maxiiii Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Jak w tytule, jakiej używacie aparatury i dlaczego akurat takiej? Zdjęcia mile widziane.
Jerzy Markiton Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu DS-14 Jeti. Dlaczego ? - Bo to 1-sze radio, które ma logiczny interfejs użytkownika. Dla mnie logiczny !! Latam głównie elektroszybowcami, więc moja logika programowania różni się od logiki pilota helika ? Dlaczego DS ? Wolałbym DC, ale w czasie kiedy kupowałem (z 2-giej ręki ), nie było oferty DC w akceptowalnej cenie. Jestem przekonany, że panowie Jelinek i Tinka zrobili dobrą robotę zatrudniając modelarzy podczas tworzenia interfejsu użytkownika. Jedyne, czego żałuję to, że wczytywałem się w opinie "użytkowników" na różnych forach i kupiłem go tak późno, wydając w międzyczasie mnóstwo pieniędzy na JR( 14),Futabę (14), Turnigy 10, Horusa 12 i jeszcze kilka innych..... Ale - każdemu co innego pasuje ? - Jurek 2
kulfon250 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu DC-24 Jeti Jak przedmówca najbardziej żałuję straconych pieniędzy na kilka modeli Futab. Dlaczego Jeti: - Mega przyjazny interfejs - Duże możliwości programowania - Możliwość wgrania tworzonych opcjonalnych programów - Możliwość użycia języka polskiego(robię to ) - Doskonale działająca telemetria z indywidualną dla każdego modelu konfiguracją wyświetlania (również graficznego(opcje)) - Jeden system odbiorników 2.4 - Prawdziwy serwis firmowy (a nie pan Janek może pomoże) - i wiele innych 1
Andrzej Klos Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Jeti DS16II Carbon Line. Super! Powody jak przedmowcy powyzej. Poprzednio Mutilplex Royal-Evo przez ~20lat. Byl bardzo dobry i bardzo go lubilem ale sie zestarzal. Kupilem wiec Mutiplex Cockpit SX-9 bo mialem duzo odbiornikow. Co za badziewie! Sprzedalem wszystko z Multiplex kilka miesiacy temu za grosze.
RomanJ4 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Moja aparatura bazowa to Futaba T12FG, zakupiona daawno temu jako pierwsza na 2,4GHz, i używana do dziś. Zalet i wad Futab nie będę tu opisywał, bo były omawiane na tym forum wielokrotnie, a mnie się dobrze sprawuje... Mam jeszcze drugą Futabę - FC-16 na 35MHz, zakupioną w latach '90-tycz w Bremie. Była to moja pierwsza "poważna" aparatura proporcjonalna, której używałem do momentu zakupu 12-tki. No i trzecią, zupełnie zabawkową choć 35MHz z wymiennymi kwarcami, dedykowaną do sterowania modelu czołgu TIGER I ASG (Heng Long), nabytą wraz z nim. W latach '70/80 budowałem jeszcze prototypy według książki J Wojciechowskiego, ale nie ostały się do dzisiejszych czasów..
Rekomendowane odpowiedzi