Janekm Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 51 minut temu, Marek_Spy napisał: Jakbyście widzieli latadła Lucjana to dopiero wam by szczęka opadła jako ze Lucjana znam od dawna i pamiętam loty to naprawdę było co oglądać. Marku, podrzuć linki do filmów tychże latadeł, obejrzymy nasze lotnictwo nie zza Buga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 3 godziny temu, solainer napisał: Proszę nie demonizować odrzutowców. Latają dokładnie tak samo jak inne modele i wcale pampersy nie są konieczne do ich obsługi. Masz rację Piotrku , dodam jeszcze że moim zdaniem jetami lata się łatwiej . Nie ma momentu od śmigła, nie ryczą jak dwusuwowy silnik tylko szumią, nie ma wibracji która niszczy serwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 2 godziny temu, Janekm napisał: Marku, podrzuć linki do filmów tychże latadeł, obejrzymy nasze lotnictwo nie zza Buga Lucjan to z tego co wiem nie filmuje a ja tez nie lubiłem filmować tak ze niestety ni ma 1 godzinę temu, Lucjan napisał: Masz rację Piotrku , dodam jeszcze że moim zdaniem jetami lata się łatwiej . Nie ma momentu od śmigła, nie ryczą jak dwusuwowy silnik tylko szumią, nie ma wibracji która niszczy serwa . Moze i łatwiej ale szybko co do szumu hmmm pamiętasz pulsacyjny Kazimierza ? a szum dość głośny nie wiem czy tak sa cichsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Mam filmy z lotów jetami z dawnych lat , ale nagrane na kasetach VHS. Pulso to jest straszny hałas i nie lubię tego napędu. Turbina szumi, huczy o wiele przyjaźniej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 3 minuty temu, Lucjan napisał: Mam filmy z lotów jetami z dawnych lat , ale nagrane na kasetach VHS. Pulso to jest straszny hałas i nie lubię tego napędu. Turbina szumi, huczy o wiele przyjaźniej . Przegraj na dvd to nie bo nie trudne mogę pożyczyć jakiegoś grabera, fajna pamiątka a pulso to był niesamowity hałas ja lubię prace 4T a turbina owszem fajny dźwięk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Jak wykonać zbiornik paliwa do jeta. Najpierw wycinam rdzeń ze styropianu, następnie oklejam taśmą alu. ( miałem pod ręką taśmę alu. stosowaną przez monterów przy budowie instalacji klimatyzacji i wentylacji.), ale można stosować taśmę plastikową. Następnie wosk i separator PVA. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 22 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 No to już jest przesada... nawet zbiornik zrobiony własnoręcznie... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 22 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 27 minut temu, robert.pilot napisał: No to już jest przesada... nawet zbiornik zrobiony własnoręcznie... ? Witaj Robert.pilot. To wcale nie przesada, wychodzi to szybciej i dużo taniej. Następny aspekt to : robisz pod konkkretny model a nie dopasowujesz . pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Zalaminowane. 3 warstwy tkaniny 50g + 3 warstwy 160 g. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 A w efekcie będzie laminatowy z folia alu ... ? cały Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Lucjan, jaką żywicę stosujesz na zbiornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Ja użyłem zwykłej epidian 53. Nafta stała w zbiorniku całą zimę i wszytko jest ok także ta się nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 39 minut temu, kesto napisał: Lucjan, jaką żywicę stosujesz na zbiornik? Zastosowałem żywicę HAVEL LH- 145 + utwardzacz H-146 , w proporcji 100 : 30 . Zbiornik rozformowany. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Z ciekawości zapytam: 2,5 litra na jak długi lot wystarczy? BTW: Piękna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 13 minut temu, jetfan napisał: Z ciekawości zapytam: 2,5 litra na jak długi lot wystarczy? BTW: Piękna robota! Dziękuję . Zbiornik o tej pojemności wystarcza na 6 minut lotu plus rezerwa. Podzespoły zbiornika gotowe do zmontowania. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Cześć. Gwint z pet wkleiłeś na multibond15? Trzyma to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 13 minut temu, paulusr napisał: Cześć. Gwint z pet wkleiłeś na multibond15? Trzyma to? Witaj ! Tak jest ! Sprawdzone w ISKRZE , trzyma jak beton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Połówki zbiornika gotowe do sklejenia w całość. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Mam pytanko czy ta wrega w zbiorniku ma jakies inne zadanie poza usztywnieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 3 godziny temu, JacekCichy napisał: Mam pytanko czy ta wrega w zbiorniku ma jakies inne zadanie poza usztywnieniem? Głównym celem wręgi jest zapobieganie gwałtownemu przelewaniu się paliwa w czasie wykonywania manewrów przez model. Zbiornik jest dosyć długi więc zdecydowałem się na montaż przegrody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi