sbogdan1 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 A jak już nastąpi ten dzień wolności hoho bedzie się działo. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Trochę o małej ilości testów. Ja wiem, że dla niektórych nie ma co czytać bo to niemieckie, albo żydowskie, lewackie tfu...albo w ogóle z kosmosu. To blog lekarza i zawiera linki źródłowe do strony WHO i PZH Więc wnioski można samemu sobie wyciągnąć. https://lekarski.blog.polityka.pl/2020/03/30/juz-oficjalnie-wiemy-dlaczego-zgonow-jest-malo-pis-opublikowal-mechanizm-swojej-kreatywnej-statystyki-medycznej-wobec-covid-19-zwiezly-podrecznik-analizy-danych-epidemicznych-dla-niezorientowanych/?fbclid=IwAR3CPRlFZpxGpaflwGXURPd8bDSGQuuQjbxeJXQZNzigQ3P7-KdAlGPcdyw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Niestety za długo żyję, i niczego innego się nie spodziewałem po rządowej deklaracji: "Silni ! - Zwarci ! - Gotowi !" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 9 godzin temu, mecenas napisał: U mnie w pracy (duża korpo automotive) już w lutym wiedzieli co się święci i wprowadzili obostrzenia. Obecnie załoga (ok 3 tys ludzi) pracuje z domu, a nieliczni którzy nie mogą, zostali podzieleni na dwie grupy i co tydzień pracuje jedna na przemian. Ostatnio "poproszono" nas o wypisanie 2-tygodniowego urlopu bezpłatnego w kwietniu. Śmiem twierdzić że od maja zaczną redukować zatrudnienie. Branża automotive w Europie leży i kwiczy, prawie wszystkie fabryki samochodów pozamykane, tak że nie jest wesoło. U mnie w pracy(tez branza samochodowa firma sredniej wielkosci 26 tys.pracownikow w sumie w Niemczech i na swiecie)podobnie jak u ciebie pracujemy rotacyjnie,biurokracja online w domu.Firma zameldowala jak wiekszosc koncernow samochodowych "Kurzarbeit"narazie do konca wrzesnia.Kurzarbeit polega na tym ze placi nam panstwo.Oczywiscie wynagrodzenie jest mniejsze ,a dokladnie 60% bezdzietni i 67% z dziecmi.Narazie wybieramy nadgodziny , urlopy i pracujemy.Cos takiego jak urlop bezplatny u nas nie istnieje.Kurzarbeit juz mielismy takze o lezeniu i kwiczeniu nie ma mowy,przezyjemy,a jak sie to skonczy to znowu sie zacznie praca w soboty,niedziele i swieta. Duzo Zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 45 minut temu, robertus napisał: Trochę o małej ilości testów. Ja wiem, że dla niektórych nie ma co czytać bo to niemieckie, albo żydowskie, lewackie tfu...albo w ogóle z kosmosu. jest to jakaś metoda na sukces statystyczny(zresztą z tydzień temu już to napisałem): nie róbmy testów to nie będziemy mieć pandemii, a tych co umarli bez przeprowadzonych testów (bo ich prewencyjnie nie robimy) uznajmy, że zmarli z innych powodów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Prekognicja czy co? Polecam za darmo i prawdopodobnie legalnie. I jaka obsada! https://www.cda.pl/video/44528301c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 26 minut temu, bubu2 napisał: Oj, oj. Warto przejrzeć ten blog od początku. To jest o medycynie jako tle. Kiedy on ma czas na tą pisaninę. Jeśli jest taki wzięty, to tym bardziej. oj,oj jest takie powiedzenie " Ojciec chwala nas, My ich Oni nas" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Jeden z kolegów zapytał: Cytat To ja się pytam po co rękawiczki? Kogo ma to chronić? Ciebie czy innych? Jak umyję ręce przed wyjściem z domu to po co zakładam rękawiczki? Żeby nie zarazić innych czy siebie? Skoro dezynfekuje zakupy - a potem myję ręce mydłem - to nadal pytam po co rękawiczki? A twarzy czy innych niedezynfekowanych czy mytych przed wyjściem części ciała tymi umytymi, zdezynfekowanymi dłońmi to kolega wtedy nie dotyka ?, Nawet zupełnie bezwiednie, bo jak nam to niedawno uświadomiono robimy to nawet kilkaset razy na dzień. Także w rękawiczkach jak widać odruch jest bardzo silny, ale zawsze prędzej się przed tym powstrzymamy mając je na dłoniach niż bez nich, bo dotyk gumy nie jest przyjemny, no i rzucają się szybciej w oczy... Ja zakładam je po to by chronić innych przede mną (jakby co), bo zawsze to jakiś ułamek możliwości mniej... Oficjalne statystyki a życie... Cytat Pogrzeby w czasie epidemii. „Liczba zakażonych jest zupełnie inna niż ta, którą podają władze. Wyższa” https://www.newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/pogrzeby-w-czasie-epidemii-nie-odmowie-pochowku/scq5f3l?tpcc=onet_bloczek_paid&utm_source=onet.pl&utm_medium=sg_bloczek&utm_campaign=oferta_paid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maxiiii Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Dzisiaj przyjeżdża do mnie pielęgniarka ze szpitala odległego ode mnie o 60 km w którym utworzono odział zakaźny po odbiór pierwszych sześciu wydrukowanych przyłbic. Wystarczyło tylko podać informację na facebooku i zaraz znaleźli się chętni. Przydziałowo oddział otrzymał 1 (słownie : jedną ) przyłbicę. Wydrukowałem przyłbice prusy i anycubic. W praktyce okaże się która jest lepsza. To taki mój wkład w polską walkę z wirusem. 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Brawo Marku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Za to wczoraj wyrzucono z pracy faceta który udowodnił przełożonym, że sposób w jak jest kontrolowana temperatura na wejściu jest niezgodny z instrukcją termometru i nie ma prawa pokazywać prawidłowej temperatury na powietrzu. Zakres pracy termometru przewidywał odczyt temperatury w pomieszczeniach w których panuje temperatura wyższa niż 16 st. Pomiary były wykonywane na powietrzu. Smutne i takie polskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Brawo,tak z ciekawości, ile czasu poświęcasz na wydrukowanie takiej przyłbicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @maxiiii Jaki masz czas druku Prusowej przyłbicy? U mnie jej wygodniejsza dla głowy modyfikacja Pwr drukuje się troszkę poniżej 2h przy prędkości 40mm/s. Na razie mam 3, 4-ta w toku. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 3 godziny temu, RomanJ4 napisał: Jeden z kolegów zapytał: A twarzy czy innych niedezynfekowanych czy mytych przed wyjściem części ciała tymi umytymi, zdezynfekowanymi dłońmi to kolega wtedy nie dotyka ?, Nawet zupełnie bezwiednie, bo jak nam to niedawno uświadomiono robimy to nawet kilkaset razy na dzień. Także w rękawiczkach jak widać odruch jest bardzo silny, ale zawsze prędzej się przed tym powstrzymamy mając je na dłoniach niż bez nich, bo dotyk gumy nie jest przyjemny, no i rzucają się szybciej w oczy... Ja zakładam je po to by chronić innych przede mną (jakby co), bo zawsze to jakiś ułamek możliwości mniej... Roman - epicki przyklad na co zdaja sie rekawiczki. Po prostu lepiej sie nie dalo. Gdyby gość miał maskę (trwałą osłonę - nie chirurgiczną, ani nie przyłbicę pod którą wsadziłby sobię rękę) to na 11 dotknięć twarzy tylko raz trafił w oko. Wynik meczu z koronawirusem na rękawiczach 11:1. Maska nie obroniłaby tylko strzału w oko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Pozostaje nadzieja, że robił to specjalnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Godzinę temu, japim napisał: Roman - epicki przyklad na co zdaja sie rekawiczki. Po prostu lepiej sie nie dalo. Gdyby gość miał maskę (trwałą osłonę - nie chirurgiczną, ani nie przyłbicę pod którą wsadziłby sobię rękę) to na 11 dotknięć twarzy tylko raz trafił w oko. Wynik meczu z koronawirusem na rękawiczach 11:1. Maska nie obroniłaby tylko strzału w oko... Przemku, ale to "Misio" Kamiński więc nie wymagaj za dużo.....?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @maxiiii powiedz mi jaki jest jednostkowy koszt przyłbicy? Filament + plexa + prąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 To się robi z grubszej folii do bindowania, a nie plexi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Warszawa....pojawił sie oto taki mural Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 39 minut temu, qpa napisał: @maxiiii powiedz mi jaki jest jednostkowy koszt przyłbicy? Filament + plexa + prąd? 2 zł filament z prądem plus 1 szt foli do laminarki 18gr. W zaokrągleniu (na pewno w górę) ok 2,20zł. 20 minut temu, d9Jacek napisał: Warszawa....pojawił sie oto taki mural Jak to szybko społeczeństwo zapomina , że jeszcze rok temu nie byli bohaterami...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi