Skocz do zawartości

Jakiej aparatury używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DS-14 Jeti.

Dlaczego ? - Bo to 1-sze radio,  które ma logiczny interfejs użytkownika. Dla mnie logiczny !!  Latam głównie elektroszybowcami, więc moja logika programowania różni się od logiki pilota helika ?  Dlaczego DS ? Wolałbym DC, ale w czasie kiedy kupowałem (z 2-giej ręki ), nie było oferty DC w akceptowalnej cenie. 

Jestem przekonany, że panowie Jelinek i Tinka zrobili dobrą robotę zatrudniając modelarzy podczas tworzenia interfejsu użytkownika. Jedyne, czego żałuję  to, że wczytywałem  się w opinie "użytkowników" na różnych forach i kupiłem go tak późno, wydając w międzyczasie mnóstwo pieniędzy na JR( 14),Futabę (14), Turnigy 10, Horusa 12 i jeszcze kilka innych.....

Ale - każdemu co innego pasuje  ?

- Jurek

• Lubię to 2
Opublikowano

DC-24 Jeti

Jak przedmówca najbardziej żałuję straconych pieniędzy na kilka modeli Futab.

Dlaczego Jeti:

- Mega przyjazny interfejs

- Duże możliwości programowania

- Możliwość wgrania tworzonych opcjonalnych programów

- Możliwość użycia języka polskiego(robię to :) )

- Doskonale działająca telemetria z indywidualną dla każdego modelu konfiguracją wyświetlania (również graficznego(opcje))

- Jeden system odbiorników 2.4

- Prawdziwy serwis firmowy (a nie pan Janek może pomoże)

- i wiele innych

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeti DS16II Carbon Line.

Super! Powody jak przedmowcy powyzej.

Poprzednio Mutilplex Royal-Evo przez ~20lat.  Byl bardzo dobry i bardzo go lubilem ale sie zestarzal.  Kupilem wiec Mutiplex Cockpit SX-9 bo mialem duzo odbiornikow.  Co za badziewie!  Sprzedalem wszystko z Multiplex kilka miesiacy temu za grosze.  

Opublikowano

Moja aparatura bazowa to Futaba T12FG, zakupiona daawno temu jako pierwsza na 2,4GHz, i używana do dziś.

Aparatura24GHzFutabaT12FG.thumb.jpg.fdf058127dd03d26e766525e32ef8afd.jpg

Zalet i wad Futab nie będę tu opisywał, bo były omawiane na tym forum wielokrotnie, a mnie się dobrze sprawuje...

Mam jeszcze drugą Futabę - FC-16 na 35MHz, zakupioną w latach '90-tycz w Bremie. Była to moja pierwsza "poważna" aparatura proporcjonalna, której używałem do momentu zakupu 12-tki.

Aparatura35MHzRobbeFutabaFC-16.thumb.jpg.c9a3c40c794cb7607e7367e1a34491d1.jpg

No i trzecią, zupełnie zabawkową choć 35MHz z wymiennymi kwarcami, dedykowaną do sterowania modelu czołgu TIGER I ASG (Heng Long), nabytą wraz z nim.

ApararuradomodeluczoguTygrys(HengLong).thumb.jpg.b4f9ab9d8ae09d5e6ae7663ac02426b5.jpg

W latach '70/80 budowałem jeszcze prototypy według książki J Wojciechowskiego, ale nie ostały się do dzisiejszych czasów.. 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.