Lucjan Opublikowano 24 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 10 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Ale dlaczego trzeba tyle maskowac, zamiast np prysnac okolice zlaczen? Oprofilowanie przejścia kadłuba w skrzydło jest nakładką wiec na połączeniu blach jest uskok a nie rowek , dlatego maskuję folią aby nie zapryskać linii . Po pomalowaniu podkładem usuwam maskowanie i otrzymuję oprofilowanie z uskokiem . Po wyschnięciu dokładnie maskuję wykonane uprzednio oprofilowanie aby nie zapryskać go malując linie podziału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Godzinę temu, Lucjan napisał: Oprofilowanie przejścia kadłuba w skrzydło jest nakładką wiec na połączeniu blach jest uskok a nie rowek , dlatego maskuję folią aby nie zapryskać linii . Po pomalowaniu podkładem usuwam maskowanie i otrzymuję oprofilowanie z uskokiem . Po wyschnięciu dokładnie maskuję wykonane uprzednio oprofilowanie aby nie zapryskać go malując linie podziału. Ok, teraz jasne, dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 25 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Ciąg dalszy zmagań z detalami. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Laminatowy nos świeżo wyjęty z formy. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 piękny, pasowałby do bociana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 3 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Sporo tych rewizji ale dzięki temu model coraz bardziej zbliża się do makiety, podziwiam szybkość realizacji i kibicuję dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Rozpoczęła się "operacja plastyczna " nosa. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeos Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 cześć widzę że będzie piękna maszynka mam pytanie jak radzisz sobie z środkiem ciężkości ,bo ja miałem ogromne problemy i już na etapie budowy przesunąłem serva do przodu o 50 cm i wiele innych drobiazgów, jak z zbiornikiem i całą armaturą... ale jestem ciekawy dalszych postępów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Trwają prace prace przygotowawcze do wykonania laminatowych pokryw podwozia głównego i przedniego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Super ze Pan wrzuca zdjecia dokumentujace proces i niestandardowe narzedzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Pół godziny roboty i zalaminowane ? 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Cudo... No kur** cudo. Sory za taką formę, ale aby co.s dosadnie wyrazić nieraz tak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Lucjan, widać, że kleiłeś kiedyś modele plastikowe, bo waloryzujesz model blachami jak rasowy makieciarz Cicho obserwuję i napatrzyć się nie mogę. Zazdroszę nie tyle czasu, bo każdy ma go tyle samo, tj. 24 godziny, co umiejętności i konsekwencji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Miło mi koledzy że Wam się podoba moja robota , ale daleko jeszcze do ideału. Ja mam taką filozofię dotyczącą budowy modeli : robić szybko w miarę dokładnie ,tak żeby z odległości metra dobrze wyglądały ? - ale przede wszystkim muszą dobrze latać. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 45 minut temu, Lucjan napisał: Miło mi koledzy że Wam się podoba moja robota , ale daleko jeszcze do ideału. Ja mam taką filozofię dotyczącą budowy modeli : robić szybko w miarę dokładnie ,tak żeby z odległości metra dobrze wyglądały ? - ale przede wszystkim muszą dobrze latać. Chyba Ci sie jednostki pomyliy ?. Twoje model wygladaj dobrze z odleglosci 1 decymetra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 9 godzin temu, Lucjan napisał: Ja mam taką filozofię dotyczącą budowy modeli : robić szybko w miarę dokładnie ,tak żeby z odległości metra dobrze wyglądały ? - ale przede wszystkim muszą dobrze latać. Też mam taką filozofię, ale nie zawsze robię szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 9 godzin temu, Lucjan napisał: tak żeby z odległości metra dobrze wyglądały ? Twoje fotografie zapewne są robione z odległości 15-30cm i wygląda to perfekcyjnie, z metra??? Nie widziałem ale pewnie zwala z nóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi