horn3t Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 3 mam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Też 3 mam Wysłane z mojego SM-M127F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Ja również trzymam kciuki. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Takie coś ściągnąłem z CN ModelWysłane z mojego SM-M127F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Precontest to trening. Nie ma się co nim zawracać głowy Walczcie dzielnie chłopaki! dzis to chyba macie tam jakiś sajgon atermiczny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 5:30 min i lądowanie za zero „wystarcza” aby mieć tysiąca ??? o mamusiu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Raport z Bułgarii : wiatr, wiatr , wiatr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Tak jak w Horicach czy mocniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 3 godziny temu, damek napisał: Raport z Bułgarii : wiatr, wiatr , wiatr To może jakieś zawody latawców? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 5 godzin temu, damek napisał: Raport z Bułgarii : wiatr, wiatr , wiatr Takie mocno deszczowe i rozwiane lato w tym roku jutro i pojutrze ponoć ma wiać minimalnie słabiej No i jutro będzie nowy piękny dzień. Dacie ognia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Krótki raport z Bułgarii bo padamy i jeszcze mamy sporo pracy do wykonania tego wieczora, ale od początku: Ogólnie co do miejsca w Bułgarii było prawdopodobne że będzie wiało i to mocno no i tak też dziś było a prognozy na kolejne dni nie są zachęcające (taki typ terenu). Nasze loty z założenia miały być bezpieczne ale loty na 200 m początków starczały na 6-7-8 min następnie ja cieszyłem się z dolecenia 3min 40 sekund i dobrego lądowania. Bo poza szczęściem i wybraniem początkowo dobrego kierunku to lądowanie jest bardzo ważne. Wyniki są jakie są ale to poczatek i musimy się skupić na pewnym lataniu i zbieraniu punktów. Niestety dzisiejszym pechowcem był Tomek M., któremu model z 200 m pionowo z lekką klapa spadł bez kontroli (podejrzewamy zasilanie BEC lub problem z okablowaniem). Aktualnie pracujemy nad naprawieniem skrzydła Tomka i omawiamy plan na jutrzejszy dzień. Poza seniorami lata także Radek który walczy z wiatrem i lądowaniam jednakże na pewno wyniesie dużo nauki z tych zawodów. Jutro jak będą siły kolejny raport. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Powolutku i do przodu. Konsekwentnie trzymać swój poziom i czekać na potknięcia przeciwników! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Parafrazując tekst z piosenki wykonywanej przez W. Młynarskiego:Róbcie swoje!Pewne jest to jedno, żeRóbcie swoje!Póki jeszcze ciut się chce!POWODZENIA!!!Wysłane z mojego SM-M127F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjacek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Pozdrowienia dla całej ekipy, a szczególnie dla naszego juniora Radka! Gratuluję debiutu i życzę, żeby był udany! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 No dobra kolejny krótki raport z drugiego dnia lotów: Poza standardowym wiatrem w okolicach limitu FAI dziś odwrócona kolejność lotów i nasz junior dalej ćwiczy loty w tak ekstremalnych warunkach kluczem lądowania ale j to na pewno zacznie wychodzić. Myślałem że wczorajszy dzień był pechowy dla naszej ekipy, ale dziś było gorzej . Tomek Frąk tym razem był pechowcem i to podwójnym. W pierwszym locie miał kolizję z drugim modelem i nieszczęśliwie złączone modele spadały coraz bardziej się rozpadając w skrócie model nie do odratowania. W reflighcie po starcie model idzie lekko do góry po czym wali kręta w ziemię z 5-7m . Okazuje się że padło serwo od wysokości sprawdzane tuż przed lotem działało jak pech to pech. Później szybka wymiana i lekkie naprawy modelu po krecie i walka w kolejnych lotach z trymem wysokosci( nie można robić lotów testowych jak leci kolejka ). Tomek M latał naprawionym skrzydłem z noskiem średnim i poza lądowaniami wychodziło okej może bez wielkiego szczęścia ale też bez pecha. Mnie się dzisiaj udało przesliznąć z dobrymi lotami patrz jakieś 700-800 pkt w dwóch lotach dobrze wybrane miejsce pozwoliło nawet coś zakrazyc w termice (1 krąg odsuwał model o pewnie 100 m do tyłu). Walczymy dalej zostało jeszcze 8 lotów a w tej pogodzie wszystko jest możliwe. Wyniki można podglądac na gliderscore 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Szacun ! Chłopaki trzymajcie się. Pozdrawiam całą ekipę i życzę szczęścia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 47 minut temu, damek napisał: w tej pogodzie wszystko jest możliwe. Szkoda ,że są tak ciężkie warunki ale zauważyłem ,że często na zawodach to standard. Europa północno wschodnia słynie z kapryśnej pogody niestety........ale życzę Wam aby w kolejne dni było lepiej no i oby jak najmniej awarii było ,bo to zawsze mocno podłamuje morale. Dacie rade , trzymam kciuki i uważajcie na upały bo pewnie obrócz wiatru wysoka temperatura mocno daje się we znaki ( może eletronika też przez to szwankuje?) Ja wierzę ,że będzie dobrze a nawet jak zajmiecie dalekie miejsca ( oby nie) to i tak jesteście super bo macie pasję i energię do walki i wyjazdy na zawody! Powodzenia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Szacunek za wytrwałość całej ekipy i wszystko w ręcach opatrzności oby szczęście było po stronie naszych zawodników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Oj tam. To dopiero drugi dzień. Nie ma co opatrzności wzywać chłopaki solidne jaja maja to dadzą radę ?? tylko to działa na MS gdy czasami się potknie a ta reszta co w domach … to trzymać kciuki! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Jurek Ty to widać, że masz jaja do walki ale super kciuki trzymać a i szczęście tez się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi