w tym moje sąsiadki robią to za pomocą sieci? No pewnie! Wnuczek ustawił stały przelew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. karambolis8 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Codziennie jestem w kościele bo robię transmisje na YouTube. Przychodzą 2-3 osoby max. Tacy się nie zbiera. W ogóle zasada jest taka od zawsze, że tacę zbiera się tylko w niedzielę, ale skąd możecie to wiedzieć. Ten tekst ze zbieraniem tacy w autobusie to można potraktować tylko jak marny żart, jeśli nie jako zwykłą złośliwość. Z resztą o co chodzi w ogóle z tymi pieniędzmi? Z czego ma żyć kapłan? Z fotosyntezy? 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pjk11 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 43 minuty temu, karambolis8 napisał: Codziennie jestem w kościele bo robię transmisje na YouTube. Przychodzą 2-3 osoby max. Tacy się nie zbiera. W ogóle zasada jest taka od zawsze, że tacę zbiera się tylko w niedzielę, ale skąd możecie to wiedzieć. Ten tekst ze zbieraniem tacy w autobusie to można potraktować tylko jak marny żart, jeśli nie jako zwykłą złośliwość. Z resztą o co chodzi w ogóle z tymi pieniędzmi? Z czego ma żyć kapłan? Z fotosyntezy? Przysrali sie do kosciola chociaż nie chodzą, ale jak im sklepy zamkneli, albo wprowadzili godziny dla starszych to już chcą sie popluc. Aa co poniektorzy jescze niedawno postulowali o otwarcie sklepow w niedziele. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Panowie wystarczy tego religijnego tematu. Każdy następny post związany z religią idzie do kosza. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Kolejna dawka Przyłbic trafiła do szpitala. Dla pracownika tygodnia wydanie specjalne. Informacja z pierwszej ręki. Lepsze dla lekarzy i pielęgniarek jest wydanie Prusy i to te najnowsze ze względu na ich masywność. Czas drukowania 2,5 godz. więc dziennie robię już tylko 4 szt. Kolejne przyłbice będą już tylko Prusy wer 3. Znalazłem lepszy materiał na szybki niż folia do laminowania. Folia do bindowania 200mic. Na allegro 35 zł za 100szt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Nie traktujcie tego jako wypowiedzi w temacie. Rzeczywistość nie znosi próżni. W miejsce tego co zaniknie pojawi się coś innego - zwykle gorszego. Jak zniknie tradycyjna, nazwijmy to nasza wiecie co się pojawi? Wybuchowa. Co wolicie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 I myślisz, że nikt nie wie co masz na myśli? Ha ha, rodzynki pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Wiem. Chodzi o to że ta nasza nie jest niebezpieczna. W próżnię może przyjść i przyjdzie ( wessa się ) coś bardzo złego. Mam nadzieję że rozumiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dokładnie zrozumiałem. Ale chyba Ty nie zrozumiałeś o rodzynkach. To podpowiem, "co łączy linie lotnicze, operatora komórkowego i rodzynki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Nie rozumiem - napisz o co chodzi - piątkowy wieczór. Być może uraziłem Cię tym moim ? kiedyś. Ale to nie było do Ciebie tylko do tej wciskajciemnoty medianej typowo - reakcja odruchowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Nie uraziłeś, jest spoko. Nie mogę napisać wprost o co chodzi bo to byłby post religijny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Aaa. Dobra. Jestem średnio zagorzały w tym wszystkim. Wiesz tylko słabi mnie jak kopią naszych powiedzmy tradycyjnych, a bawią się jak z jajkiem z innymi o wiele bardziej popiepszonymi - że nie wolno ich urazić a naszych można. Wiesz o co chodzi. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 5 godzin temu, Konrad_P napisał: Panowie wystarczy tego religijnego tematu. Każdy następny post związany z religią idzie do kosza. Zastanawiam sie to Moderator nie idzie za daleko. Nie zauwazylem zadnej krytyki religii. Chodzi raczej o przedziwne wypowiedzi przedstawicieli roznych kosciolow na calym swiecie, np tutaj: http://theconversation.com/coronavirus-trump-and-religious-right-rely-on-faith-not-science-134508 Skutkiem tych wypowiedzi i dzialan bylo np ognisko wirusa w Koreii Poludniowej a co bedzie w USA to nie wiadomo bo zbyt malo testuja (bo to kosztuje!) a poza tym w USA nie ma Narodowego Systemu Opieki Zdrowotnej (? czy jak to sie nazywa). PS Dominuje na Forum takze niski poziom poczucia humoru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 15 minut temu, Andrzej Klos napisał: Zastanawiam sie to Moderator nie idzie za daleko. Nie zauwazylem zadnej krytyki religii. Andrzej doskonale sobie zdajesz pewnie sprawę, że religia i wszystko co się dookoła niej dzieje w Polsce jest śmiertelnie poważnie traktowane. Nie trzeba jej wcale krytykować aby wywołać awanturę religijną na forum. Religia i to co się w okół niej dzieje budzi w ostatnich latach dość skrajne emocje u niektórych i w związku z tym, aby nie doprowadzić do wysadzenia forum w powietrze tematami związanymi z religią, to wszelkie próby rozwinięcia tematów około religijnych są stanowczo zamykane. To kto w co wierzy, to kto z kim śpi i to kto co wyznaje jest jego prywatną sprawą i nikomu nic do tego, a że to jest forum stricte modelarskie, więc tego typu tematy nie powinny się pojawiać. Takie jest moje zdanie i dopóki będę się zajmował moderacją to będę przestrzegał wyżej wspomnianej zasady. Dziś jest czas aby się jednoczyć w trudnej sytuacji i naprawdę nie potrzeba nam tematów, które nas będą dzielić, które nas skłócają czy frustrują, dziś powinniśmy pokazać to co w nas Polakach jest największą siłą. (bodaj od zaborów albo i jeszcze wcześniej) 14 minut temu, Andrzej Klos napisał: Skutkiem tych wypowiedzi i dzialan bylo np ognisko wirusa w Koreii Poludniowej a co bedzie w USA to nie wiadomo bo zbyt malo testuja (bo to kosztuje!) a poza tym w USA nie ma Narodowego Systemu Opieki Zdrowotnej (? czy jak to sie nazywa). Wracając do tego wydarzenia, to oficjalnie przyznano, że kobieta biorąca udział w tym zgrupowaniu została uznana za pacjenta zero w Korei. Posunięcie władz Polski rekomendujące zamknięcie lub w maksymalny sposób ograniczenie zgromadzeń religijnych w naszym kraju uważam za dobry ruch i wydaje mi się, że jest on podyktowany właśnie wydarzeniami w Korei. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 19 minut temu, Kamyczek_RC napisał: Zdecydowanie nie zgadzam się z tobą Andrzej , liczy się tylko rozsądne postępowanie , bo pomodlić się mogę w domu a wybory mieć w 4 literach i nie ważne czy bym wybrał PIS czy PO ja wybieram bezpieczeństwo swoje i swojej rodziny . Wole być zdrowym aspołecznym i niewierzącym niż dogorywać pod respiratorem w szpitalu ,bo wtedy mi ani czarna , ani biała ani czerwona armia z pomocą nie przyjdzie . Dla mnie najlepszym rozwiązaniem w tej chwili jest wydłużenie kadencji do zakończenia tego zamieszania bo zmniejsza to ryzyko , oszczędza pieniądze ,które można użyć na ważniejsze cele ( ratowanie życia i zdrowia ) . Ja się tylko dziwię ze moderatorzy przymykają oko na promowanie głupoty typu spotkałem się byłem polatać czy jeżdżę gdzie chcę . Za to powinna być kwarantanna 2 tygodniowa . Kamil czy przeczytales moj post do konca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 https://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/wirusolog-kazdy-pacjent-powinien-byc-traktowany-jako-potencjalnie-zakazny,318967,1,0.html#autoplay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 "Michael Gove, minister bez teki w rządzie Borisa Johnsona, stwierdził, że krążące w internecie teorie spiskowe mówiące o rozsiewaniu koronawirusa za pomocą masztów sieci 5G to "niebezpieczny, fałszywy nonsens". Gove skomentował sprawę spiskowych teorii podczas konferencji prasowej nt. stanu epidemii koronawirusa. Rozsiewane w internecie plotki zyskały rozgłos po tym, jak w kilku miejscach kraju podpalone zostały maszty telekomunikacyjne." link do wypowiedzi ministra Trzeba przyznać, że Brytyjczycy znów w awangardzie Chyba im się luddyzm przypomniał. Czekam kiedy dołączą kolejni światli obywatele w innych krajach.. (w końcu głupota nie ma narodowości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 No tak, wypowiada się tajemniczy pracownik bez imienia i nazwiska a Ty Artur firmujesz ten film swoim realnym nazwiskiem. Sposób kręcenia wskazuje na chęć wywołania niepokoju, strachu, sensacji. A to z założenia przeszkadza w poznaniu prawdy. Możemy zrobić na forum konkurs, kto nakręci bardziej sensacyjny materiał na dowolny temat nośny społecznie ? Choćby na temat tajemniczych zgonów wywołanych wąchaniem paliwa silników spalinowych. Nie atakuję ani Ciebie ani tematu a sposób jego przedstawiania na tym filmie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi