Janekm Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 51 minut temu, Marek_Spy napisał: Jakbyście widzieli latadła Lucjana to dopiero wam by szczęka opadła jako ze Lucjana znam od dawna i pamiętam loty to naprawdę było co oglądać. Marku, podrzuć linki do filmów tychże latadeł, obejrzymy nasze lotnictwo nie zza Buga
Lucjan Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Opublikowano 20 Maja 2022 3 godziny temu, solainer napisał: Proszę nie demonizować odrzutowców. Latają dokładnie tak samo jak inne modele i wcale pampersy nie są konieczne do ich obsługi. Masz rację Piotrku , dodam jeszcze że moim zdaniem jetami lata się łatwiej . Nie ma momentu od śmigła, nie ryczą jak dwusuwowy silnik tylko szumią, nie ma wibracji która niszczy serwa .
Marek_Spy Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 2 godziny temu, Janekm napisał: Marku, podrzuć linki do filmów tychże latadeł, obejrzymy nasze lotnictwo nie zza Buga Lucjan to z tego co wiem nie filmuje a ja tez nie lubiłem filmować tak ze niestety ni ma 1 godzinę temu, Lucjan napisał: Masz rację Piotrku , dodam jeszcze że moim zdaniem jetami lata się łatwiej . Nie ma momentu od śmigła, nie ryczą jak dwusuwowy silnik tylko szumią, nie ma wibracji która niszczy serwa . Moze i łatwiej ale szybko co do szumu hmmm pamiętasz pulsacyjny Kazimierza ? a szum dość głośny nie wiem czy tak sa cichsze.
Lucjan Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Opublikowano 20 Maja 2022 Mam filmy z lotów jetami z dawnych lat , ale nagrane na kasetach VHS. Pulso to jest straszny hałas i nie lubię tego napędu. Turbina szumi, huczy o wiele przyjaźniej .
Marek_Spy Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 3 minuty temu, Lucjan napisał: Mam filmy z lotów jetami z dawnych lat , ale nagrane na kasetach VHS. Pulso to jest straszny hałas i nie lubię tego napędu. Turbina szumi, huczy o wiele przyjaźniej . Przegraj na dvd to nie bo nie trudne mogę pożyczyć jakiegoś grabera, fajna pamiątka a pulso to był niesamowity hałas ja lubię prace 4T a turbina owszem fajny dźwięk
Lucjan Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Opublikowano 22 Maja 2022 Jak wykonać zbiornik paliwa do jeta. Najpierw wycinam rdzeń ze styropianu, następnie oklejam taśmą alu. ( miałem pod ręką taśmę alu. stosowaną przez monterów przy budowie instalacji klimatyzacji i wentylacji.), ale można stosować taśmę plastikową. Następnie wosk i separator PVA. 3
robert.pilot Opublikowano 22 Maja 2022 Opublikowano 22 Maja 2022 No to już jest przesada... nawet zbiornik zrobiony własnoręcznie... ?
piotr jet Opublikowano 22 Maja 2022 Opublikowano 22 Maja 2022 27 minut temu, robert.pilot napisał: No to już jest przesada... nawet zbiornik zrobiony własnoręcznie... ? Witaj Robert.pilot. To wcale nie przesada, wychodzi to szybciej i dużo taniej. Następny aspekt to : robisz pod konkkretny model a nie dopasowujesz . pozdrawiam 1
Lucjan Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Opublikowano 22 Maja 2022 Zalaminowane. 3 warstwy tkaniny 50g + 3 warstwy 160 g. 2 1
Marek_Spy Opublikowano 22 Maja 2022 Opublikowano 22 Maja 2022 A w efekcie będzie laminatowy z folia alu ... ? cały Lucjan
solainer Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 Ja użyłem zwykłej epidian 53. Nafta stała w zbiorniku całą zimę i wszytko jest ok także ta się nadaje.
Lucjan Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Opublikowano 23 Maja 2022 39 minut temu, kesto napisał: Lucjan, jaką żywicę stosujesz na zbiornik? Zastosowałem żywicę HAVEL LH- 145 + utwardzacz H-146 , w proporcji 100 : 30 . Zbiornik rozformowany. 1
jetfan Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 Z ciekawości zapytam: 2,5 litra na jak długi lot wystarczy? BTW: Piękna robota!
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Maja 2022 13 minut temu, jetfan napisał: Z ciekawości zapytam: 2,5 litra na jak długi lot wystarczy? BTW: Piękna robota! Dziękuję . Zbiornik o tej pojemności wystarcza na 6 minut lotu plus rezerwa. Podzespoły zbiornika gotowe do zmontowania. 7
paulusr Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 Cześć. Gwint z pet wkleiłeś na multibond15? Trzyma to?
Lucjan Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Opublikowano 23 Maja 2022 13 minut temu, paulusr napisał: Cześć. Gwint z pet wkleiłeś na multibond15? Trzyma to? Witaj ! Tak jest ! Sprawdzone w ISKRZE , trzyma jak beton.
Lucjan Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Opublikowano 24 Maja 2022 Połówki zbiornika gotowe do sklejenia w całość. 3
JacekCichy Opublikowano 24 Maja 2022 Opublikowano 24 Maja 2022 Mam pytanko czy ta wrega w zbiorniku ma jakies inne zadanie poza usztywnieniem?
Lucjan Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Opublikowano 24 Maja 2022 3 godziny temu, JacekCichy napisał: Mam pytanko czy ta wrega w zbiorniku ma jakies inne zadanie poza usztywnieniem? Głównym celem wręgi jest zapobieganie gwałtownemu przelewaniu się paliwa w czasie wykonywania manewrów przez model. Zbiornik jest dosyć długi więc zdecydowałem się na montaż przegrody.
Rekomendowane odpowiedzi